EsileikkiKurko kutsuu!

Tällä lentokentällä ei tarvitse jarruttaa, vaan painaa kaasua.

No nythän on niin, että vajaan vuoden päästä Jämsässä jysähtää kunnolla. Tuloillaan on peräti kahden yösuunnistusspektaakkelin syksy. Ensin vallataan Himoksen rinteet SM-yökilpailun merkeissä ja heti perään uusintana samoissa nautinnollisissa maastoissa kisataan HimosKurko 2019.

Muiden suurkilpailujen tapaan JRV:n kisaorganisaatio innostui tarjoamaan Kurkoille esimakua ja hekumaa tulevasta Himoksen viereisessä maastossa - Loilossa! Nyt on mahdollisuus ottaa maasto- ja ratatyyppi haltuun. Siten talven lenkeillä riittää mielikuvia mitä muistella ja samalla hankkia selvä etulyöntiasema etelän kilpakavereihin.

"Tuossa on ratasuunnitelmat" huikkasi Joonas ja heitti voipaperille raapustetut hajontakaaviot muun kisaorganisaation käsiin. Ja hävisi etelän aurinkoon. ”Näillä mennään”, tuumittiin ja soviteltiin kaaviot karttapohjaan. Tulos häikäisee kauneudellaan. Pimeässä maastossa ei muu häikäisekään

Tarjolla on silkkaa sutinaa ja selkeää toteutusta ilman mitään kepposia seuraavasti

  • Kurkorata 6,4 km. Kartan mittakaava 1:10 000
  • Gubberata 4,7 km. Kartan mittakaava 1:8 000
  • SuperGubberata 3,1 km. Kartan mittakaava 1:8000
  • HelppoElämärata 2,2 km. Kartan mittakaava 1:8000

Karttakoko A4. Kartat eivät ole muovikoteloissa.

Opastus kisakeskukseen alkaa Jämsän pohjoisimmasta kieroliittymästä. Siitä on noin 10 minuutin ajomatka tapahtuman ytimeen. Parkkipaikkoja on hiukan naftisti, tee ekoteko jo matkalla ja tule tapahtumaan yhdessä kaverin kanssa.

Lähtö tapahtuu kello 18:30 yhteislähtönä. Saavu paikalle ajoissa ja varaa aikaa myös Emitin sisäänlukuun. Lähtö ei ole tapahdu kisakeskuksesta, joten myöhästyneillä on perinteiseen tapaan vaativin rasti löytää kisakaverit, lähtöviiva ja kartta. Sekä imuttaa takamatkalta edes letkan häntäpää kiinni.

Maasto on totutun hyvää jämsäläistä talousmetsää. Osin normaaliakin parempaa kulkukelpoisuutta on hidastettu sen tehokkaalla lumettamisella. Sen onnistuttua yli odotusten, päätettiin ratojen pituudet jättää sääntömääräisten alarajoille. Aikaa kuitenkin vierähtänee reiteillä ihan perinteiseen malliin.

Kurkot - tervetuloa Jämsään!

Sammaleet peittävät 80 % kisa-alueesta, joten varovaisuutta märässä metsässä.

Suon takana rasti jyrkänteessä, suo tosin muuttunut lammeksi. Vaatii pientä kahluu- tai uintitaitoa.

Ratamestari työssään, tästä rastilta kannattaa aloittaa loppukiri.


3 kommenttia.

Ossi kommentoi 07.11.2018, 12:44:22
Jämpsäänkin on mukava ajella Jyväskylästä päin porukalla. Kimppakyytilähtö Agoran parkkipaikalta Mattilanniemestä klo 17.00.
PanuPonteva kommentoi 06.11.2018, 17:54:04
Se on taas sitä aikaa, kun tehdään ainaista viimehetken säätämistä Kurko-ratojen kanssa. Hyvään alkuun työstetyn talvikelin nopea sulaminen Kurko-organisaation käsiin pakotti jatkamaan Supergubbe-rataa. Nyt se on 3,1 km. Eli himpun verran pidempää siivua on samaan rahaan tarjolla!
Jari kommentoi 05.11.2018, 08:09:29
Kerrankin on hyvissä ajoin tietoa seuraavasta kurkocup kaudesta "heti perään uusintana samoissa nautinnollisissa maastoissa kisataan HimosKurko 2019." Peukkua tälle!!!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.