Kuntorastit: Härkösuo-Ladunmaja

Firmaliiga

Ajankohta:

To 25.05.2017 17-18:30

Lisätietoa:

Sport'in Muhos paikalla myymässä suunnistustarvikkeita!

Yllättäen ja pyytämättä väliparkkialue onkin muuttunut läjitysalueeksi: parikymmentä autopaikkaa hävisi mutta kyllä me kuitenkin kaikki mahdutaan!

Pysäköintitilaa on n. kahdellesadalle henkilöautolle ja Hiihtomaan kuntorasteja suurempaan karttatarpeeseen on varauduttu!
Tervetuloa!

Härkösuon monimuotoisessa maastossa on jälleen tarjolla kaikkea nopeakulkuisesta tonttumetsästä harvennusvesottuun rytömetsään …!
Kaikilla radoilla korkeuserot ovat maltilliset. Rastipisteiden suhteellinen vaativuus on myös hyvin maltillinen. Mukana on toki muutama hieman enemmän tarkkuutta ja keskittymistä vaativa piste. Reitinvalintaan kannattaa panostaa ja terästäytyä sitten valitulla reitillä pysymiseen.
A-, B- ja BL- radoilla ei juuri pysty hyödyntämään helppokulkuisia maastouria ja siksi fyysinen vaativuus ehkä hieman korostuu.
C- rata tukeutuu johdatteleviin suunnistusperusteisiin mutta useilla rastiväleillä on mahdollista testata taitojaan toisenlaisellakin reitinvalinnalla.
Koko D-radan matkalla reitti tukeutuu johdatteleviin tie-, polku- ja metsäkoneuriin. Rasteille on kylläkin poikettava pois näiltä urilta. D- radan voi niin halutessa helposti oikaista n. 0,9 km:n viisi-rastiseksi omaksi reitiksi.

Maastossa on vanhoja piikkilankoja. Kaikki ratamestarin tiedossa olevat on merkitty karttaan "heikko aita"- karttamerkillä. Lanka/langat voivat olla normaalikorossa aidan tolpassa mutta myös osin maassa turpeen alla ja kaikilla välikorkeuksilla. Tarkkaavaisuutta ko. maastonkohdissa.

Kartan koko on A4 ja se on päivitetty osittain 05/2017. A- radalla mittakaavana on 1:10000. Kaikilla muilla radoilla käytössä on mittakaava 1:7500. Käyräväli on kaikilla 5 m.

Radat:
A: 6,9 km, 15 rastia, vaativa
B: 5,3 km, 13 rastia, vaativa
BL: 3,7 km, 9 rastia, vaativa
C: 3,6 km, 13 rastia, keskitasoa
D: 1,9 km, 9 rastia, helppo, pientä maastoketteryyttä tarvitaan

Rastikeskus on Ladun Majan läheisellä pysäköintialueella.Maali suljetaan kello 20:30. Tule siis pois maastosta viimeistään tuohon mennessä. Mikäli maalin sulkeutuessa on vielä suunnistajia maastossa, niin seura käynnistää etsinnät ensin seuran omin voimin ja sen jälkeen tekee tarvittaessa ilmoituksen kadonneesta suunnistajasta yleiseen hälytysnumeroon.

Järjestäjä:

Antti Kuhasalo, 040-5151 086, Antti.Kuhasalo(at)elisanet.fi

Tulokset:

Opastus: