KurkoCup 2018

19.​12.​2018 (5 kommenttia)

KurkoCupin juhlakausi taputeltu, toivotaanko jatkoa?

Näinhän siinä kävi, että 25. KurkoCup-kausikin saatiin viimein päätökseen. Voittopokaalit ovat saaneet kaiverruksensa ja yrittävät etsiä uudet haltijansa. Tärkeintähän on kuitenkin rehti kilpailu. Cupin keskuskomitea on varsin ilahtunut ratamestareiden ja muiden järjestäjien innokkuudesta ja taidosta luoda kisaajille erityyppisiä ja monella tavalla haastavia pimeitä elämyksiä. Jokainen kurkoilija pääsi tänä syksynä ainakin muutaman kerran itselleen täysin uuteen maastoon; miten tuollaisia helmiä onkaan pidetty piilossa sorkkaeläimiltä ja saatu säästettyä hyvää arvostaville yön kuninkaallisille?

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin itse kurkoilijoille. Nämä itseään säästämättömät yöeläimet taikoivat keskisuomalaisiin metsiin tänä syksynä 1061 erilaista taideteosta ratamestareiden antamiin kehyksiin. Joillekin eivät kuulemma kehykset edes riittäneet. Näistä performansseista on julkisuudessa vain harvoja hyvin viitteellisiä tallenteita, ja tulkinnat teoksista ovat vähintään yhtä moninaiset kuin taiteilijat itsekin. Kuitenkin, kuten jokainen kurkoilija tietää: mikään ei voita omaa henkilökohtaista Kurko-kokemusta.

Näistä kokemuksista olisikin mukava kuulla, kuten myös siitä millaisia kokemuksia haluttaisiin jatkossa. Onko KurkoCup kehittynyt oikeaan suuntaan? Onko ratojen suunnitteluperiaatteita muutettava? Ovatko kartat liian hyviä? Onko tapahtumien konsepti kohdillaan? Kaivataanko lisää sisävessoja? Keskuskomitea yrittää kerrankin kurkistaa norsunluutornistaan alas ja kuunnella kansaa. Kirjoita mieleenpainuvimmat Kurko-muistosi ja kehittämisehdotuksesi kommenttina tähän juttuun tai KurkoCupin Facebook-sivuille. Tiedä vaikka joku nauraisi jutuille joulun pyhinä tai tuleva politbyroo ottaisi onkeensa.

Kyselyn tulokset


13.​12.​2018 (2 kommenttia)

NautintoKurko ja sitä myöten koko kurkocup nautiskeltu

Tulokset, väliajat, kartat. Lopullinen pistetaulukko.

KurkoCup sekä NautintoKurko ohi ja vuoden 2018 mestarit selvillä.

Kurkojen kuningas Toni Saari, kurkottarien valtiatar Tuulia Viberg sekä gubbejen gubbe Vesa Klemettinen.

 


10.​12.​2018 (0 kommenttia)

Loppu lähestyy - vain nautintoa jäljellä

Tämän vuoden Kurkocupin finaali - Nautintokurko palailee juurille, nimittäin legendaarisen Kanavuoren juurelle, tarjotakseen maksimaalisen viimeisen nautinnon tämän vuoden Kurkokiertueella. Keski-Suomen huimat maastot ja oivat radat ovat syksyn aikana tulleet jo nautiskelluiksi, siispä juuri nyt kannattaa saapua viimeiseen nautiskeluun torstaina 13.12 klo 18 Kanavuoren varikolle, osoitteeseen Varikkotie 153. 40800 Vaajakoski

Opastus alkaa 9- tieltä n. 1km Kanavuoresta Kuopioon päin. Pysäköinti kilpailukeskuksessa.

Kanavuoressa ei nautiskella ensimmäistä kertaa - lukuisat ovat ne koulujen ja yhteisöjen kevätretket lämpimille kalliorinteille ihastelemaan auringonlaskua- siellä se luonto on nautiskeluja opettanut smile.

On siellä Terän pojatkin nautiskelleet Terän kuuluisan testiradan tiimoilla- samaa rataa on juostu perimätiedon mukaan jo vuodesta 1981 saakka - parhaat- eikun vanhimmat ovat juosseet sen jopa joka vuosi... ajat ovat kadonneet tahi ovat miesmuistin varassa. Fakta onneksi löytyy: Jani Lakasen aikaa saa käydä vapaasti kokeilemassa, Pasi Ikonen pääsi aikanaan lähelle- kaarteli tokavikalle sen verran, että ei Janin aikaan ihan yltänyt.

Aloitteleva kartantekijä ja ratamestari ehti laatia kartan ja viedä jopa rastit maastoon juuri ja juuri ennen lumituiskua, siispä speksit kohdillaan; raikas pakkanen ja neitseellinen umpihanki odottaa...

Maastosta ja radoista  sen verran, että Kurkoon perinteisesti kuuluvat pusikot, hakkuut kynnettyine maapohjineen ja hakkuujätteeet puuttuvat kokonaan. Talviolosuhteiden saavuttua on joitakin rasteja on viety maastossa vähän alaspäin ja joitakin vastaavasti jouduttu viemään ylemmäs- kuitenkin niin, että medium+ radat odottavat.

Radat, matkat ja mittakaavat;

Kurkot - 5,3  km - 1:7500 - A4

Gupet - 4,6  km - 1:7500 - A4

Superit - 3,3  km - 1:5000 - A3

Helppo elämä 2,2 km - 1:5000 - A3

Kartat muovikoteloissa ämpäreissä.

Lähtöön siirtyminen klo 18.00 - matkaa lähtöön n. 400m.

Maaliintulon jälkeen on odotettavissa ennennäkemätön mussutus. Poikkeukselliseen mussutukseen antanee aihetta kisan lisäksi myös nautinnon maksimoiseksi järjestäjien järjestämä jouluyllätys - 100  ensinmäistä maaliin tullutta saavat - eivät ämpäreitä- vaan Pandan samana päivänä valmistamaa nautinnollista, maukasta lakua. Nam.

Kilpailun jälkeen jaetaan sarjojen voittajille arvokkaat kiertopalkinnot.

Kilpailukeskuksen palveluja täydentää myös Suunnistajan kauppa - huippu joulutarjouksineen!!

Tervetuloa nautiskeluun!!


« Edellinen ... Seuraava »