Anna palautetta
13.02.2017

Veeralle nuorten MM-kultaa ja -pronssia

Viesti

Veera Klemettinen hiihti toisen osuuden nuorten naisten vistissä. Veera pääsi osuudelleen puolitoista minuuttia kärjen jälkeen, mutta siirtyi jo kolmen kilometrin jälkeen viestin johtoon seitsemän sekunnin erolla Venäjään. Vaihtoon Veera tuli toisena, yhdeksän sekuntia Venäjän jälkeen. Viimeisellä osuudella Liisa Nenonen siirtyi alkumatkasta johtoon ja varmisti Suomelle kultaa puolentoista minuutin erolla Venäjään. Kolmanneksi tuli Norja.

Suomen kakkosjoukkueen aloittajana ollut Suunnan Maiju Kovanen hiihti myös hienosti. Hän oli kärkisijoilla koko osuutensa ajan ja tuli vaihtoon kolmantena, sekunnin Suomen ykkösjoukkueesta.

Miesten kakkosjoukkueen Misa Tuomala hiihti viestissä sijoilla 10 ja 11, mutta loppurutistuksen ansiosta tuli vaihtoon ensimmäiseltä osuudelta kahdeksantena, 2,53 kärkeä jäljessä.

Niin miesten kuin naistenkin viestissä Suomen ykkösjoukkueet sijoittuivat hopealle. Voitot menivät Venäjälle.

Sprintti

Nuorten naisten sprintissä Suomi otti kolmoisvoiton. Pronssia otti Veera, edellään kullassa Liisa Nenonen ja hopeassa Tuuli Suutari.

Miesten sarjassa Janne Häkkinen hiihti kuudenneksi jääden voittajalle, Venäjän Andrey Lamoville, vain 38 sekuntia. Misa Tuomala oli 27. Hopealla olo Suomen Jyri Uusitalo ja pronssilla Venäjän Sergey Gorlanov. Naisten sarjassa voitto meni Ruotsin Tove Alexanderssonille, hopea Suomen  Mirka Suutarille sekö pronssi Ruotsin Magdalena Olssonille.

Sprinttiviestissä Janne yhdessä Salla Koskelan kanssa oli toiseksi paras suomalaisjoukkue, sijalla 8. Suomen Marjut Turunen ja Ville-Petteri Saarela ottivat EM-pronssia. Kulta meni Venäjälle, hopea Ruotsille ja pronssi Venäjän kakkoselle.

Pitkämatka

Pitkällä matkalla Veera Klemettinen oli kahdeksas ja Maiju Kovanen 19. Miesten sarjassa Suomi jäi mitaleitta. Huomiota herätti Suunnan Misa Tuomala, joka hiihti miesten sarjojen parhaan suorituksensa – sauvarikostaan huolimatta - ollen kolmanneksi paras suomalainen sijallaan 14.  Janne Häkkinen oli 23.

Nuorten naisten kulta meni Venäjän Aleksandra Rusakoville, hopeaSuomen Liisa Nenoselle ja pronssi Tuuli Suutarille.

Keskimatka

Keskimatkalla Suomi otti kolmoisvoiton. Veera oli pronssilla ja edellään kullassa Liisa Nenonen sekä hopeassa Tuuli Suutari. Miehissä Janne Häkkinen oli 16. ja Misa Tuomala 18, vähän yli kaksi minuuttia kärjestä jääneenä.