HermoKurko

Tapahtuman ajankohta:

16.​10.​2020 (4 kommenttia)

HermoKurko hermoiltu

Tulokset, väliajat, kartat.


13.​10.​2020 (6 kommenttia)

Hermokurkon ennakkokatsaus

15.10.2020 järjestetään pienen pienen seuran toimesta KurkoCupin 3. osakilpailu (kurkokeskus). Maasto on vanha tuttu, mutta kartta on uuden uusi. Mitään yhtäläisyyttä vanhan ja uuden välillä ei ole. Kuviorajat on kartalla kuvattu uuden ohjeistuksen sallimalla vihreällä katkoviivoituksella.

Tällä kertaa hajonnat eivät ole tasapuolisia, joten kannattaa ottaa se ”oikea kartta”. Mikä niistä sitten on oikea?

Maasto on todellista KurkoCup tasoa, polkuja ei ole, eikä toisten seuraamisesta saa kovin pitkään hyötyä. Matkat ovat pitkät maastoon suhteutettuna, mutta kukapa sitä haluaisi ajaa toiselle puolelle Vaajakoskea pikku rykäisyn vuoksi. Mäen päälliset ovat hyviä, mäen reunassa saattaa löytyä huonompaakin aluetta.

Hajonnoissa on noudatettu jälleen kerran KurkoCup henkeä, jos alussa luulit hyötyneesi, lopussa kiitos seisoo. Kartoitus on tehty millimetritarkkuudella, joten jokainen kiven näköinen löytyy kartasta. Mikä tietenkin heikentää luettavuutta. Kurkot saavat käteensä 1:10000 kartan, muilla on käytössä 1:7500. Siitä saattaa jopa nähdä mihin on ehkä menossa. Ihanneaikoja voi vain arvailla, mutta jos joku juoksee alle 7min kilometrivauhtia, niin Porre ottaa pian yhteyttä.

Hajonnat ovat käytössä kaikilla radoilla, alusta loppuun. Jos vastaan juoksee joku urheilijalta näyttävä, et välttämättä ole eksynyt. Tai sitten olet.

Kurkot juoksee 7,2km, gubetar 5km ja superg 3,4km, helpolla elämällä 1,7km. Maasto on selvästi ennätyskunnossa. Hiukan liukkaita ovat avokallioiden sammaleet.

Maastopohja on paikoin erinomaisen mukavaa ja sitten kisa alkaa. Nilkat kannattaa teipata, pohjalta löytyy erilaisia kivien muodostamia esteitä. Ratamestari juoksi pari väliä alle 6 minuutin vauhtia koejuoksussa. Tämä oli vitsi.

Maaliin on helppo löytää, koska siinä haisee reilusti paska. Tervetuloa HermoKurkoon, parhaat köyritään esiin tälläkin formaatilla.

Vaajakosken Terä - pienen pieni seura Keski-Suomesta