KurkoCup 2021


24.​10.​2021 (0 kommenttia)

PönttöKurko

Pönttövuoren Peikkojen vuotuisten yö-suunnistusmestaruuskilpailujen 1 osio järjestetään Leppälahden Pirttivuorella 28.10 klo 19- 

PöPe ovat lojaali seura ja haluaa antaa myös muille mahdollisuuden osallistua mestaruuskilpailujen 1 osioon PönttöKurkon merkeissä. Valitettavasti kakkos osio seuraavana päivänä vain PöPen jäsenille saunan ja Mallan legendaarisen kaalisopan merkeissä. Yhteistulokset sitten räknäillään maittavan jälkiruuan kera.

Alun perin Kurko oli tarkoitus kilvoitella oikeassa Pönttövuoressa ja toteuttaa jo tradionaalinen tunnelin läpijuoksu, mutta sen esti tunnelin sulku. Lähes satavuotta kesti kunnes ymmärrettiin tunneli sulkea, jonka kautta savolaiset olivat päässeet levittäytymään ympäri suomen niemen.

Edellisen kerran, kun rastilippuja kisamaastoon enemmin viriteltiin oli lähtöviivalla 4300 osanottajaa- siis FIN 5 ;llä vuonna 1992- tiettävästi sen koommin ei nyt Kurkossa käytettävässä maasto-osassa ole kisailtu.

Maastohan on tietysti kauttaaltaan lähes ainutlaatuisen nautinnollista Kurko maastoa- loppuun on saatu vielä kuntoa nostattava osio- ken onkaan ekana Kapakkavuoren huipulla?

Faktat.

Kisakeskus Pirttilahdentie 80 – tienvarsipysäköinti ( leveä tie )

Matkat, kartat ja lähdöt
Helppoelämä 2.0 km 1:5000, lähtö kisakeskuksesta, rasteilla heijastin
Kurkot 6,2 km 1:10000, lähtöön 500 m
Gupet  4,5 km 1:7500, lähtöön 500 m
Super Gupet 3,6 km 1: 7500 lähtöön 500 m

Yhteislähdöt, ensin Kurkot, sitten Gupet ja lopuksi Super G ( lähtövälit n. 1-2 min )

Kartat karttamuoveissa.

Tervetuloa Peikkojen kotitanhuville!


Näin hesari Fin 5;stä v 1992 (ote jutusta 16.7.1992)

Kekseliäisyyttä radoissa

Keski-Suomi tunnettiin vielä kymmenen vuotta sitten suunnistuksen takapajulana. Jyväskylän ympärillä oli erinomaisia maastoja, mutta tietotaito niiden hyödyntämiseen puuttui.

Tämänkertaisella Fin 5 -viikolla suunnistajat ovat päässeet nauttimaan Keski-Suomen miellyttävimmistä maastoista. Ratamestarit ovat käyttäneet parhaat maastonosat mestarillisesti hyväkseen. Lyhyisiin hyväkulkuisiin ja vaativiin ratoihin ovat olleet tyytyväisiä niin veteraanit kuin ulkomaiset huippunimetkin.

Fin 5 -viikko on tänä vuonna kerännyt poikkeuksellisen kovatasoisen huippusuunnistajajoukon. Lyhyet radat sopivat harjoitusohjelmaan huippukunnon virittäjänä ennen syksyn arvokisoja. Ruotsin mammuttimainen 20000 osanottajan O-ringen ei enää ole huipuille ainoa rastiviikko.


21.​10.​2021 (8 kommenttia)

KortsuKurko III puhkottu

KortsuKurkoa pääset seuraamaan livenä maastosta! Kameramies poimii metsästä suorana kuviin ratkaisuhetket!

Tulokset, väliajat, online-tulokset, livelähetys, kartat, kuvat.


16.​10.​2021 (12 kommenttia)

KortsuKurko III

"Laadukastakaan kondomia ei tule käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen."

Mitä yhteistä on Giacomo Girolamo Casanovalla ja Llywelyn ab Iorwerthilla? Molemmat tulivat vastaan Wikipedian "Satunnainen artikkeli" -toiminnolla. Ensin mainitun varmasti monet tuntevatkin, mutta jälkimmäinen mies taitaa olla vähemmän tv-aikaa saanut kaveri. Kun katsoo miehestä tehtyjä patsaita, tulee mieleen Runescapen sankarilliset hahmot. Aikanaan itsellä oli joku 85-lvl account ja erityisen ylpeä olin siitä, kuinka olin olin puuta hakannut kymmenet tunnit ja hommannut WC-levelin huomattavan korkealle. Runescapen jälkeen taisi olla Travianin kulta-ajat, minkä jälkeen siirryttiin todellisten videopelien kulta-ajoille. Voi pojat, ne oli niitä hyviä vuosia. Karkkiakin pystyi syömään monia kiloja ilman, että grammaakaan tarttui kroppaan.

Vuonna 1982 löytyi Marsin ja Jupiterin väliseen pääasteroidivyöhykkeeseen kuuluva pikkuplaneetta. Tämä päävyöhykkeen asteroidille annettiin omaperäisesti nimi 3808 Tempel. Nykyään Lord Est laulaa kuinka keho on mun temppeli, joten varmasti joku yhteys näiden asioiden välillä on.

"Keho on mun temppeli.
Se on kaunis ku amppeli.
Tää asia on kaikille simppeli.
Keho on mun temppeli.
Kunto henkinen ja fyysinen.
Molemmat käyttöön tarvitsen."

Lord Est: Keho on mun temppeli, 2009

"ሰላም ግን ይህንን ስለተረጎሙ ሁላችሁንም አመሰግናለሁ"

Tiesittekö, että "kasvitieteessä appelsiinin hedelmä eli appelsiini määritellään marjaksi, koska se on pehmeäkuorinen, mehevä hedelmä" (Wikipedia, 2021). Aiemmin tykkäsin appelsiineista, mutta marjojen ystävä en ole. Sen henkilön, joka on päättänyt appelsiinin olevan marja, sietäisi saada piiskauspetäjästä. Vuodesta 1889 ei ole piiskausta lakisääteisenä saanut tuomita. Ei voi kuitenkaan olla sattumaa, että samana vuonna perustettiin Korkeasaaren eläintarha. Myös Eiffel-torni avattiin saman vuoden aikana. Seuraavana vuonna Suomessa koettiin kaikkien aikojen kovin myrsky. Mikä yhteys näillä on? Ottaisitko mieluummin 1,814kg irtokarkkeja vai Rune scimitarin?

"Kas, on Mikki merelle lähtenyt, pikku kaarnapurrellaan,
ja vaikk' onkin tuuli vain yltynyt, Mikki laulaa innoissaan:
Hii-u-li-hei! Huolta nyt ei! Merimies näin käy merta päin!
Hii-u-li-hei! Merimies ei pelkoa tunne ei!"

"Suomessa kondomin ostamisella ei ole ikärajaa."

Pysäköinti.

Matkat: Kurko 7,3km / Gubbe 5,2km / SuperGubbe 3,9km / Helppo Elämä 2,2km

Omat karttamuovit. Lähtöön siirrytään johdetusti 19:00. 

-Kortepohjan Suunnistajat

« Edellinen ... Seuraava »