25.08.2017

Jyvässprinttiä Ainolanrannassa

Lauantai 26.8. on ainakin kahdella tavalla hieno päivä: Suomessa vietetään Luonnon päivää ja Jyväskylässä kisataan kaupunkiluonnossa ensimmäistä kertaa Suunta Jyväskylän järjestämä Jyvässprintti. Kilpailu käydään Jyväskylän keskustan tuntumassa Ainolanrannan alueella ja kilpailukeskus sijaitsee Suuruspääntien hiekkakentällä. Ensimmäiset lähdöt tapahtuvat klo 13, ja viimeisimpinä lähteneet kilpailijatkin saapunevat maaliin klo 14.30 mennessä.

Yleisö on oikein tervetullutta seuraamaan tapahtumaa ja kannustamaan kilpailijoita. Kilpailukeskukseen tai Ainolanrannan alueelle ei ole järjestetty pysäköintipaikkoja, joten auto kannattaa jättää suosiolla kauemmas. Kuokkalaan kulkee runsaasti busseja myös lauantaisin, joten joukkoliikenteen käyttäminen kisakeskukseen saapuessa on varteenotettava vaihtoehto. Kilpailun aikana suunnistajat sukkuloivat portaikoissa, kaduilla ja kujilla sekä viheralueilla melkoista vauhtia, joten yleisöltäkin toivotaan varovaisuutta, vaikka vastuu omasta, katsojien ja ohikulkijoiden turvallisuudesta onkin suunnistajilla itsellään. Toivomme myös, että yleisö kunnioittaa piha-alueita ja pysyy sallituiksi arvioimillaan alueilla, jotta suunnistustoiminnan hyvä maine jatkaa kasvamistaan tulevaisuudessakin. Kilpailukeskuksessa on myös kahvio, joten kuivin suin ja nälkäisenä ei tarvitse kisaa seurata.

Tarkempia tietoja kisasta Jyvässprintin kisasivuilla.

Huomiselle lupaa jo hiukan syksyistä säätä, mutta uskomme, ettei se haittaa katsojia sen enempää kuin kilpailijoitakaan sähäkän sprintin tiimellyksessä.

Tervetuloa!

Suunta Jyväskylä