FinaaliKurko finaalissa

Tulokset, väliajat, kartat, kurkojen GPS-seuranta, kurkojen rerun

Kurkofinaali kurkoiltu

Kurkokausi saateltiin päätökseen Ruotsinperän mukavan talvisissa maastoissa. Kurkosarjassa erottui hajontahärvelin jälkeen neljän kärki, josta lopun sekuntitaistelussa ensimmäisenä maalilipulle ehti Akseli Virtanen. Podiumille kipusivat myös Mathieu Perrin ja Samppa Heinonen, Topi Syrjäläinen taipui tällä kertaa neljänneksi vain 11 sekuntia voittajasta. Paikoin tiheätkin maastot näyttivät tuottavan hieman haastetta. Tarjottuja kiertomahdollisuuksia hyödynnettiin ainakin kärjen osalta melko niukasti.

Gubberadan kiersi nopeimmin juniori Vilho Hietala, kurkottarien nopein Elli Peltomäki ja gubbejen ykkönen Vesa Klemettinen ehtivät maaliin puolen minuutin sisällä. Supergubeissa nähtiin myös sekuntipeliä, kun Juha Tolonen kukisti Pekka Peuran viidellä ja Pekka Uljaksen kuudella sekunnilla. Helpon elämän selvitti nopeimmin Eeti Lahti.

Finaalia sävytti valitettava koodivirhe kurko- ja gubberadoilla. Hajontaparin kivirastien koodit 82 ja 83 olivat lipsahtaneet väärin päin. Kyseisiltä rasteilta hyväksyttiin kumpi tahansa leima. Ratamestarikaksikko pahoittelee syvästi tapahtunutta. Välittömänä korjaavana toimenpiteenä toinen ratamestareista passitetaan jo tulevana viikonloppuna Suunnistusliiton ratamestarikoulutukseen Tampereelle. Mahdolliset protestit tulee esittää kurkojurylle, joka käsittelee ne kurkogenren vaatimalla tavalla.


8 kommenttia.

Btw kommentoi 03.12.2022, 07:57:48
Todella hieno otos tuo alin kuva!
Koordinaattori kommentoi 02.12.2022, 09:47:38
Matille kommenttina: SG-pistelaskussa sijasta 20 eteenpäin saa vain yhden pisteen. Jos sillä on joskus saanut kaksi, niin edessä on ollut todennäköisesti enemmän pistelaskusta pois siivottuja "lainsuojattomia".
Matti kommentoi 02.12.2022, 09:06:35
Isot kiitokset jälleen kerran kaikille Kurkon järjestäjille ja vastuuhenkilöille. Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan.
Pieni kysymys liittyen Kurkofinaalin pisteisiin. Aikaisemmin sijasta 28 on saanut kaksi pistettä , nyt sain vain yhden pisteen? Asia ei ole varmaan maailaman tärkein, mutta kuitenkin.
Lumia odotellen.
tosi tonttu:-) kommentoi 02.12.2022, 07:35:08
Hieno oli jouluinen finaalitunnelma; lunta maassa, tonttulakkeja, jouluvalopaitaa ja kuuma glögitarjoilu maalissa, ISO KIITOS.
Gubbeilija kommentoi 02.12.2022, 07:03:37
Lähdössä muutama kurkotar pohdiskeli, että mitä siellä metsässä oikein tapahtuu kun ensin on kauhea ruuhka ja sitten yhtäkkiä porukka häviää ympäriltä. Tarjosin mahdollisuutta lähteä peesiini, niin kyllä se asia siitä kirkastuisi. Tänään olisikin ollut oppituntia tarjolla, sillä välillä tuntui, että metsän kuningas Tapio oikein tahallaan vedättää kun ei meinannut pystyä seuraamaan oikeaa viivaa ja vähän väliä löysin itseni väärältä rastilta. Keskusrastillakin (5/8) piti käydä kaksi kertaa hakemassa uutta vauhtia ennen kuin osu suurin piirtein oikeaan suuntaan. Kotiin kuitenkin taas päästiin. Kiitos kaudesta järjestäjille, tämä on ollut syksyn piristysruiske.
puljaus kommentoi 01.12.2022, 21:21:53
Jarin kommenttia lainatakseni...
Nyt se on todistettu mitä vaaditaan , jotta täysin pystymetsästä aloittava harrastesuunnistaja saadaan ... Supergubbesarjan kärkeen.
Kymmenen vuotta ahkeraa harjoittelua ja tutustumista Kurkosarjan yllätyksiin pimeässä yössä, kohtalaisen ahkeraa osallistumista, ennenkaikkea 60 ikävuoden saavuttamista, yksi kokeilu kurkon ratamestarina ja tietysti hyvä kaveriporukka, jonka kanssa jakaa onnistumiset ja harhailut.
Kiitos Finaalin järjestäjille - taas ihmettelen miten aika yllättäviinkin maastoihin taiotaan kerta toisensa jälkeen upeat radat ja hieno tapahtuma tämn lajin pariin vihkiytyneille.
Eihän tämä voi loppua, eihän. Ensi syksynä me taas innostutaan...
Jari kommentoi 01.12.2022, 21:02:28
Nyt se on todistettu mitä vaaditaan , jotta täysin pystymetsästä aloittava harrastesuunnistaja saadaan Gubbe sarjassa 10 parhaan joukkoon.
-Muutama vuosi tyttären kanssa helppoa elämää
-7 vuotta ahkeraa taaperrusta siellä Gubbe porukan häntäpäässä & keskikastin alapuolella, muutama välähdys (20 sakissa) yksittäisissä osakilpailuissa
-3 Cupin ratamestarointia & järjestelyä
-Yksi puskista tullut kahdeksan tunnin avosydänleikkaus ja siitä toipuminen taipaleen puolivälissä
-Ja sitten kahdeksantena kautena se haave vihdoin toteui
-Tietysti monta hyvää peesattavaakin on matkalle mahtunut ;)
-Sekä sopivasti laiskoja tosi suunnistajia, jotka ei kierrä koko sarjaa

Siinä se resepti minun osalta...

Kiitos kaikille tämän taipaleen mahdostajille ja tietty tämän kauden järjestäjille ja Ossi koordinaattorille. Hieno oli Finaalin rata, mutta hieman hapero suunnistaja tällä kertaa.

Reittejä voi käydä lataamassa http://3drerun.worldofo.com/?id=-16949882&type=info

Toivottavasti taas ensi syksynä saamme nauttia tästä torstai-illan ratosta
ST kommentoi 01.12.2022, 19:55:04
Isot kiitokset tämän ja myös muiden Kurkojen järjestäjille! Mainiosti mennyt syksyn torstai-illat mukavan pimeissä merkeissä.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.