VihtaKurko

Tapahtuman ajankohta:


06.​10.​2022 (3 kommenttia)

VihtaKurko vihdottu

Tulokset, väliajat, kartat (ja IG live videot), kurkojen seuranta, kurkojen rerun, muiden rerun

VihtaKurkossa saatiin nauttia hienosta syksyisestä kelistä ja kuun kelmeästä loisteesta. Sää oli jopa niin lempeä, että ei voida normaalista kurkokelistä edes puhua! Matkaan lähti 116 urhoollista pimeyttä pelkäämätöntä taistelijaa. Ensimmäisenä maaliin saatiin erittäin tyytyväinen HelponElämän kärkikaksikko Eeti ja Saara. Suunnistus oli sujunut hyvin ja vauhtikin oli ollut selvästi järjestäjien ennakoimaa kovempaa. Eeti oli lopussa hieman vahvempi mutta Saarakin loisti iloisena, kun eka kurko onnistui hyvin.

SuperGubeissa ekana maaliin rusikoi yllättynyt lainsuojaton Elli Peltomäki. Virhettä oli kuulemma tullut mutta vauhti oli tähän sarjaan sen verran rapsakkaa, että muut jäi silti. Heti perässä maaliin ehti todellinen superien kärki Seppo Särkkä. Sepollekin oli hieman virhettä kertynyt. Eri hajontaa oli kaksikko mennyt vaikka melkein yhtä matkaa maaliin tultiinkin.

Gubeissa kärkipaikan otti haltuun viime viikon kakkonen Sivilin Tommi. Alkumatkasta oli tullut koukkua ja vielä puolimatkassa mentiin isossa letkassa. Sen jälkeen vauhti alkoi purra ja mukana pysyi vain kakkoseksi tullu Kettusen Heikki. Lopun hajonnoilla Heikki sen verran haparoi, että Tommi ehti maaliin ensin. Hyvä startti siis kurkokaudelle nassikalla! Hieman perässä maaliin saatiin myös Kurkottarien ykkönen Joensuun Marttiina ja kakkonen Peltosen Liisa. Virhettä oli tullut myös naisille eli hyviä sijoja olisi nyt ollut tarkalle menijälle tarjolla.

Kurkoissa saatiin jännittää koko rahalla loppuun asti. GPS-seurannan ulkopuolella edennyt Jämsän Aarni Ronkainen yllätti lopulta myös järjestäjät ja ilmestyi maaliin selvänä voittajana. Nuori orhi oli karannut muilta jo puolivälissä alun pienen virheen jälkeen. Aarnin takana tehtiin paljon koukkua ja takaa-ajajat eivät saaneet kunnon jahtia käyntiin. Parkkisen Jarno sai lopulta kelattua kärjen kiinni mutta viimeisen hajonnan iso virhe tiputti miehen taas takajoukkoihin ja Aarni sai rullailla rauhassa voittoon sekä kurkon osakilpailuvoittajien arvostettuun joukkoon. Vielä rusettina kakun päälle lopussa nähtiin tyylipuhdas pummi maaliin, kun Hutterin vetämä letka riipaisi muutaman sata metriä vinoon ja takaa vanhat ketut Taanila & Oikarinen hoiteli palkintosijat kotiin.

Ens viikolla jatketaan. T: Tuukka & Lauri


04.​10.​2022 (0 kommenttia)

VihtaKurkon GPS-seurattavat ja tulospalvelu

Online-tulokset, gps-seuranta (avautuu torstaina klo 19.15)

GPS-seurattavat

Hae GPS samalla, kun ilmoittaudut ja muista palauttaa heti kisan jälkeen!

GPS Nimi
s1801 Otto Kaario
s1802 Simo Klemettinen
s1803 Tommi Hakuli
s1804 Vesa Taanila
s1805 Petteri Huikko
s1806 Samuel Heinonen
s1807 Tuomo Lahtinen
s1808 Jarno Parkkinen
s1809 Toni Saari
s1810 Lauri Oikarinen

02.​10.​2022 (0 kommenttia)

VihtaKurko

Kotiseutu on isänmaan sydän,
ja sen luonnossa nähdä ma saan
joka päivä ja yö pyhät kasvot
oman armahan syntymämaan.

