JämsänÄijäKurko Himoksen takamaastossa

Vuoden suunnistusseura, eteläisen Keski-Suomen kimaltava helmi, Jämsän Retki-Veikot, tyrkkää KurkoCupin ystäville pippurista purtavaa. Torstaina 19.11. suunnistetaan Himoksen takarinteillä kaikkien aikojen ensimmäinen JämsänÄijäKurko. Maasto on viime vuoden SM-yökilpailusta monille tuttua, keskisuomalaisittain hyväkulkuista kallio- ja kangasmetsää. Kartta viimeisimpien Kurko-osakilpailujen tapaan Timo Joensuun tarkkaa käsialaa. Kartoitus on viime vuodelta - ainoastaan Kurkoratoja hipoo yksi harvennushakkuualue, jota ei kartoitusvaiheessa vielä nähtävillä ollut. Kaikin puolin priimaa yritetään tarjota – toivon mukaan sitä myös syntyy!

Paljakan-Materkankaan laaja metsäalue mahdollistaa ratamestarille suuret linjat – ihan pikkuruista säksätystä tarjotaan nyt vähemmän kuin joissakin aiemmissa Kurko-osakilpailuissa. Hajontakaavio on todella yksinkertainen, sillä isojen letkojen syntymiset estetään innovatiivisella lähtöjärjestelyllä.

Tämän hetken ratasuunnitelmien mukaan sarjat ja ratapituudet ovat:

  • Kurkot 7,3 km
  • Gubbet 5,0 km
  • SuperGubbet 3,6 km
  • Helppo Elämä 2,8 km

Kurkokartan mittakaava 1:10 000, muut radat 1:8 000. Kurkojen kartan koko A3 ja se on hitsaamattomassa karttamuovissa. Muiden ratojen kartan koko A4, oma karttamuovi tarvitaan.

Lähtö toteutetaan kello 18:00 alkaen jämsäläisenä takaa-ajoratkaisuna. Paitsi Kurko-sarjassa, jossa veteraani-ikäinen järjestelykoneisto osoittaa hämmästyttävää elastisuutta. Kurkojen äänestäessä miltei yhteen ääneen yhteislähdön puolesta, se heille myös suodaan. Kurkojen yhteislähtö pamahtaa ilmoille kello 18:00. Muiden sarjojen lähtöjärjestys vedetään hatusta; kisakansliaan ilmoittautuessa saa oman lähtövuoronsa numeron. Jaossa on kaksi numerosarjaa ja lähtökaistaa, yksi Gubbe-sarjalle sekä toinen SuperGubbe- ja Helppo Elämä-sarjoille. Maastoon lähdetään pareittain näitä kahta kaistaa noin 15 sekunnin välein. Eli alle kymmenessä minuutissa on koko porukka metsässä. Sen jälkeen sitten ihan perustekemistä ja lopuksi tupsahdetaan takaisin kisakeskukseen. Jo etukäteen voidaan kertoa, ettei maalissa varmaankaan kyetä minkään sarjan osalta tutkimaan suunnistajan edustuskelpoisuutta ilmoittamaansa sarjaan. Annetaan nyt kaikkien suunnistaa. Jollei tulos ole haluttu, voi sen nykytyyliin vaivihkaa ohittaa ja porskuttaa menemään laput silmillä ja oman elämänsä voittajana. Ehkä nämäkin sijoitukset lasketaan kabineteissa myöhemmin uudelleen?

Tapahtumakeskus rakentuu Himosvuoren itäpuolelle Hangasojan tien varteen. Opastus sinne alkaa Hiidenmäestä Jämsän pohjoisimmasta kiertoliittymästä. Ensin ajetaan noin 5 km Vaherin tietä, josta käännytään vasemmalle Hangasojantielle. Paikoitus kylätien varteen oikealle puolelle ja opastuksen mukaisesti auton nokka kohti pohjoista. Halutessaan Jyväskylän suuntaan lähtevät voivat jatkaa eteenpäin Himoksen itäpuolta ja Patajoen tietä suoraan Juokslahdelle. Tällä kertaa Kurkokeskukseen saapuu myös Suunnistajan kaupan myyntiauto. Jollei kulje, niin loppukaudeksi on mahdollisuus hakea uutta vauhtia uusilla välineillä..

Tervetuloa Jämsään kurkoilemaan!


3 kommenttia.

Kuipo kommentoi 19.11.2020, 11:58:50
Hyvä sitä on tommottisia valoisia auringonpaisteisia kuvia maastosta esitellä, mutta läheppäs sinne marraskuun iltapimeydessä ja sateessa, niin tunnelma on ihan toinen.
Morceli kommentoi 19.11.2020, 05:35:18
Nojoskurkoon oli joku hukannut kompassinsa, mallia "leuku". Ytämmä muistaa tänään tuoda mestoille.
JämsänÄijäKurkon kisatoimiston info kommentoi 18.11.2020, 17:32:03
Kisakansliaan tupsahti monta säästöpakkausta vaaleansinistä pulveria nimeltään Vitargo. Lisämaininnalla Fast. Käyttötarkoitus ei purkeista selvinnyt. Hätäpäissään tehtiin päätös laittaa tavara jakoon huomisessa Kurkossa. Jollain luovilla perusteilla. Eli nastarit teräviksi ja syönnilleen...

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.