KurkoCup 2020 - välitilinpäätös

Niin se on tämäkin syksy kääntymässä pimeämmälle puolelleen. Kurko-kisat on saatu suunnistaa tähän saakka hävyttömän lämpimissä keleissä, ja yleisön suosio on ollut ennen näkemätöntä. Aikaisemmat osanottoennätykset on lyöty useaan kertaan.

Kurko-sarjan johtoon on parin viime viikon vedoilla noussut Topi Syrjäläinen. Saaren veljekset huohottavat vielä iskuetäisyydellä, joten jännitystä riittää loppukisoihin. Anna Närhi hallitsee Kurkottaria tasaisen tappavalla suorittamisella, mutta Veeralla ja Merjalla on pisterepussa enemmän tilaa parantaa. Kettu-Heikki vie Gubbeja ja Klemettis-Simo nassikoita.

Jo viime kaudella oli huomattavissa muutama vuosi sitten lanseeratun Supergubbe-radan suosion kasvaminen. Tällä viikolla tätä lyhintä vaativaa rataa suunnisti jo suurin joukko kurkoilijoista, se kun istuu vallan mainiosti monen tasoisen ja ikäisen suunnistajan syysillan ratoksi.

Tämä mainio kehitys on aiheuttanut haasteita kaudelle uudistetun pistelaskun kanssa. Supergubbe-rataa kun suunnistaa tätä nykyä moni kurkoilijaa, joiden ikä ei ihan tavoita Kurko-ohjeissa mainittuja rajoja, eikä Kurkon epäbyrokraattinen toimintakulttuuri mahdollista tuloslistojen kattavaa perkaamista. SG-radan pistetaulukko vääristyy siis tämän vuoksi, mutta Kurko-organisaatio pitää huolen, että pokaaleja ei jaeta kuin kriteerit täyttäville. Tämä kausi mennään näin, mutta ensi vuodelle mietitään hommaa uusiksi.

Kun Helppo elämä -radallekin on intoutunut tänä syksynä entistä enemmän väkeä, eivät keskisuomalaiset metsät ole koskaan olleet näin hyvin valaistuja. Sen kunniaksi on Kurko-ohjelman viimeiseltä riviltä pudotettu sana "mahdollinen" pois. 10.12. koetaan FinaaliKurko ja samalla jotain ennen näkemätöntä - jahka COVID suo.

Let's be careful out there!


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.