Liikuntapääkaupunki JyväskyläHotelli AlbaMetsähallitus
OP Keski-SuomiNonameHotelli Alba
KRVTerveystalo urheiluklinikkaFinlandia marathon
SuunnistajankauppaJAMK

Haastavaa suunnistusta, hyväpohjaisia kankaita, rinteitä ja avokallioita

Tervetuloa R2-ryhmän SM -pitkän matkan kisaan Jyvässeudulle 4.-5. syyskuuta

Suunta Jyväskylä ry ja Petäjäveden Petäjäiset ry järjestävät SM-pitkän matkan kakkosryhmän kilpailun 4.-5.9.2010. Kilpailualue sijoittuu Petäjäveden ja Jyväskylän raja-alueelle merkittävältä osin Metsähallituksen maille.

Kilpailukartta on Pekka Kotamäen ja Antti Häkkisen käsialaa. Samassa maastossa juostiin vuonna 1992 SM-kilpailijoiden katsastukset.

Kilpailumaasto sopii mainiosti arvokilpailuihin: siitä löytyy haastavuutta ja vaihtelevuutta, paikoin myös koskematonta erämaata. ”Lauantain karsinta juostaan pitkälti talousmetsissä, mutta sunnuntain loppukilpailuun on luvassa neitseellisiä alueita ja ratoja, joilla suunnistaja ei näe yhtään polkua. Vaihtelevuutta tuovat hyväpohjaiset kangasmaastot, rinteet, avokalliot ja korpijuotit”, valottaa kilpailun ratamestariryhmän johtaja Kari Hytönen.

Ratojen suunnittelu on ollut Hytöselle mieluisa tehtävä, eikä hyviä rastipisteitä ole tarvinnut etsiä. ”Radoista saadaan varmasti SM-tasolle sopivat. Vanhempien sarjojen radat sijoittuvat kartan helppokulkuisimmalle alueelle, mutta tälläkin osalla on riittävästi suunnistuksellisia haasteita”, Hytönen toteaa. Myös B-finalistit pääsevät nauttimaan sunnuntaina maaston parhaista osista A-finaalin tavoin.

Järjestäjät uskovat, että hyvä maasto ja kilpailualueen sijainti keskellä eteläistä Suomea houkuttelevat SM-kisaan yli 1300 suunnistajaa. Autoilla pääsee aivan kilpailukeskuksen tuntumaan, ja erinomaista, kovapohjaista pysäköintitilaa riittää isommillekin autoille metsälentokentällä. Pisimmillään matkaa kilpailukeskukseen kertyy puolisen kilometriä.

Kilpailukeskuksessa kaikki palvelut kisaravintolasta peseytymispaikkoihin ovat muutoinkin tiiviisti lähellä kilpailijoita ja kisaa seuraamaan tullutta yleisöä.

Suunta Jyväskylä ja Petäjäveden Petäjäiset toivottavat kaikki kilpailijat ja suunnistuksen ystävät lämpimästi tervetulleiksi SM-kisaan keskiseen Suomeen!