Kun Kurkokarkelot viedään Korpilahdelle Muuramen Rastin marja­metsiin niin kukapa muukaan sopii alku­sanat lausu­maan kuin Martti Korpilahti (os. Forsgren). Korpilahdelta koko suomen mainee­seen ponnis­taneen kulttuurin suur­miehen tuotannosta kumpuaa rakkaus koti­seutu Keski-Suomen luontoon ja maisemiin. Rantojen raidoista ja männikkö­metsistä on laulettu jo sata vuotta!

Jotain oli kuitenkin tarkkanäköiseltä Martiltakin jäänyt kotiseu­dultaan huomaa­matta. Jotain josta ei edes Korpilahden kylänraitin synkimmillä kujilla tohdita kuiskia. Kun Kurkojärjestäjät tiedus­telivat paikallisilta Vihtakankaan metsistä niin vastauksena oli vain syvä hiljaisuus sekä pelokas katse. Martti kyllä runos­saan vihjaa yön pyhistä kasvoista ja muinoin palvottiin metsän henkiä. Tiesikö hän sittenkin jotakin? Onko alueen nimi enne?? Vanha vihta­housu??? Ei kai sentään... Kyläyhteisön pyynnöstä VihtaKurko järjestetään juuri näillä tarinoissa mainituilla, pimeyden voimien valla­ssa olevilla mailla. Sillä Kurko, tuo yön kuningas/kunin­gatar, jos kuka voi pahan päihittää!

Kisaennakko

Huhut kertovat, että Kurkosarjassa on jälleen mukana PartasKurkossa muille luun kurkkuun lyönyt Otto Kaario. Pystyykö joku haastamaan Oton? Kenties Muuramen oma poika, raketin lailla kurkojen kärkikahinoihin noussut Simo "Simppa" Klemettinen? Entä miten käy gubberadalla, jatkuuko nassikoiden musertava ylivoima vai nouseeko joku gubeista vielä haudan partaalta haastamaan poikia? Ei sovi unohtaa myöskään kovia kurkottaria, vauhdikkaassa maastossa pelataan pienillä marginaaleilla. SuperGubeissa kärjen ennustaminen on tunnetusta haastavaa ja päivän kunto ratkaisee paljon. HelpolleElämälle lähdetään vain nautiskelemaan maastosta joten kaikki matkaan lähteneet ovat jo etukäteen voittajia!

Kotisohvalle jääneitä hemmotellaan kurkojen GPS-seurannalla johon ilmestyy linkki kurkosivuille lähdön hetkellä.

Kurkokeskus ja parkki

Kurkokeskus rakentuu vanhojen sora­monttujen ympäristöön Roninmäen pohjois­puolelle. Parkkialue on Petäjä­vedentien toisella puolella. Kulkekaa varovasti tien yli kisakes­kukseen! Parkissa ei ole ohjausta eli parkitkaa autonne järkeä käyttäen. Parkin risteyksen navigointi­osoite on Petäjävedentie 487. GPS-seurattaville ja VIP-vieraille löytyy pienempi muutaman auton parkki. Ilmoittautuminen ja sisään­luku maalissa. Kilpailukes­kukseen menevää tietä voi käyttää verryttelyyn.

Matkat

Kurkot: 6,66km / 1:10000
Gubet: 5,0km / 1:7500
SuperGubet: 3,4km / 1:7500
HelppoElämä: 2,1km / 1:7500 (HelponElämän rastit sijaitsevat 50-200m tiestä/polusta.)

Ihanneaika kaikilla radoilla on noin 40min.

Kartta

Erkki Häkkinen 2017 (pari aukkoa lisätty 2022 by Kurkojärjestäjät), A4 1:10000 tai 1:7500. Omat muovit mukaan!

Lähtö

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kaikkien sarjojen yhteislähtö tasan klo 19.15!

Maasto

Vihtakankaan lähes täysin käyrätön ja kartta­merkitön tasankoalue suosii askelparein etenevää levy­kompassin käyttäjää. Toki maasto tarjoaa myös muotoja tasangon reunoilla Sulun­harjulla sekä vanhan louhoksen runnoman Roninmäen rinteillä. Luvassa on pääosin nopeaa metsää sekä hyvää pohjaa ja radat mahdollis­tavat vauhdikkaan suunnis­tuksen. Maastossa tehdyt metsänhoidolliset toimen­piteet ovat pääosin jo muutaman vuoden vanhoja joten harvoissa harvennuk­sissakin on yleensä hyvä edetä.

Karttanäytteet

Kuvia maastosta