Pääyhteistyökumppanit

YITJyväskyläTerveystalo urheiluklinikka
YITKariteamValmet
YITMetsähallitus


Yhteistyökumppanit

Hotelli AlbaAirbus Defence and SpaceJAMK
LaatumaaElomaticFinlandia marathon
Jyväskylän yliopistoRiihivuoriAlström
MuurameNordeaVapo
Visit JyväskyläRetkeilyvarusteet - PartioaittaCanon
Alkio-opisto

Kumpi vei, Vallu vai Måre?

Maaliviivan peräperää ylittäneet Valentin "Vallu" Novikov ja Mårten "Måre" Boström totesivat kumpikin saaneensa toisiltaan apuja. Novikovin ylivoimaisella suunnistuksella saavutettiin miesten pääsarjan WRE-kilpailun voitto, mutta SM -kultamitalin sai 9:tta kertaa Jani Lakanen. SM-hopeaa otti Jere Pajunen ja SM-pronssimitalin nappasi Mårten Boström. Yksikään suunnistaja ei luonnehtinut päivän suunnistustaan täydelliseksi.

Boström lähti ennen Novikovia maastoon, mutta toiselle rastille mentäessä Boströmin teki virheen ja kolme minuuttia myöhemmin lähtenyt Valentin sai hänet kiinni. Kisaa jatkettiin loppuun asti yhtä matkaa. Alussa Valentin oli se, joka oli vahvoilla, mutta keskivaiheilla hänelle iski uupumus ja Mårtenin reitinvalinnat olivat houkuttelevampia seurata. Valentin totesi, ettei ole harjoitellut Muuratsalon kaltaisessa kivisessä maastossa pariin vuoteen ja se kyllä tuntui kehossa.

Jani Lakanen antoi itselleen päivän suorituksesta kiitettävän arvosanan, vaikka muutamia pieniä virheitä tekikin. ”Nää maastot ei oo mun parasta,” hän totesi. Suorituksella Jani kuitenkin osoitti, että SM- pitkä matka on kuitenkin hänen matkansa. SM-hopeaa ottanut Jere Pajunen jäi Lakaselle ainoastaan kahdeksan sekuntia, mutta avasi näin SM-mitalitilinsä. Pajunen luonnehti rataa ”fyysisesti kovaksi laduksi”. Hän puolestaan sanoi pitkien matkojen sopivan itselleen, sillä niissä pienet taidolliset puutteet voi saada anteeksi.