YleisönPyynnöstäKurko

Tapahtuman ajankohta:


28.​10.​2022 (3 kommenttia)

YleisönPyynnöstäKurko pyydetty

Tuloksetväliajatgubberadan GPS-seurantaonline-tuloksetkartat.

Kurkokansa vaelsi jälleen kerran sankoin joukoin etsimään rasteja pimeistä, märistä ja kohtuullisen vaativista Taka-Keljon metsistä. Voittajatkin löydettiin eikä ketään tarvinnut lopulta lähteä etsimään pimeästä metsästä. Muistetaanpa kuitenkin jatkossa ilmoittautua maalissa vaikka mieli tekisikin lähteä suoraan kotiin lämmittelemään kulkematta uloskirjauksen kautta.

Ensimmäisenä yöstä ilmestyi Suunnan nuorisokaartin edustaja ja Helpon Elämän voittaja Eeti Lahti ja seuraavana pari minuuttia myöhemmin kokeneemman kaartin ja Gubbesarjan ykkönen Vesa Klemettinen, joka jätti nassikkasarjalaisten kärjen Tommi Sivillin ja Vilho Hietalan pummaamaan dalmatialaismetsään ja jonka GPS-seurannasta poimittua viivaa yhdellä tiukimmista väleistä voimme kaikki hetkeksi pysähtyä ihailemaan:

Muissa sarjoissa Harri Mehto ei antanut varalampun häiritä vaan pokkasi SuperGubbe-sarjan ensimmäisen palkinnon vaikkakin lainsuojaton Saana Sivill olikin varsinaisesti radan nopein.

Kurkosarjassa taas tarjoiltiin pitkiä putkia ja hajontaa vain ykkösellä ja dalmatialaismetsässä mutta niin se joukko vaan hajosi tälläkin menetelmällä. Ehkä seuraavalla kerralla voisi tarjota hajontaa vain ykkösellä tai pelkkää putkea? Voittajana joka tapauksessa radalta selvisi Mathieu Perrin, joka pitkässä kirissä nujersi Pauli Leinosen.

Kurkottarissa kokemus oli lopulta valttia kun Rantasten yöspesialistisuvusta Maaret vei voiton Miia Niittysen ja Liisa Peltosen kartoittaessa useammankin rastin ympäristön ehkä kartoittajaakin huolellisemmin, toivottavasti sieltä ei löytynyt kovin paljoa kartalta puuttuvia kohteita...

Järjestäjät kiittävät osallistujia ja jäävät tutkimaan Taka-Keljon metsiä josko ensi vuodeksikin löytyisi vielä uusia alueita kurkoiluun. Näihin kurko-organisaattorin kuviin ja YleisönPyynnöstäKurkon tunnelmiin,


25.​10.​2022 (11 kommenttia)

YleisönPyynnöstäKurkon seurannat

Tulokset, väliajat, gubberadan GPS-seuranta, online-tulokset, kartat.

Kurkossa on nyt homma laitettu isolleen ja seurantaan pääsee peräti 15 kurkoilijaa (Gubbe, Nassikka tai Kurkotar)! Jos sinut on valittu mukaan mutta et ole tulossa niin jätä kommenttia.

Seurattavat

GPS Nimi
s1801 Sauli Kovanen
s1802 Anna Närhi
s1803 Miia Niittynen
s1804 Tommi Sivill
s1805 Vilho Hietala
s1806 Liisa Peltonen
s1807 Heikki Kettunen
s1808 Jones
s1809 Vesa Klemettinen
s1810 Hannes Luiro
s1811 Jari Pitkänen
s1812 Ilkka Heiskanen
s1813 Ossi Heikkilä
s1814 Kati Korhonen
s1815 Tölli

23.​10.​2022 (0 kommenttia)

