FinaaliKurko

Tapahtuman ajankohta:


01.​12.​2022 (8 kommenttia)

FinaaliKurko finaalissa

Tulokset, väliajat, kartat, kurkojen GPS-seuranta, kurkojen rerun

Kurkofinaali kurkoiltu

Kurkokausi saateltiin päätökseen Ruotsinperän mukavan talvisissa maastoissa. Kurkosarjassa erottui hajontahärvelin jälkeen neljän kärki, josta lopun sekuntitaistelussa ensimmäisenä maalilipulle ehti Akseli Virtanen. Podiumille kipusivat myös Mathieu Perrin ja Samppa Heinonen, Topi Syrjäläinen taipui tällä kertaa neljänneksi vain 11 sekuntia voittajasta. Paikoin tiheätkin maastot näyttivät tuottavan hieman haastetta. Tarjottuja kiertomahdollisuuksia hyödynnettiin ainakin kärjen osalta melko niukasti.

Gubberadan kiersi nopeimmin juniori Vilho Hietala, kurkottarien nopein Elli Peltomäki ja gubbejen ykkönen Vesa Klemettinen ehtivät maaliin puolen minuutin sisällä. Supergubeissa nähtiin myös sekuntipeliä, kun Juha Tolonen kukisti Pekka Peuran viidellä ja Pekka Uljaksen kuudella sekunnilla. Helpon elämän selvitti nopeimmin Eeti Lahti.

Finaalia sävytti valitettava koodivirhe kurko- ja gubberadoilla. Hajontaparin kivirastien koodit 82 ja 83 olivat lipsahtaneet väärin päin. Kyseisiltä rasteilta hyväksyttiin kumpi tahansa leima. Ratamestarikaksikko pahoittelee syvästi tapahtunutta. Välittömänä korjaavana toimenpiteenä toinen ratamestareista passitetaan jo tulevana viikonloppuna Suunnistusliiton ratamestarikoulutukseen Tampereelle. Mahdolliset protestit tulee esittää kurkojurylle, joka käsittelee ne kurkogenren vaatimalla tavalla.


29.​11.​2022 (0 kommenttia)

FinaaliKurkon seurannat

Online-tulokset, kurkojen GPS-seuranta (avautuu klo 18.00).

GPS-seurattavat

Name GPS
Lauri Pohjola s1801
Simo Klemettinen s1802
Tuukka Senttula s1803
Jonne Pitkänen s1804
Samuel Heinonen s1805
Tommi Hakuli s1806
Topi Syrjäläinen s1807
Akseli Virtanen s1808
Vinski Malinen s1809
Juha Mikkolainen s1810
Tuomo Lahtinen s1811
Toni Saari s1812
Timo Joensuu s1813
Otto Kaario s1814
kurko15 s1815

29.​11.​2022 (3 kommenttia)

Kurkofinaali vie yön gladiaattorit Jukolan perämetsiin

”Järkevä, terve mies voi mitä hän tahtoo”.

Näihin Aleksis Kiven sanoihin päättyi Petter Thoresenin 25 vuotta sitten Killerillä lukema Jukolan viestin sanoma. Ehkä tänä päivänä moista sukupuolettunutta muotoa ei enää tarjoiltaisi. Kurkofinaali haluaa joka tapauksessa juhlistaa tuota neljännesvuosisata sitten järjestettyä spektaakkelia viemällä rastit Jukolan kilpailualueen perämetsiin. Karttakin on Jukolan peruja, eri ajankohdissa osa-alueittain hieman täydennettynä. Kurkoiluun se soveltuu mainiosti. Tummanvihreät kartalla ovat, noh, tummanvihreitä, mutta pientä vaihtelua siinäkin löytyy. Vaaleanvihreät ovat vaaleamman vihreitä ja kohtuudella läpijuostavia. Pystyvihreällä on kuvattu raivausalueita ja osin tuulenkaatoalueita siellä, missä ne merkittävästi hidastavat etenemistä. Vaikka kurkoiluun mielletään kuuluvan ryteiköissä puskeminen, tällä kertaa vihreä väri ei ole kuitenkaan hallitseva elementti radoilla. Ainekset olivat kyllä olemassa, mutta ratamestarikaksikon keskinäisessä väännössä lempeys ja lähimmäisenrakkaus voitti.

Kurkofinaalin lähestyessä suunnistuskelit vain paranevat. Maasto on pitkän pakkasjakson jäljiltä mukavasti kohmettunut ja osin nopeakulkuinenkin. Soita ei ole paljon, mutta sopivalla reitinvalinnalla saattaa tossunsa vielä onnistua kastelemaan. Pienet polut kiemurtelevat mukavasti ja ovat melko teknisiä, kuten polkujuoksijat tapaavat sanoa. Ratamestarit ovat hienosti löytäneet maaston parhaat alueet (ratamestareiden subjektiivinen näkemys, pitkäaikainen haave päästä kirjoittamaan tämä ikoninen, yleensä valvojien käyttämä lause).

Ratatiedot:

Kurkot / 6,2 km / 20 rastia / 1:10000
Gubet / 4,8 km / 16 rastia / 1:7500
SuperGubet / 3,3 km / 13 rastia / 1:7500
Helppo Elämä / 2,0 km / 9 rastia / 1:7500

Hajontaa on kaikilla muilla radoilla paitsi Helpossa Elämässä. Erilaista härveliä ja viestihajontaa. Koettakaa katsoa, mille rastille olette menossa. Ja kuten arvokisojemme valvojagurun suosikkivaroitus kuuluu, rasteja on paljon ja lähekkäin, samankaltaisissakin pisteissä, muistakaa tarkistaa ne koodit. Omat karttamuovit (A4) mukaan. Kurkoille luvassa GPS-seurantaa.

Opastus paikoitukseen alkaa Ruokkeentien ja Virvelikadun risteyksestä. Noudattakaa ehdottomasti parkkiin ohjausta, koska olemme taajama-alueella pysäköinninvalvonnan piirissä. Kurkokeskus rakentuu Virvelikadulle parkkien läheisyyteen. Siirtyminen lähtöpaikalle aloitetaan klo 18.00. Lähtöpaikalle on matkaa n. 800 m. Kurkofinaalissa käytetään etämaalia, josta on kuitunauhoitettu opastus kurkokeskukseen.