Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
05.11.2020

Suunnistuskausi päätettiin Laajavuoren kesäteatterin lehtereillä ja rinteillä

Keväällä hiihtosuunnistuskauden päätyttyä odotettiin innokkaana kuntorastien ja kesäkisakauden alkua. Vaan kuinkas sitten kävikään… Ei Jukolaa, ei rastiviikkoja, ei kansainvälisiä arvokisoja. Seuramme omat SM-kisatkin siirtyivät syksyyn. Hetken hohhailun jälkeen kuitenkin oivallettiin, että metsä on turvallinen paikka korona-aikanakin, kunhan suuria kokoontumisia ei järjestetä. Niinpä Suunta Jyväskyläkin kehitti muutamien eteläsuomalaisten suunnistusseurojen vanavedessä omatoimirastit, joista tuli pian niin suositut, että yleisön pyynnöstä niitä jatkettiin kauden loppuun asti varsinaisten juhannusviikolla alkaneiden kuntorastitapahtumien rinnalla.

Tavanomaista lyhyemmästä kilpailukaudesta tuli kuitenkin Suunta Jyväskylän näkökulmasta onnistunut. Jo ennen korona-aikaa hiihtosuunnistusmiehet Misa Tuomala, Kalle Häkkinen ja Matti Linna keräsivät SM-viestistä neljännen sijan ja Misa henkilökohtaisen pronssin. Naisissa Kaisa Klemettinen sivakoi nuorten MM-kisoissa viestikultaa ja henkilökohtaisilla matkoilla oli aivan mitalien tuntumassa. SM-viesteissä D20-naiset Marika Aho, Miina-Maria Tuomala ja Kaisa Klemettinen ottivat hopeaa.

Kesäkaudella nuorten suunnistajiemme vahva meno jatkui. Veera Klemettinen nousi lopullisesti Suomen naissuunnistuksen terävimpään kärkeen. SM-sprintissä Veera suunnisti pronssia eikä mitali jäänyt SM-keskimatkallakaan kuin seitsemän sekunnin päähän. SM-viesteissä puolestaan parikymppisten trio Kaisa Klemettinen, Marika Aho ja Mette Nygård suunnisti pronssille. Pyöräsuunnistuksen puolella Simo Klemettinen kantoi kotiin repullisen SM-mitaleja ja pääsi jo SM-palkintosijoille ilman pyörääkin perinteisen suunnistuksen puolella. Pyöräsuunnistuksessa mestaruuteen rullaili myös Siiri Rasimus SM-erikoispitkällä.

Suunta Jyväskylän vuoden naissuunnistajaksi nimettiin Kaisa Klemettinen. Kaisalla on kaudelta hienoja sijoituksia sekä hiihto- että kesäsuunnistuksessa, ja hän pääsi kokeilemaan vauhtiaan hisussa jo aikuisten EM-kisoihinkin. Vuoden miessuunnistajaksi nimettiin hisumies Misa Tuomala. Hän menestyi SM-kisoissa ja oli edustustehtävässä aikuisten EM-kisoissa.

Veteraanien eli yli 35-vuotiaiden sarjoissa SM-kisoista menestystä keräsivät Lauri Pohjola, Saana Sivill, Kati Korhonen, Pekka Noponen, Raimo Itkonen, Ossi Heikkilä, Jyrki Tuomala sekä pyöräsuunnistusmiehet Vesa Klemettinen ja Pekka Myllykoski.

Suunnistusseuraa ei olisi ilman seuratyötä. Laajavuoren kesäteatterin lavalla palkittiin kokeneempia ja vasta mukaan tulleita suuntalaisia. Pitkäaikaisesta työstä seuran hyväksi palkittiin seuran viirillä kahdet SM-kisat kilpailunjohtajana onnistuneesti luotsannut Hannu Korhonen, Suunta Jyväskylän edellinen puheenjohtaja, vuoden 2022 SM-sprintin kilpailunjohtaja ja seuraan lukemattoman määrän innokkaita kunto- ja kilpasuunnistajia houkutellut Ossi Heikkilä sekä toistakymmentä vuotta seuramme sihteerinä ja talousvastaavana luotettavasti toimineet Kerttu ja Timo Jäntti.

Suunta Jyväskylän vuoden seuratyöntekijänä palkittiin ratamestarityössä ja kartantekijänä ansioitunut Teemu Katajisto sekä seuran ja SM-kisojen viestinnästä vastannut Kati Korhonen. Vuoden suunnistuskoulunohjaajana palkittiin Markus Oksanen. Hän on uutena ohjaajana ottanut aktiivisesti vastuuta ryhmän toiminnasta ja osallistunut myös seuran muiden osa-alueiden, mm. kuntosuunnistusten tekemiseen. Lisäksi muistettiin suunnistuskoulun pyörittämisessä, kuntosuunnistusten ja taitoharjoitusten tekemisessä sekä SM-kisojen järjestämisessä aktiivisesti mukana olleita seuramme jäseniä. Ratamestareista erityismaininnan sai SM-kisojen ratamestariryhmä Itkonen-Katajisto-Klemettinen sekä suunnistuskoulun ratoja laatineet junioriratamestarit Vilho Hietala ja Aaro Kämäräinen.

Kuntosuunnistusten ohessa kisatun Firmaliigan kärkikolmikko sai myös palkintonsa. Voiton vei vaikuttavaa osaamista tänäkin vuonna esittänyt Huld Oy, hopeaa otti laajalla osallistujajoukolla kisannut Jyväskylän yliopisto ja pronssille kiri JAMK.

Kauden päättäjäiset huipentuivat joukkuekisaan. Maastoon kirmasi kymmenen neljän hengen joukkuetta erilaisilla taktiikoilla keräämään kirjaimia, suunnistamaan gps:n avulla tietyn välin mahdollisimman lyhyesti ja lopuksi ratkomaan kirjaimista muodostuneen sanan. Voittajajoukkueessa suunnistivat Niilo Närhi, Anton Sulkula, Anne Kahelin ja Kati Korhonen. 

Tästäpä lähdetään kohti uutta treenikautta ja hiihtosuunnistuskisoja! Seuratkaahan nettisivujemme tapahtumakalenteria. Treenit pyörivät koronarajoitusten sallimissa rajoissa, ja toivomme kovasti, että pääsemme järjestämään talvella sprintticupia ja muuta kivaa seuramme nykyisille ja tuleville jäsenillemme. Pysytään terveenä!