YleisönPyynnöstäKurko

Alunperin YleisönPyynnöstäKurko sai nimensä kartoittamiseen liittyneestä somehassuttelusta, minkä johdosta jotkut erehtyivät ihan pyytämään kurkon järjestämistä alla olevan karttapalan maastossa. Lisäksi edellisen kurkon jälkipeleissä erityisesti kurkosarjalta tuli toivetta entistä vakavammalla ja virallisemmalla linjalla järjestettävästä kurkosta, joten nyt sitten saa kaikin tavoin sitä mitä on tilattu. Tämän takia järjestelyihin palkattiin isolla rahalla muutaman RelaKurkon aikanaan järjestänyt ex-RelaTiimi, nykyiset Huld.io:t. Ihan ei ole tosin varmuutta kuka maksoi, paljonko ja kenelle mutta oletettavasti viimeistään tilintarkastajat ja verottaja selvittävät asian. Ratamestarilla taas on vyöllään jo parit SM-kisat ja kolmannet tulossa, joten ratojenkin puolesta voisi olettaa sääntötuntemuksen olevan kunnossa. Ainoa heikko lenkki lienee kartoittaja, joka esimerkiksi ViipuriKurkossa sai kartan valmiiksi vasta kaksi kuukautta kurkon jälkeen mutta joka ainakin nyt on vakuuttanut kartan valmistuneen kaksi viikkoa sitten, mikä kuulostaa kyllä epäilyttävältä. Positiivista on, että TaivasKurkossa kaikki jo pääsivät tutustumaan kartoittajan kädenjälkeen, joten ainakin periaatteessa tiedetään mitä on tulossa. Jos siis kartoittaja on ylipäätään käynyt maastossa eikä taas vain piirrellyt tietokoneen ääressä karttaa ilmakuvista ja laserkäyristä.

Kuten karttapalasta ja maastokuvista voi päätellä, maasto on perinteistä dalmatialaista, tai siis keskisuomalaista, kangasmaastoa. Maastokuvistakin näkee, että todella monipuolista metsää on luvassa. Kivikoita on vähän, penkat lähes olemattomia ja harvennusjätettä ei juurikaan jaloissa pyöri, sillä suurimmassa osassa maastoa metsänhoidollisia toimenpiteitä on tehty viimeksi toistakymmentä vuotta sitten. Kunhan selviää ensimmäisestä paristasadasta metristä niin maasto vain paranee loppua kohti. Kurkojen reitiltä löytyy koko kurkoilualueen ainoa hakkuuaukko, joka sekin on merkitty karttaan kielletyksi alueeksi istutettujen taimien takia. Noudatetaanpa siis senkin suhteen sääntöjä ja kierretään kielletty alue. Tästä taas voinee päätellä, että kurkosarjalle on jälleen varattu oma spesiaali maastonosa ja vain kurkosarjassa on tarjolla kaikki maaston nautinnot. Lisäksi kaikki muut kuin HelppoElämä ylittelevät paikallisia vähäliikenteisiä teitä (kartalla mustat ja ruskeat tiet), joten ettehän juokse autojen alle, niin kiire ei voi olla kurkossakaan.

Opastus ja pysäköinti:
Kurkoilukeskus löytyy Kotasen tienhaarasta Taka-Keljontien varresta. Saapuminen ensisijaisesti pohjoisesta Keuruuntien kautta ja poistuminen etelään Ronsuntaipaleentien kautta. Tienvarsiparkki ohjatusti Taka-Keljontien länsireunassa. Veryttelyt kannattaa suorittaa Kotaselle johtavan tien varrella.

Kartta:
Tulostekartta, koko A4, valmistunut 10/2022, omat muovit mukaan.

Radat, matkat ja mittakaavat:
Kurkot 6,4km, 1:10000, hajonta
Gubet 4,5km, 1:7500, hajonta
SuperGupet 3,3km, 1:7500, hajonta
HelppoElämä 1,9km, 1:7500, helppo putki

Kurko, Gubbe ja SuperGubbe -sarjoissa arvioitu voittoaika 40 minuuttia.

GPS-seurannassa tällä kertaa Gubberata eli Gubet, Kurkottaret sekä Nassikat! Seurattavat ilmoitetaan lähempänä kurkopäivää.

Sisäänkirjautuminen suljetaan klo. 18.25 ja lähtöpaikalle lähdetään siirtymään puolen kilometrin verran klo. 18.30, ole ajoissa paikalla ja ota kaverisikin mukaan.

Tervetuloa!