RuotoKurko

Tapahtuman ajankohta:

06.​12.​2020 (2 kommenttia)

RuotoKurko perattu

Kartat

Korona pani kurkojärjestelyt uusiksi vuorokausi ennen Ruotokurkoa. Omatoimirasteiksi.  Osallistujia ja aikoja saatiin kirjattua  jossain määrin. Aikaa tärkeämpää lienee ollut kuitenkin kartan kanssa pääsy pimeään metsään. Postilaatikosta tämän illan hämärtyessä ynnättiin poistuneen eilisen ehtoon aikana 94 karttaa. Kurko 16, Guppe 44, SuperGuppe 25 ja Helppo elämä 9 karttaa. Puolet oli kirjannut nimensä osallistujalistaan. Nimensä voi vielä kirjauttaa Kurkosivujen osallistujalistaan.

Kurkojen kärki kulki reippaasti. 6 km reiluun puoleen tuntiin. Alle viiden ja puolen minuutin kilometrivauhtia. Gupeissakin nopeimmat etenivät liki  6 minuutin kilometri vauhdilla. SuperGupeille ja Helpolle Elämällekkin oli maasto normaalia kevyempää edetä.

Rastit ovat metsässä yli viikonvaihteen. Juuri nyt satava lumi peittää mukavasti eilen syntyneet urat.

RastiEeNeljä kiittää ja kumartaa..


30.​11.​2020 (24 kommenttia)

Ruotokurko

KurkoCup omatoimirasteina. ks. muuttuneet järjestelyt.

Jos haluaa vertailla omaa aikaansa muihin niin oman tuloksen voi käydä juoksun jälkeen laittamassa tänne. Emme lupaa, että pisteitä tämän perusteella kuitenkaan jaetaan. Rerun ilmestyy myös myöhemmin niin saadaan reititkin vertailuun.


Kallioita louhittu. Harjuja syöty. Metsää puitu. Rekat ajaneet jonossa puuta tehtaalle. Kurkokansalle on toki jätetty Ruotokassiin maastoa ja metsää koluttavaksi. Juha Pietiläinen on kartoittanut alueelta tänä kesänä kartan ensi vuoden SM-kisojen harjoituskartaksi.

Kovimmille kurkoille on maasto pettymys. Tossun alle löytyy lähes pelkkää sammalmattoa. Ainostaan kurkoille tarjotaan pätkä kunnon ryteikköä ja kivikkoa. Muille ei juurikaan. Äänekoski on melko lumivarmaa aluetta. Nyt näyttää siltä, että kunnon lumivaippa ei kerkeä peittämään sammalmattoa. Pettymys lie tämäkin perinteisen kurkokelin kanssa nostalgisoiville. Ruotokassi on tosin vetänyt pintansa riitteeseen.

Rastit maastossa. Kartat tulostettu. Tunnetuista syistä johtuen rastit on päätetty muuttaa omatoimirasteiksi. Suunnistuksen ja KurkoCupin imagoa vastuullisena toimijana ei haluta kyseenalaistaa.

Järjestelyt:

K-pisteellä on postilaatikko, josta voi valkata itselleen sopivan radan. Rasteilla on leimasimet.  Myös nolla- ja maalileimasin. Joten halutessaan voi itselleen ottaa ajankin, jos vain emitin purku onnistuu.  Viikonvaihteessa ilmestyvät radat myös kurkosivuille tulostettaviksi. Maanantaina rastit kerätään pois. Itsenäisyyspäivän illan voi näin viettää itsenäisen maan metsissä samoillessa.

Vapaa-ehtoisen osanottomaksun voi tilittää Rasti E4:n tilille FI08 1053 3000 0674 78.

Tällaisiin järjestelyihin nyt päädyttiin. Finaalikurkon järjestäjille toivomme menestystä järjestelyihin.

Pysäköinti, Louhimon varastokenttä, osoite Kekkosenpöydäntie 195.

Kartat, 1:10000, A4 kokoa, kartat muoveissa

Matkat:

Matkaa lähtöpaikalle 0,5 km.

Kurkot 6.0 km  ( yhteislähtö Kurkoille n. klo 18 )

Gupet  4.9 km  ( väliaikalähtö )

SuperGupet  3,6 km  ( väliaikalähtö )

Helppoelämä 2,5 km  ( väliaikalähtö )

Tervetuloa, XE4