HeinäKurko kurkoiltu

Tulokset, väliajat.

Kartat: kaikki rastit, kurko, gubbe, supergubbe, helppoelämä.

Ratamestari oli kotiläksynsä tehnyt. Hajonnat purivat edelliskertaa tehokkaammin, letkat jäivät pienemmiksi, eikä voittajista jäänyt epäselvyyttä. Paitsi HelpossaElämässä, jossa kukaan ei uskaltautunut viivalle. Lyhyet ykköset peräti neljällä hajonnalla Kurko- ja Gubbesarjoissa taisi tulla monelle yllätyksenä, ja suurimmat koukut nähtiinkin heti alkumetreillä. Kauden kynnyksellä kovasti puhuttaneet ratapituudetkin taisivat olla sarjassa kuin sarjassa riittävät.

Kurkoissa kaksi oli ylitse muiden. Toni ja Vesa (se nuorempi) kulkivat pitkään käsikädessä, saman hajonnankin kun olivat "sattumalta" saaneet. Tonin löytäessä viimeisen rastin hieman tarkemmin, pääsi hän leimaamaan maalissa voittajana. Tonin kuluneen viikon yöpanostus ei siis selvästikään mennyt hukkaan. Erityismaininta nuorelle Samuli Peltolalle, joka oli noussut Kurkosarjaan ja osoitti heti kolmossijallaan sinne ehdottomasti myös kuuluvansa! Illan ylivoimaisinta menoa nähtiin gubbesarjassa. Vesan (sen vanhemman) valot etääntyivät muista jo hyvissä ajoin, ja hän kurvaili maaliin yli viisi minuuttia muita ennen. Supergubeissa Siiri piti päänsä viimeisessä mäessä ja kuittasi voiton ennen Seppoa.

Reitinvalintaa oli yritetty muutamalle välille tarjota. Mielenkiintoisin väli taisi olla Supergubberadan 3-4. Kaikkia kolmea ratamestarin päähän mahtunutta reittiä yönpimeydessä valittiin. Varmuutta nopeimmasta reitistä ei ratamestarillakaan ole, mutta nousut parhaiten välttävä keltainen valinta ei ainakaan kovin huono ollut.

Sekä Kurkoissa että Gubeissa piti osata päättää kiertääkö Ison Heinäjärven vasemmalta vai oikealta. Porukka jakaantui aika hyvin molemmille puolille lampea. Useimmat taisivat kuitenkin ottaa onnekseen keltaisen reitin: se todettiin koejuoksuissa huomattavasti punaista nopeammaksi. Perinteinen kalastajanpolku aivan lammen rannassa joudutti menoa.

Kurkoilla oli vielä lopussa hieman pidempi väli, jossa nähtiin sekä tiekiertoa vasemmalta, että viivasuoraa menoa. Hyvin toteutettuna suora reitti oli yhtä nopea kuin kiertokin, joka kuitenkin houkutti useimpia metsässä rymyämiseen kyllästyneitä Kurkoilijoita.

Kiitokset kaikille Heinä-Kurko II:seen osallistuneille! Heinä-Kurko III odottaa jo ihan nurkan takana vuonna 2020, sitä odotellessa kannattaa pysyä tiukasti Kurkocaravaanin matkassa!


2 kommenttia.

Jari kommentoi 27.09.2018, 21:07:32
Kiitos hienosta kauden avauksesta. Reittiå voi käydä piirtämässä http://3drerun.worldofo.com/index.php?id=-517210&type=info
Jaska kommentoi 27.09.2018, 20:17:39
Kiitos

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.