TaivasKurko

Siirrä vielä alaspäin... ei sinne ... mmmm ... ota pois ...  vähän ylemmäksi ... nyt on hyvä ... TOSI hyvä. Näin lähti kurkoneitsyys ratasuunnittelun osalta uudelta parivaljakolta, joille Ossi erehtyi antamaan järjestelyvastuun heti ensimmäisellä hakemuksella. Lieneekö hakemuksessa ollut riittävät perustelut vai oliko kenties tarkoituksena nostaa kurkocupin riskikerrointa, vahva tunne jälkimmäisestä järjestäjille kyllä jäi.

Ratasuunnittelu aloitettiin jo edellisenä syksynä ja maastokatselmusta käytiin suorittamassa talven 2019 aikana lumettomassa maastossa. Ratamestarilla tärisi käsi innostuksesta suunnitteluvaiheessa sen verran pahasti, että rastiympyröitä on kuin SM-kisan kaikki rastit -kartalla konsanaan. Ei siis kannata olettaa, että peesattava kaveri olisi ainakaan samalle rastille menossa. Tiedon hajontojen reiluudesta pidätämme itsellämme. Hajontoja ja HAJONTAA siis löytyy.

Koska Taivaskurkosta on kyse, niin sen verran lähelle taivasta kiivetään lähtöä varten, että kovin tiukkaa alkulämppää ei tarvitse eikä kannata suorittaa. Järjestäjien amatöörimokahan tämä on, kun ei edes ylämäkeen lähdetä, vaikka sellainen olisi tarjolla, mutta näillä mennään. Pahoittelemme jo etukäteen.

Reitille saattaa osua kunnon nippu tuulenkaatoja, joiden kiertämistä voi lämpimästi suositella. Näitähän ei luonnollisesti kaikkia ole karttaan edes merkitty, joten tulevat eteen ihan pyytämättä ja yllättäen kuten faxit Jäätteenmäelle. Toki siitä voi suoraankin mennä, jos ei kiire ole ja haluaa vähän niveliä venytellä. Vanha viisaus ”suorin reitti ei ole välttämättä nopein” kannattaa pitää mielessä.

Pimeässä metsässä tulee vastaan kaikenlaista ja järjettömän paljon parin eläinlajin risteytymiä. Kun kerran erehtyy pysähtymään kartanlukuun, niin hyvin nopeasti ymmärtää, että sen voi tehdä ihan hyvin juostessakin. Niksi Pirkan ohjeilla olo helpottuu huomattavasti eli ei muuta kuin sukkahousut päähän.

Maasto on pääosin varsin kulkukelpoista ja muutama mäkikin on saatu radalle mahtumaan.

Tällä kertaa rastien viennissä käytettiin myös Ali ”hankintaa”, mutta vain hieman tasoa nostaen, jotta myös heijastimet saatiin paikalleen. Alla kuva todisteeksi

Helpon elämän kulkijoille tarjotaan turvallista putkireittiä polun läheisyydessä oleville rasteille, myös suorinta reittiä pääsee kokeilemaan vallan turvallisissa ympyröissä.

Kartta on A4 kokoa, omat muovit mukaan

Matkat & mittakaavat:

Kurkot: ~6,1 km = 1:10000

Gubet: ~4,5 km = 1:7500

SGubet: ~3,7 km = 1:7500

Helppo elämä: 1,7 km = 1:5000

Paikoitus.

Tienvarsi, suosikaa kimppaa COVID-19 huomioiden. Ensimmäiset saapujat opastetaan, loput omatoimisesti letkan perään. Tiellä liikkuu myös muita kuin Kurko autoja, joten jätetään tilaa myös heille.

Kisakeskus rakentuu noin Härkölahdentie 270 kohdille. Lähtöön lähdetään klo 19:00 ja reipas 600 m ylämäkiosuus lämmittää varmaan kylmimmänkin Kurkoilijan. Ja koska järjestäjät ovat niin huonokuntoisia siirtyminen ei tapahdu juosten. Lähtöön ryhmittäydytään vajaa 100 m ennen K-pistettä ja KAIKKI kiertävät valaistun K-pisteen kautta ennen metsään kirmaisua. Emitin purku tapahtuu kisakeskuksessa mäen alla.

Tervetuloa neitsytmatkalle Taivaskurkoon toivoo L&G:n tiimi Ali, Asko ja Jari


1 kommenttia.

Seremoniamestari kommentoi 08.10.2020, 08:05:46
Eilen valoisalla tehdyn osittaisen koesuunnistuksen mukaan, kuulema haastavia rastipisteitä tarjolla, tiedä sitten oliko amatööri asialla :D

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.