Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
18.09.2018

Menestystä ja kokemusta pohjoisen SM-kisareissulta

SM-kisakausi jatkui viikonloppuna Ounasvaaran Hiihtoseuran isännöimällä viestillä Rovaniemellä ja SK Pohjantähden sprinttikisalla Oulussa. Pitkähkö etäisyys ei säikäyttänyt Suunta Jyväskylän väkeä, vaan mukana oli laaja joukko kilpailijoita tavoitteellisesti urheilevista nuorista vetreisiin veteraaneihin.

Rovaniemen eteläpuolella Kemijokivarressa lauantaina käydyissä viesteissä seuramme nuoret naiset menestyivät hienosti: D20-sarjan kolmikko Veera Klemettinen, Maiju Kovanen ja Elisa Viholainen sai kaulaansa hopeiset mitalit. D16-tytöt Miina-Maria Tuomala, Elsa Leppämäki ja Elsa Näpänkangas osoittivat iskukykynsä riittävän jo nyt plakettisijalle 7. ja D18-sarjalaiset Marika Aho, Mette Nygård ja Kaisa Klemettinen suunnistivat tasaisen varmasti 8. sijalle.

Veteraanimiehissä saatiin peräti kaksi hopeista mitalia: sarjassa H35 joukkueella Marko Tölli, Matti Alonen ja Lauri Pohjola sekä wanhemmissa weteraaneissa H50 joukkueella Pekka Noponen, Ossi Heikkilä ja Vesa Klemettinen. H50-sarjassa oltiin mukana toisellakin joukkueella (Esa Järvenpää, Raimo Itkonen ja Jyrki Tuomala), joka päätyi tasaisen suorituksen jälkeen sijalle 11.

Sunnuntain sprinttikilpailu käytiin Oulujoen suistossa aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja mukana oli kolmisenkymmentä Suunta Jyväskylän edustajaa. Kirkkaimpana tähtenä loisti Otto Kaario, joka selvitti tiensä H20-sarjan finaaliin ja Suomen mestariksi siitäkin huolimatta, että juoksi aamupäivän karsintakisan ensimmäiselle rastille väärällä kartalla ja palasi sen jälkeen hakemaan oikean. Hauska yksityiskohta on, että kyseessä oli Oton ensimmäinen sprinttimitali SM-kisoista vaikka nuori mies on ehtinyt podiumille jo MM-tasollakin.

Veera Klemettisenkin mestaruus oli lähellä sarjassa D20, mutta lopun pienen virheen myötä hän taipui hopealle. Plakettisijoille suunnistivat D18-sarjalaiset Kaisa Klemettinen (6.) ja Mette Nygård (7.). Veteraanisarjoissa parasta antia oli Ossi Heikkilän neljäs tila sarjassa H50. Kymppisakkiin ylsivät lisäksi Kati Korhonen (D35, 7.), Matti Alonen (H35, 7.), Pekka Noponen (H50, 9.) ja Vesa Klemettinen (H45, 10.).

SM-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hauholla yösuunnistuksen merkeissä ja taputellaan päätökseen neljän viikon päästä erikoispitkällä.

Tulossivut: Lauantain viesti, sunnuntain sprintti