ViipuriKurko

Tapahtuman ajankohta:

01.​10.​2020 (5 kommenttia)

ViipuriKurko taisteltu

Online-tulokset, kartat, gps-seuranta, kurkojen rerun (jos haluat oman gepsin mukaan kurkoreruniin niin lähetä gpx lauri.pohjola(at)iki.fi), muiden rerun.

Tulokset, väliajat, kuvia (c) Touho.


Isolahden metsiin ja erityisesti sieltä pois löysi 114 innokasta kurkoilijaa. Kurkosarjassa viivalla oli peräti 24 miestä, sellaista määrää ei olekaan ollut miesmuistiin.

Ratamestari-kartantekijä taisi pari vuotta sitten RelaKurkon jälkimainingeissa todeta, että enää ei välttämättä tarvitse ratojen vaatimustasoa nostaa. Vaatimustaso pääsi kuitenkin nousemaan vähän vahingossa, sillä rastien viennin ulkoistussopimuksen varsin edullisen hinnan syy selvisi lähtöhetkellä: sopimukseen ei kuulunutkaan heijastimia. Tämän seurauksena päästiin nauttimaan ehkä jopa odotuksiakin viihteellisemmistä GPS-viivoista.

Kurkoissa ei kärjessäkään selvitty pikkuvirheillä ja lopulta metsästä ensimmäisenä pois löysi Tero Föhr heti kannassaan varsinkin kakkos- ja kymppirasteilla GPS-viivaan kiemuraa piirrellyt Topi Syrjäläinen. Gubeissa ja kurkottarissa ei voittoon ollut asiaa ilman mitalia SM-yöstä, sillä Gubbesarjan voiton vei Heikki Kettunen ja kurkottarien Kati Korhonen. SuperGubeissa taas nuorimies Vilho Hietala näytti suunnistuksen mallia kokeneemmalle polvelle. Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan milloin Vilho ratamestaroi ensimmäisen Kurkonsa. Helpossa elämässä ensimmäisenä maalissa leimasi Helena Liuha.

Näin se vaan on taas tämäkin kurkoilukausi korkattu ja seuraava osakilpailu on luvassa taas ensi viikolla. Nähdään siellä!

Kuva (c) Touho


28.​09.​2020 (1 kommenttia)

ViipuriKurko

Opastuksen alku. Paikoillaan viimeistään klo 18.30. Kauden avauksen kunniaksi gps-seurannassa ovat kurkot. Seuranta avautuu klo 19.30.

Viikossa jo lähes kokoon parsittua ViipuriKurkoa ei nimestään huolimatta juosta Venäjällä mutta jotain maan kansalaisten mentaliteettiin viittaavaa on kyllä havaittavissa järjestelyissä. Nimittäin tätä kirjoittaessa kurkoilukeskuksen tarkka paikka on vielä hakusessa parkkitiloista puhumattakaan ja kartastakin on viidesosa kartoittamatta. No, onhan tässä vielä monta päivää aikaa. Tarkempien koordinaattien selvittyä tiedot löytyvät näiltä kurkosivuilta, vaikkakin jossain Muuramen Isolahdesta lähtevän Kirkkokankaantien varressa ollaankin. Kannattaa ainakin alustavasti varautua kimppakyyteihin koronaturvallisuus huomioiden. Karttaa sen sijaan ei enää ehditty raapimaan valmiiksi.

Ratojen osalta kannattaa henkisesti varautua hajontoihin Helppoa elämää lukuunottamatta. Sen verran kuitenkin alkoi ratoja suunnitellessa lerppasarjoja säälittämään, että kartoittamattomille alueille päästetään vain kurkosarja. Rastipisteitä tarkastellessa oli huojentavaa huomata, että laserkeilauksesta piirretyt käyrät pitää kohtuullisesti kutinsa myös kartoittamattomalla alueella ja rastitpisteet on GPS:llä laitettu kohdilleen, joten kyllä ne sieltä kartan osoittamasta paikasta löytyvät vaikka kaikki muu informaatio käyriä lukuunottamatta kartalta puuttuukin.

Kartan koko on kaikilla A4, mittakaava kurkoilla 1:10000 ja muilla 1:7500. Kartta valmistuu ensi keväänä. Omat muovit mukaan. Ratapituudet liikkuvat 1,7km ja 6,5km välillä.

Ja maastohan on jälleen kerran Metsähallituksen suojelualuetta ja suunnistuksellisesti yksi Jyväskylän seudun hienoimmista. Ja kun Veera-myrskykin jätti kymmenen vuotta sitten ratojen alueet pääosin rauhaan niin suunnistusnautinto on varmasti tapissa.

Tervetuloa ViipuriKurkoon, kyllä tästä vielä hyvä tulee.