ValkkariKurko

Tapahtuman ajankohta:

01.​11.​2018 (4 kommenttia)

ValkkariKurko ryystetty

Tulokset, väliajat.

Kartat: Kaikki, kurko, gubbe, supergubbe ja helppoelämä.

Tämänkertainen puolikuiva, aromaattinen ja kevyt, reisling-tyyppinen kurkoilu keräsi mukavasti makustelijoita paikalle. Oli ilo huomata, että muutama somelier-tason maistajakin oli raahautunut sylkemään pitkää limaa välttäkseen liiallisen liikuttumisen.

Ammattimainen maistaminen pohjautuu viiteen kriteeriin: väriin, rakenteeseen, tuoksuun, makuun ja jälkimakuun. Näitä kriteereitä arvioidaan samassa järjestyksessä 1. katsomalla, 2. pyöräyttämällä, 3. haistamalla, 4. maistamalla ja 5. makustelemalla. Ammattilaisen ja amatöörin suurin ero lienee siinä, että amatööri hyppää suoraan neljänteen maistamis- eli kansankielellä ryystämisvaiheeseen. Tärkeät 1. kartan ja radan katsominen, 2. kartan pyöräyttäminen oikein päin ja  3. etenemissuunnan haistaminen jäävät suorittamatta. Tämä johtaa useimmiten vääriin ja puutteellisiin aistihavaintoihin ja tulkintoihin. Toisaalta viidennessä eli makusteluvaiheessa useimmat amatööritkin alkavat jo hahmottamaan kokonaisuuksia.

Kokonaisuutena ValkkariKurkon arviot olivat lienee makuhermoja tyydyttäviä. Suoraviivaisuus ja trendikkyys keräsivät kiitosta. Joskus yksinkertainen on riittävän hyvää ollakseen nautinnollista!

Kurkosarjan johtoa voitollaan vankisti Toni Saari, jättäen tiukalla loppurytistyksellä himmeämmille sijoille Pauli Leinosen ja Lauri Pohjolan. Kurkosarjan mielenkiintoisin reitinvalinta nähtiin P-alueelta poistuttaessa: Aina ei vauhti korjaa virhettä konkretisoitui auton juuttumiseen hiekkakasan päälle.

Gubbe-radalta vikkelimin suoriutui kaksikko Vesa Klemettinen ja Ossi Heikkilä. Järjestelykoneiston virheen vuoksi aluksi hylkäysesityksen saanut Nopsa-Pekka oli jo kolmannessa sijassa kiinni viimeistä rastia lähestyessään. Jostain puskista syöksyi Pekan eteen kaksikko Janne Hartman ja cupia johtava Heikki Kettunen. Viides sija oli kuitenkin balsamia haavoille Pekalle, jolla muutama aiempi kurkoilu oli kaatunut omaan epäonneen mm. välinetekniikan kanssa.

Kurkottarissa Tuulia Viberg vei täydet pisteet ja kavensi mukavasti eroa kokonaispisteissä johtoa pitävään Kati Korhoseen.

SuperGubberintamalla suvereenit supermiehet olivat kaksikko Juha Tolonen ja Seppo Särkkä. Seppo Rantapuskan johto kaventui hieman kakkosena porskuttavaan esi-nassikka Siiri Rasimukseen ja kolmantena vaanivaan Särkkään.

Helpon elämän voitosta käytiin kiivas taistelu. Parityöskentelynä edenneet Eija ja Juhani Laukka jättivät Tuovi Kaikkosen vajaan parin minuutin päähän. Kilometriajat alkavat olla kärkikaksikolla jo sitä luokkaa, että siirtyminen SuperGubbeihin lienee jo harkinnassa.

Nassikat loistivat poissaolollaan... Ohessa Ismo Paukun ja Juha Lehtimäen kuvia ja yksi videokin.


28.​10.​2018 (2 kommenttia)

Puolikuiva ValkkariKurko kutsuu!

Mistä lie tuo nimi osakilpailulle, jonka lähimaastossa on harrastettu lähinnä panemista jo sata vuotta ennen ratamestarin syntymää - nimittäin oluen panemista.

Puitteet kurkoilullekin ovat enemmän kuin kohdillaan - ehkä liiankin hyvät. Täyteläinen kartta Kurtin ja Juhan käsiallalla, notkea ja rikas maasto ja rasteilla selkeä rakenne. Vain helpolle elämälle tarjotaan heijastinvarmistus!

Ehkäpä Valkkari-nimi sopii sittenkin tähän puolikuivaan seurustelunomaiseen tapahtumaan, jossa haastavuus ja vivahteikkuus loistavat poissaolollaan!

Noudattakaa kuitenkin erityistä varovaisuutta maaston keskellä kulkevan Valkolantien ylityksissä. Kaksi pakollista ylitystä on kaikissa sarjoissa!

Kartta: Kurko- ja Gubbe-sarjat 1:10 000 A4-pysty, Supergubbe ja Helppo elämä 1:7500 A3-pysty

OMAT MUOVIT MUKAAN!

Radat: Kurkot 6,3 km, Gubbe, Kurkottaret ja Nassikat 4,8 km, Supergubbe 3,3 km ja Helppo elämä 2,4 km.

Yhteislähtö klo 18.30 (huomaa talviaikaan siirtyminen)!

Opastus

Tervetuloa intensiiviseen, rikkaaseen ja tasapainoiseen ValkkariKurkoon!