TaivasKurko hekumoitu

Online-tulokset, kartat, kurkojen GPS-seuranta, kurkojen rerun.

Tulokset, väliajat


Taivaskurkoon Taivaanpankolle kokootui 122 suunnistajaa mittelemään yön herruudesta. Sadekin väistyi sopivasti, joten kisa saatiin vietyä läpi hyvässä kelissä. Myös ennakkoon mainostettu hirvikärpästen invaasio jäi onneksi toteutumatta.

Koska kyseessä oli järjestäjien neitsytkurko, niin luonnollisesti ”lähtölaukaus” tuli hiukan ennenaikaisesti kurkokansan vasta asetellessa suunnistusvälineitään suojiinsa. Hienosti levisi lamppujono pitkin metsää K-pisteen jälkeen, jokainen ryhmä omaan suuntaansa.

Tosin ärräpäitäkin metsästä kului, kun muutama oli erehtynyt seuraamaan edellä menevää ryhmää ja ajautui reilusti sivuun optimireitiltä. Alkupään rasteille sai mukavan härdellin aikaan, kun porukkaa tuli hajonnoille joka suunnasta. Ympärillä pyörivistä lampuista olikin hankala päätellä missä oma rasti oli, jos ei ihan kartalla sattunut olemaan. Viimeiselläkin rastilla porukkaa pyöri vielä hämmennyksen vallassa sillä ratamestari oli kavalasti sijoittanut siihen kolmen rastin hajonnan (vain amatööri tekee tällaista), joka hieman kommentointia maalissa aiheutti.

Tällä kertaa Gubeissa ja Kurkottarissa hajontojen väärät rastileimaukset passittivat SM-yön mitalistit tuloslistan hännille. Hajontoja oli hyvinkin lähekkäin, mutta vastapainoksi niitä oli myös sijoitettu reippaamman matkan päähän toisistaan. Kurkosarjan voitto ratkesi Aki Saaren hyväksi viimeisen rastin hajontaan. Gubbe sarjassa nuori voima jylläsi sillä Veera ja nassikkasarjalainen velipoika Simo nappasivat Kurkottarien/Gubbejen kärkipaikat tullen maaliin muutaman sekunnin sisällä toisistaan. Liekö ollut kotikenttäetua vai ei, mutta vauhti maalileimasimelle tullessa oli ainakin rapsakkaa. Supereille sattui hiukan ikävää maastoa viimeiselle hajonnalle mennessä, koska järjestäjät eivät olleet ennen rastien vientiä kyseistä väliä kulkeneet. Tilanne huomattiin, kun oli jo liian myöhäistä. Mutta hyvähän se on tekolonkankin liikeratoja vähän avartaa. Hakkuujätteiden seasta maalin löysi ensimmäisenä Tolosen Juha. Kolmen iloisen rosvon joukkio otti ensimmäisestä yösuunnistuksestaan ilon irti helpon elämän radalla, joka tarjosikin pari pätkää ihan kunnon metsäsuunnistusta turvallisesti metsätielenkin sisällä ilman pelkoa eksyksiin joutumisesta. Voiton kuitenkin pokkasi nuorimies Nuutti Hietala.

 


2 kommenttia.

Seppo kommentoi 09.10.2020, 15:02:04
Ovelasti oli hajonnat suunniteltu , ainakin neljällä rastilla löytyi helpommin väärä hajonta 😰 , mutta onneksi oli oma rasti lähellä 😌 , mukavaa oli taas, talkoolaisille ja ratamestarille kiitokset!
t. Seppo
Jari P kommentoi 08.10.2020, 19:34:53
Kiitoksia kaikille taivaskurkoilijoille. Reittejä voi käydä piirtelemässä
http://3drerun.worldofo.com/?id=-16812324&type=info

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.