VihtaKurko

Kotiseutu on isänmaan sydän,
ja sen luonnossa nähdä ma saan
joka päivä ja yö pyhät kasvot
oman armahan syntymämaan.

Kun Kurkokarkelot viedään Korpilahdelle Muuramen Rastin marja­metsiin niin kukapa muukaan sopii alku­sanat lausu­maan kuin Martti Korpilahti (os. Forsgren). Korpilahdelta koko suomen mainee­seen ponnis­taneen kulttuurin suur­miehen tuotannosta kumpuaa rakkaus koti­seutu Keski-Suomen luontoon ja maisemiin. Rantojen raidoista ja männikkö­metsistä on laulettu jo sata vuotta!

Jotain oli kuitenkin tarkkanäköiseltä Martiltakin jäänyt kotiseu­dultaan huomaa­matta. Jotain josta ei edes Korpilahden kylänraitin synkimmillä kujilla tohdita kuiskia. Kun Kurkojärjestäjät tiedus­telivat paikallisilta Vihtakankaan metsistä niin vastauksena oli vain syvä hiljaisuus sekä pelokas katse. Martti kyllä runos­saan vihjaa yön pyhistä kasvoista ja muinoin palvottiin metsän henkiä. Tiesikö hän sittenkin jotakin? Onko alueen nimi enne?? Vanha vihta­housu??? Ei kai sentään... Kyläyhteisön pyynnöstä VihtaKurko järjestetään juuri näillä tarinoissa mainituilla, pimeyden voimien valla­ssa olevilla mailla. Sillä Kurko, tuo yön kuningas/kunin­gatar, jos kuka voi pahan päihittää!

Kisaennakko

Huhut kertovat, että Kurkosarjassa on jälleen mukana PartasKurkossa muille luun kurkkuun lyönyt Otto Kaario. Pystyykö joku haastamaan Oton? Kenties Muuramen oma poika, raketin lailla kurkojen kärkikahinoihin noussut Simo "Simppa" Klemettinen? Entä miten käy gubberadalla, jatkuuko nassikoiden musertava ylivoima vai nouseeko joku gubeista vielä haudan partaalta haastamaan poikia? Ei sovi unohtaa myöskään kovia kurkottaria, vauhdikkaassa maastossa pelataan pienillä marginaaleilla. SuperGubeissa kärjen ennustaminen on tunnetusta haastavaa ja päivän kunto ratkaisee paljon. HelpolleElämälle lähdetään vain nautiskelemaan maastosta joten kaikki matkaan lähteneet ovat jo etukäteen voittajia!

Kotisohvalle jääneitä hemmotellaan kurkojen GPS-seurannalla johon ilmestyy linkki kurkosivuille lähdön hetkellä.

Kurkokeskus ja parkki

Kurkokeskus rakentuu vanhojen sora­monttujen ympäristöön Roninmäen pohjois­puolelle. Parkkialue on Petäjä­vedentien toisella puolella. Kulkekaa varovasti tien yli kisakes­kukseen! Parkissa ei ole ohjausta eli parkitkaa autonne järkeä käyttäen. Parkin risteyksen navigointi­osoite on Petäjävedentie 487. GPS-seurattaville ja VIP-vieraille löytyy pienempi muutaman auton parkki. Ilmoittautuminen ja sisään­luku maalissa. Kilpailukes­kukseen menevää tietä voi käyttää verryttelyyn.

Matkat

Kurkot: 6,66km / 1:10000
Gubet: 5,0km / 1:7500
SuperGubet: 3,4km / 1:7500
HelppoElämä: 2,1km / 1:7500 (HelponElämän rastit sijaitsevat 50-200m tiestä/polusta.)

Ihanneaika kaikilla radoilla on noin 40min.

Kartta

Erkki Häkkinen 2017 (pari aukkoa lisätty 2022 by Kurkojärjestäjät), A4 1:10000 tai 1:7500. Omat muovit mukaan!

Lähtö

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kaikkien sarjojen yhteislähtö tasan klo 19.15!

Maasto

Vihtakankaan lähes täysin käyrätön ja kartta­merkitön tasankoalue suosii askelparein etenevää levy­kompassin käyttäjää. Toki maasto tarjoaa myös muotoja tasangon reunoilla Sulun­harjulla sekä vanhan louhoksen runnoman Roninmäen rinteillä. Luvassa on pääosin nopeaa metsää sekä hyvää pohjaa ja radat mahdollis­tavat vauhdikkaan suunnis­tuksen. Maastossa tehdyt metsänhoidolliset toimen­piteet ovat pääosin jo muutaman vuoden vanhoja joten harvoissa harvennuk­sissakin on yleensä hyvä edetä.

Karttanäytteet

Kuvia maastosta


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.