RelaKurko IV

Tapahtuman ajankohta:

04.​10.​2018 (5 kommenttia)

RelaKurko juostu

Tulokset, väliajat, kuvia.

Kartat: kaikki, kurko, gubbe, supergubbe, helppoelämä

RelaKurkossa eroteltiin ratamestarin odotusten mukaisesti jyvät akanoista. Jo etukäteenkin pelottavan paha kakkosrasti Kurkoilla ja Gubeilla osoittautui ehkäpä vieläkin vaativammaksi kuin mitä etukäteen osasi edes toivoa. Osa vietti rinteessä pitkiäkin aikoja ja osa ei edes koskaan takarinteessä sijainnutta parimetristä sammaleista kiveä löytänyt. Lisäksi kun maasto tarjosi alkuun lähes pari kilometriä luonnonmukaista esterataa niin maalissa saatujen kommenttien perusteella vaatimustasoa ei enää välttämättä tarvitse nostaa. Yritetään muistaa.

Kurkoissa kolmen kärki hoiti homman kohteliaasti sulassa sovussa ilman tiukkaa loppukiritaistelua JNC-organisaattori Arttu Syrjäläisen viedessä täyden pistepotin. Ja jos HeinäKurkossa ihmeteltiin Gubbesarjan voittomarginaalia, niin Jussi Hietala laittoi vielä muutaman minuutin paremmaksi voittaen Gubet täysin suvereeniin ja häikäisevään tyyliin lähes kahdeksalla minuutilla. Ja tähänkin suoritukseen mahtui muutaman minuutin virheet.

SuperGubet juoksutettiin Kurkosarjan tapaan Tikkamäen huipulle saakka ja nopeimmin sieltä alas löysi Seppo Rantapuska. Helpossa Elämässäkin saatiin kurkokauden pistetilit auki Janne Kahelinin viedessä voiton.

Relatiimi kiittää taas kaikkia osallistujia. Opetelkaahan suunnistamaan seuraavaan RelaKurkoon mennessä, vähintään yhtä vaativia maastoja riittää kyllä Isolahdessa kartoitettavaksi tulevillekin vuosille.

Suvereeni Gubbe


30.​09.​2018 (2 kommenttia)

Edenistä itään - RelaKurkon ennakot

RelaKurkossa jatketaan viime vuonna aloitettuja seikkailuja hyvän ystävämme Metsähallituksen suojelualueilla. Reitit kulkevat lähes kokonaisuudessaan luonnonhoitometsässä ja näitä metsiä luonto on todellakin hoitanut. Merkittävimmät luonnonmotoalueet ovat vuoden 2010 kesämyrskyjen jäljiltä, jolloin metsää kaatui hehtaareittain lähes läpikulkemattomiksi viidakoiksi. Näille alueille ei kurkoilussa mennä, sillä reitit on suunniteltu kaikkein kulkukelpoisimmille alueille, mutta luonnon pienaukkohakkuita ja harvennusta tulee vastaan väkisinkin. Matkan varrella saakin ihailla mitä moninaisimpiin asentoihin päätyneitä puita.

Muuten maastoa voisi kuvailla Latvian MM-kisojen ja viime vuoden RelaKurkon maaston risteytykseksi. Tikkamäen vanhojen metsien suojelualueella riittää isoa hienoa keskisuomalaista kuusikkoa kun taas Kettuvuoren puolella seikkaillaan nuoremmassa varsin laikukkaassa metsässä. Tikkamäen puolella kannattaa kunnioittaa tiheää pystyvihreää (myrskyjen sikin sokin kaatamaa isoa puuta) sekä tumminta vihreää (sikin sokin moneen kerrokseen kaatunutta isoa puuta). Jälkimmäisestä on turha yrittää edes läpi jo oman turvallisuudenkin takia.

Kartta on totuttuun tapaan uusi, kesän sulatusteholle lipsahtaneessa lämmössä rakkaudella synnytetty ja paikoittain realismia lähentelevä taideteos. Jotkut saattavat huomata järjestelyorganisaation omistusjärjestelyiden seurauksena kartalle sijoitetun mainoslogon muuttuneen. Älkää antako tämän häiritä, sillä muuten mennään tutulla RelaKurko-brändin mukaisella linjalla.

Kartan koko on A4 kaikilla sarjoilla. Mittakaava on Kurkoilla ja Gubeilla 1:10000, SuperGubeilla ja Helpolla elämällä 1:7500. Omat suojamuovit mukaan.

Ratapituudet:
Kurkot 6,5km
Gubet 4,3km
SuperGubet 3,5km
Helppo Elämä 2,5km, 7 rastia.

Hajontaa on sijoitettu sopiviin kohtiin muilla paitsi Helpolla elämällä. Välillä kannattaa uhrata aikaa sekä kompassille että reitinvalinnalle, vaikka kuitenkin menette kuin ankanpoikaset jonossa sinne minne letkan ensimmäinen vie.

Yhteislähtö tapahtuu klo. 19.30. Siirtyminen johdetusti lähtöpaikalle klo. 19.20.

Olkaa ajoissa paikalla ja suosikaa kimppakyytejä, paikoitus on pysäköinninohjaajien opastamana metsäautotien varressa. Opastus on samasta paikkaa kuin viime vuonnakin, ajo vain Kuusimäentien opastuksen kautta kurkoilukeskukseen, jonne on opastuksesta 2,3km.

Tervetuloa!