TiiKurko II

Tapahtuman ajankohta:

22.​11.​2018 (2 kommenttia)

TiiKurko II puttailtu maaliin

Tulokset, väliajat

Kartat: Kurko & gubbe, supergubbe ja helppoelämä.

TiiKurko II suunnistettiin napakassa pakkaskelissä, mutta fysiikkaa koetelleet nopeatempoiset radat eivät jättäneet ketään kylmäksi. Maastoon lähti 106 innokasta kurkoilijaa.

Kurkoradalla alkumatkan hajonnat purivat ja niiden jälkeen kärkiletka supistui viiden hengen vahvuiseksi. Loppulenkille lähdettäessä letkaa veti Nouskin Juho Ylinen perässään Terän Aki Saari, Lauri Oikarinen ja Pauli Leinonen sekä HS:n Arttu Syrjäläinen. Pieni pummi rastilla 12 kokosi myös jojossa roikkuneet takaisin voittotaistoon, mutta toiseksi viimeisellä rastilla ensimmäisen leimausvuoron ottanut Ylinen piti lopulta muut takanaan ja nappasi Nouskille jo kolmannen peräkkäisen KurkoCup-paalun.

Gubbesarjassa tarjottiin mahdollisuutta venyä Kurkosarjan mukana samoilla hajonnoilla, mutta jo alkumatkasta Gubet tyytyivät tuttuun matkaseuraan oman sarjan kesken. Kakkosrastille järven rannan kautta kiertäneet ottivat takkiin pururataa pitkin edenneiltä. Neloselle nähtiin monta eri valintaa ja toteutusta, joista nopein taisi kulkea asuinalueen läpi ja sen luoteiskulmasta maastoa pitkin edeten. Rastilla numero 9 oli voittotaisto vielä täysin avoin. Paikallistuntemuksen voimin Ossi Heikkilä valitsi viimeiselle rastille parhaimman reitin ja vanavedessä rastille saapunut Tuulia Viberg jäi koodin väärin luettuaan pienelle ylimääräiselle ketunlenkille. Maalikiihdytyksessä nopein oli Vesa Klemettinen ja Janne Hartmanin pummatessa maalia kasvoi voittomarginaali 40 sekuntiin. Ossin kohtaloksi koitui liian nopea pystyleimaus ykkösrastilla, rastimiehen mukaan emitti kyllä kolahti leimasimeen.

Supergubeissa Seppo Särkkä piti kovinta vauhtia. Noora Nieminen saapui maaliin Helpon Elämän nopeimpana Kurkosarjan kärkiletkassa.

Tiikurko III:sta varten järjestäjät saivat haltuunsa alueen helmen vuodelta -74. Sitä odotellessa.


18.​11.​2018 (0 kommenttia)

Tiikurko palaa KurkoCupin ohjelmistoon 6 vuoden ja 15 päivän odotuksen jälkeen.

Edellisen Sippulanniemen Kurkoilun jälkeen alueen kartta on täysin uudistettu Timo Joensuun toimesta ja maastoa vielä paranneltu viimeisen vuoden aikana KurkoCupia silmällä pitäen parantamalla näkyvyyttä puustoa harventaen.

Tällä kertaa Kurkocup yhdistää soten sekä aktiivimallin nurjat puolet ja mahdollistaa Gubeille ja Kurkoille valinnanvapauden omasta sarjasta vielä suorituksen aikana. Kurkokartalla on siis 5km alkulenkki, josta jatketaan maalin kautta saman kartan nurkasta löytyvälle 1,5km loppulenkille ja hyväksytyn suorituksen Gubberadalle saa pelkän alkulenkin kiertämällä. Kurkotulokseen vaaditaan leimat myös loppulenkiltä. Kukaan ei tätä kuitenkaan ymmärrä lähtöpaikalla ääneenhuudeltavista ohjeista joten lukaise edellinen lause vielä uudelleen.

Kulkukelpoisuus maastossa on vaihtelevan hyvä ja sitä helpottaa entisestään runsas pururata- ja polkuverkosto. Alueen metsät rajautuvat asutukseen ja golfkenttiin. Tonttimailla ja karttaan kielletyksi alueeksi merkityillä golfväylillä liikkuminen suorituksen aikana on ehdottomasti kielletty.

Kurkokeskus on JyväsGolfin parkkipaikalla

Perille opastaa myös jokunen rastilippu Keljonlahdentien liikenneympyrästä.

Lähtö tapahtuu klo 18. Saavuthan paikalle ajoissa.

Matkat ovat lämpimän syksyn myötä keväisen lyhyet ja hajontamenetelmä tullee taas aiheuttamaan parranpärinää ja selittelyä maalissa.

Kurkot 6,5km 1:10000

Gubet 5km 1:10000

SuperGupet 3,5km 1:7500

Helppo Elämä 2,7km (ei hajontaa) 1:7500

Kartta on A4-koossa. Varaathan mukaasi oman karttamuovin. Rasteilla on emitit ja heijastimet.