TaivasKurko II

Tapahtuman ajankohta:

25.​11.​2021 (8 kommenttia)

TaivasKurko II taivasteltu

Tulokset, väliajat, kartat, kuvia


Taivaskurko II taputeltu ja jälkispekulaatiota käyty niin radoista, kuin parkkeerauksesta. Allekirjoittanut ottaa mielellään vastaan niin rakentavan kritiikin, kuin positiivisen palautteen. Ehkä kolmas kerta toden sanoo, jos sellainen vielä päivänvalon joskus näkee. Älkää huoliko on tämä sen verran sairaalla tavalla kivaa suunnitella teidän kiusaksi ikäviä hajontoja ja lisäksi, kun saadaan vähintään satapäinen, pääsääntöisesti tyytyväinen väkimäärä liikkeelle kerta toisensa jälkeen, niin saatetaan Taivaskurko III nähdä jo ensi vuonna.

Ratamestari oli suunnitellut Kurko ja Gubbe radoille alkuun reilun 4 rastin hajonnan, joka tuntui hieman haastetta ja jälkispekulaatiota aiheuttavan. Pienen lisälenkin jälkeen tultiin samaisille hajonnoille vielä toistamiseen hieman eri suunnasta, kuitenkin siten että mikään hajonta ei pääsyt samalle rastille, kuin ensimmäisellä kerralla. Tuore lumi helpotti putkiosuuksilla rastien löytymistä, kun johdatteleva polku auttoi rastien lähelle. Toisaalta edellä menevän ketunlenkit saattoi sekoittaa omaa tekemistä, joten tarkkana sai olla. Kurkoille tarjottiin tie & notkonpohja kiertoa 8-9 välillä, mutta ainakaan illan mestari ei siihen syöttiin tarttunut, liekkö kukaan muukaan. Sitten putkea ja hajontaa kunnes loppuun vielä jo perinteeksi tullut 3 rastin hajonta, josta kohti maalikukkulaa. Gube radoilla ei ylimääräsiä kierroksia lopussa kierretty vaan tultiin mäen päällisen hajonnoilta lyhyen putken jälkeen loppu hajonnoille. Super miesten rata aloitti hieman eri hajonnalla ja välttyi 4 rastin hajonnalta, vaikka kaikki 4 rastia käytiinkin läpi. Kurkot ja Gubet taisivat tampata omalla rastivälillä 4-5 petollisen hyvän polun Super Gubeille, joiden reitti menikin lounaaseen 4 rastilta eikä Länteen, aiheuttaen hieman hämmennystä SuperG miehissä ja naisissa. Super Gubbe rata osoittautui myös hieman liian raskaaksi illan sankareille, johtuen osittain tuoreesta lumesta ja hieman ylipitkästä radasta, joka vielä venähti viime hetken ratamuutoksesta, jolla haettiin parempi kulkuista maastoa jalkojen alle. Tästä pitää ottaa oppia ja välttää jatkossa moinen. Yleiskommenttina voinee todeta että hajonnat & loppusuora puri sen verran hyvin, että maalileimasimella ei perinteistä loppukiritaistoa käyty.

Kurko kansan suusta kuultua palautetta:
Kurkon kantaisä, "menee hänen Kurko-historissaan ehkä ykköseksi radan puolesta, ei niinkään suorituksen"
Joku Gubbe kärkikaartista, "Kauden 2021 paras rata"
Kurkotar, "Koko rahan edestä oli kyllä"
Kurko, Siistiä, mutta vaikeata ja rankkaa
Suber Gubbe, "oli mitoitettu terveiden veteraanien mukaan"
 
Kurko sarjassa ylivoimaisen voiton vei kukapas muukaan kuin Topi, edes lopussa tiekierron aiheuttama reilu minuutin tappio ei horjuttanut vakuuttavaa voittoa. Kuvausrymän Topi onnistui tuolla yllättävällä kierrolla välttämään kokonaan. Jäätävän suora GPS jälki 5-6 välillä ei jätä ketään kylmäksi.
 
Gubbe sarjassa Kettunen & Klemettinen parivaljakolle osui sama hajontakuvio, joka siivitti kaksikon ykkös ja kakkos sijoille. Kurkottarista illan tähtenä loisti Merja jääden reilu 4 minuuttia Gubbe kärjestä. Illan Super mies oli Tolosen Juha jonka peesissä oli erään Guben hyvä nousta maalikukkulalle. Nassikoissa Klemettisen Simo tekee vakuuttavaa jälkeä ja hoiteli illan tyylillä. Helpon elämän voittaja ja illan ensimmäinen maalikukkulalla oli Oula.
 
Illan ehdoton kunniamaininta menee parivaljakolle, joka ilman otsalamppuja metsään lähti !!! Katso lähtövideo.
 
Taivaskurko II organisaatio kiittää, kumartaa ja on hieman huolissaan todellisten Kurkojen vähyydestä


22.​11.​2021 (1 kommenttia)

TaivasKurko II

Taivaskurko II, Viipurikurko II vai sittenkin LandisKurko II, rakkaalla lapsella olisi voinut olla monta nimeä. Ensimmäinen juontaa juurensa paikkaan, jossa tämän porukan kurkojärjestelyneitsyys menetettiin. No kartan kerkesi varata legendaarinen Heinäkurko veteraani, joten hänelle kunnia suotiin. Viipurikurko II tämä olisi voinut olla myös, koska osittain samoja ryteikköjä kolutaan, kuin viime vuotisessa ViipuriKurkossa, mutta tuotemerkin haltijan kanssa käytyjen pitkien neuvotteluiden jälkeen sopimusta ei syntynyt, koska järjestelyjen laatuvaatimuksia ei pystytty täyttämään. LandisKurko olisi ollut universaali nimi ilman paikkasidonnaisuutta, viitaten koko järjestelykoneiston vapaa-ajansponsoriin ja ehkä se olisi kestänyt myös ajan hammasta. Kurkokoneisto ehti tehdä kuitenkin päätöksen ennen näitä pohdintoja, joten mennään tuolla Taivaskurko II nimellä, onhan siinä kaikua jostain suuresta ja taivaallisesta. 

