Jukola-koulu 2019

Suunta Jyväskylän suosittu Jukola-koulu tulee taas, yhtä varmasti kuin kevät!

Jukola-koulun ennennäkemättömän suuresta suosiosta ja tilarajoituksista johtuen joudumme valitettavasti lyhentämään ilmoittautumisaikaa. Ryhmä on nyt täynnä. Tervetuloa ensi vuonna koulutuksesta  kiinnostuneet jotka eivät tänä vuonna mahdu mukaan! Omatoimista suunnistuksen harjoittelua voi toki harrastaa Suunta Jyväskylän kuntorasteilla, joilla löytyy myös aloittelijoille sopivia ratavaihtoehtoja.

Oletko vailla uutta, hauskaa ja kehittävää luontoharrastusta? Oletko ehkä joskus haaveillut osallistumisesta Suomen suurimpaan urheilutapahtumaan ja maailman suurimpaan viestisuunnistustapahtumaan, Jukolan viestiin? Vai haluaisitko vain parantaa suunnistustaitojasi tai palauttaa mieleesi ehkä joskus aikaisemmin, kenties koulussa tai armeijassa oppimaasi? Suunnistus on mainio kansalaistaito, jota voit hyödyntää arjessa ja juhlassa lähes päivittäin. Marjametsässä, lenkkipoluilla tai ihan vain kaupungissa navigoidessa.

Suunta Jyväskylän Jukola-koulu on aikuisille suunnattu suunnistuskoulu, jonka tavoitteena on luoda ja täydentää suunnistuksen perusvalmiuksia. Nimensä mukaisesti se pyrkii antamaan eväitä myös mahdollisesti ensimmäiseen Jukolan viestiinsä osallistuvalle kuntosuunnistajalle selvitä haasteesta, mutta Jukola-kouluun ovat erittäin tervetulleita myös ne kuntosuunnistuksesta kiinnostuneet aikuiset, jotka eivät ainakaan tänä vuonna aio osallistua Jukolan viestiin. Jo iltarasteja kolunneet tai harrastuksessaan alkuun päässeet, ehkä jonkun Jukolankin jo kokeneet saavat varmasti koulutuksesta irti uusia ideoita ja pystyvät vaikkapa kehittämään suunnistusajatteluaan.

Tarjoamme yksilöllistä opastusta ja otamme opetuksessa ja harjoituksissa huomioon osallistujien erilaiset kunto- ja taitotasot. Jukola-koulu sisältää kaksi teoriaopetuskertaa ja neljä pääosin pienryhmissä tehtävää maastoharjoitusta sekä bonuksena mahdollisuuden osallistua Suunta Jyväskylän 11.5. järjestämän kansallisen kilpailun yhteydessä järjestettävään kuntosuunnistukseen. Koulutuksesta vastaa pitkän suunnistus- ja ratamestariuran omaava Raimo Itkonen ja muina kouluttajina toimivat seuran kokeneet ja monin tavoin suunnistuksen eri osa-alueilla meritoituneet suunnistajat.

Seuraa ilmoitteluamme mahdollisten muutosten osalta.

Palautetta aiemmin Jukola-kouluun osallistuneilta:

"Iso kiitos opetuksesta tähän mennessä, koulutus rohkaisi tarttumaan karttaan ja kompassiin, ja olenkin yllättävän innoissani vanhasta harrastuksestani, ja Jukolaan osallistumisesta!"

Sanna

"Kiitos koulusta hyville opettajille! Harmi etten ihan kaikkeen ehtinyt osallistua. Taisin osua tuohon Ramin luonnehdintaan eilisestä: ”joillakin homma improvisoitui uusiksi maastossa” ;-) ….no, harjoittelu jatkuu!"

Kaisa

"Kiitokset minunkin puolestani mukavista hetkistä ja uuden oppimisesta Jukolakoulun merkeissä! On hyvä huomata, että "maailma ei kaadu" pieneen improvisaatioon, vaan siitä sitten jatketaan tavalla tahi toisella. Kokemusten ja kommellustenkin jakaminen on mielestäni ollut hyvin antoisaa ja myös lohduttavaa - en olekaan itse ainoa, jolla ei mene ihan kuin Strömsössä. :-D"

Laura

"Teoriaosuudessa käytiin hyvin läpi olennaiset asiat. Oli hyvä, että maasto-osuudet eteni jokaisen omassa tahdissa. Sai itse valita radan ja sen, että halusiko opastusta matkaan mukaan. Viimeisen kerran "kisat" oli hieno kokemus, koska siinä pääsi aistimaan jo vähän tunnelmaa, mitä tuleman pitää. Hieno idea, asiantuntevat vetäjät. Jatkakaa samaan malliin!"

