KankiKurko

Tapahtuman ajankohta:

25.​10.​2018 (3 kommenttia)

KankiKurko taivuteltu

Kartat, tulokset ja väliajat.

Kuva © Touho

KankiKurko taputeltu ja taivuteltu yhteensä 82 hurjapään toimesta. Lumiset keliolosuhteet ja hevosesteellä sijaitsevan yleisö-/varvausrastin haastavuus toivat oman mausteensa reissin etenemiseen. Varsin moni haksahti juoksemaan tai siis hevostelemaan kohti maalia, vaikka loppulenkillehän sitä piti lähteä. Kurkoissa tämä yöllinen ilmiö nähtiin jo ensimmäisen lenkin varvauksessa. Touhon nappaamia hienoja otoksia voi ihailla täältä.

Kurkojen tolpan nappasi Saaren Toni juuri ennen Leinosen Paulia. Jälkispekulaation perusteella ratkaisu ilmeisesti tapahtui viimeisellä rastilla, jossa Toni noukki jyrkännekumpareen päällä olevan lipun sujuvasti ja kipsutteli maaliin pienellä erolla Pauliin nähden. Kolmanneksi kahvasi Jones Kahelin ja näin ollen podium-paikka jälleen. Hyvältä näyttää taistelu muuten kokonaiscupin osalta Jonesilla. Erikoismaininnan ansaitsee Tuomisen Lotta, joka sisukkaasti paineli jälleen koko Kurkoradan läpi päälle kahteen tuntiin ja vieläpä sen jälkeen fillarilla kotiin.

Mainittakoon vielä, että Kurkosarjan lähtö tapahtui pari minuuttia etuajassa, koska sen verran ennakolta nimettyjä karttoja kuulemma vilkuiltiin, että yksinkertaisesti piti vaan antaa lauman mennä. Tästä syystä viime hetken ohjeet mm. rastimääritteiden muutoksista jäivät allekirjoittaneelta sanomatta. Pahoittelut tästä!

Gubet vei Vesku Klemettinen sujuvalla suorituksella ennen Vibergin Tuuliaa ja Sami Löfmania. Gubeissa ja SuperGubeissa käytettiin samoja ajolinjoja kuin Kurkoissa, ja saattoipa toiseksi viimeisen rastin hajonnoilla olla virkaa lopputulosten muodostumisessa. SuperGubeissa vikkelintä vauhtia esitti Seppo Rantapuska, kakkoseksi kiihdytteli Sirpa Malinen ja kolmossijan pokkasi Sormusen Jouko. Helpon Elämän kärkeen suunnisti Tuovi Kaikkonen.

Ensi viikolla sitten ValkkariKurkoon nautiskelemaan uudestaan.
Kiitokset kaikille osallistujille KankiKurkon järjestelyorganisaation puolesta!


24.​10.​2018 (0 kommenttia)

KankiKurkossa ohjelmaa kaikille!

"Kaikille järjestetään ohjelmaa" -periaatteella huomisen torstai-illan KankiKurkon tarkennetut speksit ovat seuraavat.
 
Radat:
Kurkot: 8 km, kartta A4, 1:10000
Gubet: 4,7 km, kartta A3, 1:7500
SuperGubet: 3,8 km, kartta A3, 1:7500
HelppoElämä: 2,5 km, kartta A3, 1:7500
 
Radoilla saattaa löytyä hajontaa. Rasteilla lymyilevät emit-leimasimen lisäksi heijastimet sekä rastiliput.
Omat karttamuovit ja emitit mukaan. Muutama lainaemitkin saattaa löytyä järjestäjien varastosta.
 
Opastus on paikollaan Ruokkeella Vesangantien ja Timolantien risteyksessä klo 17.30 lähtien.
Kokoontuminen lähtöä varten klo 19.00 sisäänkirjautumisen läheisyydessä, josta siirtyminen lähtöpaikalle kootusti järjestelijöiden toimesta parin sadan metrin päähän.
Startti tapahtuu klo 19.10.
 
Kelin puolesta myös lupaa mukavan viileää ja kuivaa huomiselle, joten taitaapi olla taas napakkaa Kurko-reissiä tiedossa!
 
Kankein terveisin järjestysmiehet, Lasse ja Samppa

21.​10.​2018 (3 kommenttia)

KankiKurko

Tällä viikolla matkaan ei kannata lähteä Kankeana. Hyvä verryttely on suotavaa, sillä vauhtia piisaa. Jyväskylän länsireunalta voi saapua paikalle ilmastoystävällisesti vaikkapa polkupyörällä tai juosten.

Maasto on nopeutunut huomattavasti vuoden 2009 Kurkofinaalista, jolloin koko kartan alue oli harvennettu. KankiKurkon organisaatio kiittää Jyväskylän kaupungin metsäosastoa laajamittaisesta metsänhoidosta, jonka ansiosta torstaina saamme nauttia laajoista hyväkulkuisista metsäalueista.

Kartta on Timo Sivillin taattua laatua ja päivitetty kasvillisuuskuvausten ja symbolien osalta nykypäivään. Mittakaava Kurkoilla on 1:10 000 ja kartan koko A4. Gubbesarjat saavat ottaa mukaansa A3-kokoisen karttamuovin mittakaavan ollessa 1:7500. Matkoina ovat sääntömääräiset Kurkomatkat. Kovakuntoisia Kurkottaria tai voimiensa tunnossa olevia Gubbeja suositellaan toki osallistumaan Kurkosarjaan. Ei se sen kummoisempaa ole. Joka tapauksessa kaikille järjestetään torstaina ohjelmaa!

Opastus Kurkoon alkaa Vesangantien ja Timolantien risteyksestä. Navigointisosoite tuohon on Vesangantie 72, 40660 Jyväskylä.

Jalkaisin saapuvat voivat suunnistaa suoraan kilpailukeskukseen (jos edellinen linkki ohjaa mihin sattuu niin tästä toinen yritys).

Tervetuloa!