Tälläkin kertaa kaikki pyrkivät pysymään maanpinnalla maaliin asti, pienet ojien & tuulenkaatojen ylihyppimiset sallitaan, mutta muuta leijumista ei sallita, ei edes hyvin sujuneen suorituksen jälkeen. Ja jotta edes hieman perinnettä saadaan noudatettua paikan vaihtumisesta ja "tasaisuudesta" huolimatta, hajontaa on taasen tarjolla, joten kaveria ei ehkä kannata peesata edes viimeisellä rastilla ;) Helppoelämä säästyy hajonnoilta ja tukeutuu polkuihin, teihin ja suo-ojiin. Helpolle elämälle suositellaan 3-4 rastivälillä tie, polku & suo-ojan vierus kiertoa, toki saa mennä suoraankin, jos taitoa & rohkeutta riittää.

Toivottavasti näin urheita (väli 104 - 149) suorituksia nähdään myös tänä vuonna ;)

Maastohan on aivan riiiimaa kuten perinteisiin kuuluu, eikä edes kovin kivikkoinen, karttakin on kokolailla tuore ja Katajiston Teemun käsialaa tältä ja viime vuodelta. Ratamestari on ollut sen verran hienohelma, että ihan pahimmat pusikot on pyritty kiertämään, tokihan niitä saattaa jokunen matkallekin eksyä, pahoittelut siitä. Heijastimia saattaa löytyä jostakin muttei välttämättä rasteilta.

Jokunen kuva matkan varrelta ohessa, todisteena että pääsäntöisesti avointa ja hyvä kulkuista pohjaa on tarjolla, taitaa tulla nopea iltapuhde kärki etenijöille ja loputkin pyrkivät parhaalla mahdollisella taidolla ja tarmolla suositellun 2h puitteissa ryömimään kohti maalia. 

Ja tästä kohti maalia, eli loppusuoran alkua.

Tällä loppusuoralla ei ohittaminen jää ainakaan leveydestä kiinni.

Viime vuonna oli K piste valaistu, niin ajateltiin kokeilla tänä vuonna maalin valaisua ;) Eli jos tuolta alkaa valo loistamaan niin sitä kohden vaan.

Jättäkää kuitenkin hieman reittä "loppukiriin". Muistakaa, että valo joka tuolta hämärän rajamailla pilkistää ei ole tuonpuoleinen vaan maalin löytämiseksi sytytetty valaistus ;)

Sääennusteen perusteella viimevuotista hirvikärpäs invaasiotakaan ei taideta nähdä, sen sijaan ... 

Voitten virittyä säätiedoitusten mukaiseen tunnelmaan kuuntelemalla ao. kappaletta sovitettuna alta löytyvillä sanoilla


Lumi on jo peittänyt polut laaksosessa,

Suon pinta jäätynyt syksypakkasessa.

Kurkonen pienoinen, juossut kesäreenisen,

Suon pinta jäätynyt syksypakkasessa.

 

Pienen polun varrella oli järkkärkulta:

– Tule, Kurko, riemulla, ota kartta multa!

KurkoCup on, armoto Kurkoseni onneton,

tule tänne riemulla, ota kartta multa!

 

Järkkärin luo nyt riemuiten juoksi kurkokulta:

– Kiitollisna karttasen otan kyllä sulta.

Palkita Järkkäri tahtoo kerran sinua.

kiitollisna karttasen otan kyllä sulta!

 

– En mä ole, Kurkoni, Gubbe tästä maasta,

olen pieni veljesi, tulin reenamasta.

Karttasen pienoisen, jonka annoit köyhällen,

pieni sai sun Gubbesi peesajien maasta.


Ja sitten faktaa:

Kartta A4 kokoa, omat muovit mukaan.

Matkat & mittakaavat:

Kurkot: ~6,8 km, 15 rastia, 1:10000

Gubet: ~ 5,3km, 13 rastia, 1:7500

SGubet: ~4,3 km, 11 rastia, 1:7500

Helppo elämä: ~2,1 km, 6 rastia, 1:7500

Saapuminen & Paikoitus: 

Kisakeskus rakentuu noin Kirkkokankaantie 261 kohdalle. Opastus alkaa Isolahden Koululta. Tienvarsipaikoitus, suosikaa kimppaa. Ensimmäiset saapujat opastetaan, loput omatoimisesti letkan perään, jos ei henkilökuntaa ole enää paikalla. Tiellä liikkuu myös muita kuin Kurko autoja, joten jätetään tilaa myös heille. Lähtöön lähdetään klo 18:00 ja otetaan kevyt 700 m hölkkä K-pisteen tuntumaan. Maalista on heijastin/rastilippu opastus (pinkki katkoviiva kartalla) kohti tietä ja Emitin purkupaikkaa, joka on merkattu karttaan.

Tervetuloa sankoin joukoin Taivaskurko II:een toivoo L&G:n tiimi Ali, Asko ja Jari