Nettikyselyyn vastannut osallistuja

"Osallistuin pelkkään teoria-osuuteen. Ne oli todella hyviä sisällöltään ja laadultaan. Mukava ja rento koulutus, todella hyödyllinen. Jatkakaa ihmeessä jukolakoulun järjestämistä!"

Nettikyselyyn vastannut osallistuja

"Maasto-opetus oli laadukasta ja siinä sai hyviä vinkkejä ihan käytännön tasolla. Opin hyödyntämään korkeuskäyriä reitin suunnittelussa, se oli minulle iso juttu. Vielä kun oppisin mittaamaan matkaa, ja monta muuta tarpeellista."

Nettikyselyyn vastannut osallistuja

Jukola-koulun ohjelma

 1. Ensimmäinen teoriakerta keskiviikkona 17.4. kello 18.00 Mattilanniemessä, yliopiston Agora-rakennuksen Beeta-salissa (1.krs)
  • Jukola-koulun info: aikataulu, sisältö, välineet, maksut, tasokartoitus, osallistujien toivomukset ja tavoitteet
  • Suunnistus urheilu- ja kuntoilulajina
  • Kartat, karttamerkit
  • Kartan lukeminen, reitinvalinnan perusteet
 2. Toinen teoriakerta keskiviikkona 24.4. kello 18.00 
  • Kartan lukeminen ja reitin valinta: olennaisen hahmottaminen, ennakointi-havainnointi, ”suunnistusajattelu”
  • Korkeussuhteiden kuvaus ja lukeminen
  • Kompassin käyttö
  • Toimintaohjeet kuntorasteilla ja kilpailuissa
  • "Jälkipelit", suorituksen analysointi ja siitä oppiminen
 3. Ensimmäinen maastoharjoitus torstaina 2.5.
  • Kartan ja maaston yhteys
  • Reitin suunnittelu, valinta ja toteutus
  • Rastin otto
 4. Toinen maastoharjoitus keskiviikkona 8.5.
  • Helpohko rata ohjattuna pienryhmissä, polkuverkostoon tukeutuen
 5. Bonus: Mahdollisuus osallistua Suunta Jyväskylän kansallisten suunnistuskilpailujen yhteydessä järjestettävään kuntosuunnistukseen 11.5.
 6. Kolmas maastoharjoitus torstaina 16.5.
  • Vaativampi oman tason mukainen rata ohjattuna pienryhmissä
 7. Neljäs maastoharjoitus, "harjoituskilpailu" torstaina 23.5.
  • Reitinsuunnittelu ohjaajan avustamana
  • Omatoimista toteutusta
  • Suorituksen läpikäynti ohjaajan kanssa

Jukola-koulun hinta on 80 euroa. Hinta sisältää koulutuksen teoriaosuudet ja ohjatut maastoharjoitukset, emit-vuokran ja henkilökohtaisen palautteen omista suorituksista. Tuotto käytetään lyhentämättömänä Jyvässeudun lasten ja nuorten suunnistuksen kehittämiseen. Lisäksi Jukola-kouluun osallistuvalla on mahdollisuus hankkia 10 kerran sarjakortin kuntorasteille hintaan 35 euroa (normaalisti ei-jäseniltä 55 euroa ja jäseniltä 45 euroa).

Jukola-kouluun voit ilmoittautua seuramapissa. Valitse ryhmäksi Jukolakoulu. Mikäli ilmoittautumislinkin kanssa on hankaluuksia, voit laittaa ilmoittautumisen sähköpostilla osoitteeseen kerttu.jantti@elisanet.fi. Anna yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ilmoittautumisen yhteydessä, jotta voimme olla yhteydessä mahdollisten aikataulumuutosten osalta. Lähetämme myös laskut ensisijaisesti sähköpostilla. Maksuvälineinä käyvät myös Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, TyKy-kuntosetelit, Virikesetelit, edellisten mobiiliversiot, Eazybreak ja ePassi. Ilmoittautumisaika päättyy 10.4.2019. Ilmoittautuminen on suljettu, ryhmä on täynnä!

Olet lämpimästi tervetullut elämysmatkalle kanssamme!

Suunnistusterveisin,

Suunta Jyväskylä