Tappikurko II

Jättäkää viidakko- ja kiipeilyvarusteet kotiin. Nyt ei niellä nousumetrejä, eikä arvota oikeaa hajontaa tiheiköissä. Nyt mennään lujaa. Jotta vauhti pysyy varmasti riittävänä matkatkin ovat kohtuulliset. Tällä kertaa maasto on melko tasaista, vaihtelevaa ja eritoten juostavaa metsää. Mikäli ratamestarin ajatuksenjuoksu toteutuu, niin tällä kertaa paras tulee voittamaan.  

Kartta on muksuille tekemäni pihakartan, keski-ikäisen miehen tavoin holtittomasti laajentunut ja vain pimeässä kelpaava, versio. Karttaa turvottaessa ja lapsille rastipisteitä haaliessa yleistystaso lipesi osin pienen puoleiseksi. Kurkoille ja Gubeille tarjotaan mittakaavaa 1:10000. Muut ryntäilköön 1:7500 mittakaavaisella. Omat karttamuovit mukaan. Rasteilla heijastimet ja liput. Hajontojakin on. Yhteislähtö klo 19:10.

Radat: HelppoElämä 1,9 km, SuperGubet 4,1 km, Gubet 5,1 km, Kurkot 6,3 km.

Opastus alkaa  Toimisto

Jämsän suunnasta paikalle saapujat: Vaikka takavuosina Sebastian Loeb ajoi Kukkaron kylältä lähtevän Metsä-Piesalantien pätkän noin kahteen minuuttiin, ei metsäteitä oikomalla välttämättä Jämsäläinen normi Inkeri tai Bärtil isosti voita, varsinkaan kun Tervatehtaanpolku Petäjäveden puolelta on paikoin huonokuntoinen. Saapukaa mieluummin tie-23:n kautta.

Terveisin: Pihkatapit/Tarmo

P.S.: ”Tappi” viittaa Jyväskylän Yliopiston Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen Pihkatapit nimiseen Jukola-joukkueeseen.


6 kommenttia.

Jari kommentoi 18.10.2018, 19:04:14
Virallisen otsikon alle ei päässyt kommentoimaan, niin sitten tänne etko puolelle. Kartta löytyy ReRunista http://3drerun.worldofo.com/?id=-520267&type=info linkin takaa
Rami kommentoi 18.10.2018, 06:53:47
Viitaten Tarmon kommenttiin, tätä voisi sanoa jo nopeaksi palveluksi ja asiakaslähtöisyydeksi. Ongelmat ratkaistaan jo ennen kuin niistä ehtii marista. :). Vielä jää tuo toive tuleville järjestäjille.
Rami kommentoi 18.10.2018, 06:48:45
Argh, harmillista, tuo pieni ylläri. Vaan vahinkojahan sattuu. Esittäisin kuitenkin seuraaville kurkojärjestäjille toiveen, että myös gubbesarjan kartta voisi olla mittakaavassa 1:7500. Se on kuitenkin "gubbesarjoissa" yleisesti käytetty mittakaava kansallisissakin, enkä näe oikein syytä miksi sitä ei otettaisi meilläkin tässä käyttöön kun radat kartalle kuitenkin varmaan yleensä mahtuvat. Tuskin se paremman näkökyvyn omaaviakaan kovin paljon haittaisi? Yöllä ja syksyisen kosteilla keleillä (kun luupistakaan ei juuri ole apua) näkemisen ongelma vielä korostuu ja homma muuttuu suorastaan turhauttavaksi, vaikka näissä kurkoissa vähän rennommin ja camp-hengessä mennäänkin. Viime vuonna taidettiin vielä käyttää gubeissa isompaa mittakaavaa, jos oikein muistan. Tai sitten näkö on vaan taas huonontunut....
Tarmo Ketola kommentoi 18.10.2018, 06:42:58
Keuruun kisailijoiden avustuksella saadaan kurkoihin uudet kartat: ne ovat nyt 1:7500 mittakaavassa ja merkkikokoakin on lisätty. Niiden pitäisi nyt olla supergubbekarttojakin selkeämmät. Kurkokarttoja en omaan piikkiin enään printtauttanut. Minäkin pystyn niitä lukemaan niin miksei nuoremmat.
Ossi kommentoi 17.10.2018, 18:59:57
Yhteislähtöä Jyväskylästä kohti Kurko-keskusta taas Agoran edestä klo 17.50.
Tarmo Ketola kommentoi 17.10.2018, 15:44:57
Kartat tulivat painosta ja sisälsivät pienen epämiellyttävän yllätyksen. Yllätys koskee lähinnä ikänäköisiä Gubbeja. Alunalkaen melko kapeat käyrät ovat liukkaalla paperilla 1:10000 painettuna nyt sitten oikeasti kapeita ja hentoisia. 1:7500 kartoilla tilanne on siedettävämpi. Ehkä tällä kertaa hajontojen epäreiluuden, ja pohje-reisi-perse akselin voimakkuuden sijaan, gubbekisa ratkaistaan rillien voimakkuuksien mukaan.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.