Cheekin valot sammuivat jo - kurkokansan vasta syttyvät

Elokuinen aamu valkeni kirkkaana. Ennätyksellinen hellekesä ei näyttänyt taantumisen merkkejä auringon porottaessa yhä täydellä voimallaan. Helteet olivat vaivuttaneet jyväskyläläiset suunnistajat horrokseen: eihän näissä keleissä jaksa edes suunnistaa. Jopa pieni alakulo oli päässyt valloilleen. Syksyn SM-kisoihinkin olisi vielä ikuisuus. Samat ajatukset kiersivät kehää suunnistajien päissä: olisipa jo syksy. Ja ai että, jos pääsisi taas yösuunnistamaan. Ympäri kaupunkia suunnistava kansa hoiti arkisia askareita tylsistyneenä. Puhelimen värinä palautti kuitenkin heidät yht´äkkiä ajatuksistaan todellisuuteen. Kauan odotettu viesti oli saapunut! Kurkokoordinaattorilta tulleessa tiedonannossa luki ne kolme kaunista, ikiaikaista sanaa. Kurkocup tulee taas.

Kuin taikaiskusta tylsyys ja apatia oli hävinnyt suunnistajien mielistä, ja he tarttuivat välittömästi toimeen. Kartta-arkistoja kaiveltiin. Ocadeja avattiin. Open orienteering mappereita ladattiin ja karttoja päivitettiin. Huhujen mukaan joku pahasti hommaan hurahtanut gubbe alkoi varta vasten piirtämään uuttakin karttaa. Tärkein toimi oli kuitenkin saada varattua oma järjestysvuoro Kurkokoordinaattorilta, sillä alusta pitäen oli selvää, ettei vuoroja riitä kuin nopeimmille. Googlen palvelimet olivat kaatua kaikkien yrittäessä ottaa samaan aikaan yhteyttä Koordinaattoriin. Ylioppilaskylän seitsemännen sukupolven valokuitua pitkin viestinvaihto kävi onneksi sujuvasti. Vain 52 minuuttia ruljanssin alkamisen jälkeen se oli varmaa: Heinä-Kurko II avaisi kurkoilukauden 2018.

Moni kurkoilija muistaa vielä ensimmäisen Heinä-Kurkon parin vuoden takaa. Letkoja pyrittiin hajottamaan viesti- ja perhoshajontojen yhdistelmällä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Supergubet uivat ojassa. Kurkoissa eräs kärkipään menijä oli hukannut karttansa matkalla, mutta tulospalvelun hämmästykseksi leimausdatasta löytyi kaikki oikeat hajonnat ja suoritus oli julistettava hyväksytyksi. Toisin kuin elokuvissa, tätä jatko-osaa ei ole tehty (vain) rahastuksen takia. Heinä-Kurko II ei aio jäädä edeltäjänsä varjoon. Tarjolla on taas taattua suunnistusnautintoa hienossa, vaativassa maastossa. Näitä kekkereitä tullaan muistelemaan vielä pitkään. Heinä-Kurko II mittelöidään pääasiassa eri maaston osissa kuin edellinen Heinä-Kurko. Hajontaa on, muistakaa tarkastaa rastikoodit. Äänekosken biotuotetehdas ja ennätyksellinen hakkuuvuosi muistuttavat itsestään tässäkin maastossa, ja osa metsätöistä on hyvin tuoreita. Kartan kasvillisuuskuvaukset eivät siitä huolimatta valehtele, paikoin ne vain esittävät ”vaihtoehtoisia faktoja”. Toisaalta voin vakuuttaa, että esimerkiksi korkeuskäyrät ovat hyvinkin ajantasaiset, eivätkä mitään muunneltua totuutta - ja nyt puhun niin totta kuin osaan!

Radat:
Kurko: 6,8 km, kartta A4, 1:10000
Gubbe: 5,2 km, kartta A4, 1:10000
Supergubbe: 3,5 km, kartta A4, 1:7500
Helppo elämä: 2,1 km, kartta A5, 1:7500

Yhteislähtö kello 19.45. Siirtyminen lähtöön 10 min aiemmin. Tienvarsipysäköinti Heinäjärventiellä. Kulku etelästä Maatiantietä, tie kulkee maatilan läpi, ajakaa rauhassa. Viime kerralla ennakkovideo aiheutti paheksuntaa: maasto vaikutti täysin Kurkoon sopimattomalta. Moni vanhan liiton jäärä taisi jäädä kotiinkin moisen hulluttelun takia. Tällä kertaa Kurkon propagandaosasto tekee kaikkensa, jotta video houkuttelisi runsaasti kansaa paikalle. Video maastokatselmuksesta julkaistaneen alkuviikosta - pysykää kanavalla!


1 kommenttia.

Jare kommentoi 20.09.2018, 15:12:29
Cheek on ihana!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.