Väärä kurko?

On tullut taas aika perinteisen, ensimmäistä (ja viimeistä?) kertaa järjestettävän Vääräkurkon. Järjestäjäorganisaatio yritti kovasti pitää nimen tasoa yllä ja tehdä kaiken väärin, mutta niinhän siinä kävi, että kun tahallaan yrittää tehdä väärin niin priimaahan sieltä pukkaa ;) Pahoittelut siitä jo etukäteen. Jos kuitenkin on käynyt niin, että joku moka tulee niin järjestäjä tulee vetoamaan tapahtuman nimeen ja väittää sen olevan tarkoituksellista. Kilpailijoilla sen sijaan oikeuksia on vielä vähemmän kuin liiton kisoissa ja vääristä leimoista tms saa valittaa esim pullopostilla tai vauva-lehden foorumilla, josta löytynee ymmärrystä.

Kurkomaastossa on edellisen kerran järjestetty suurkisa vuonna 2011, kun siellä juostiin Sadismisuunnistus.

Sen jälkeen maastossa on juostu pienempinä tapahtumina kuntorasteja ja yksi SM-yö. Koska Sadismisuunnistuksen karttaa ei tahtonut löytyä digitaalisessa muodossa, on kartaksi valikoitu tuon viimeiseksi mainitun tapahtuman tuotos. Mallipaloista joku noheva saattaa huomata, että osa niistä on Väärämäestä ja joku väärästä mäestä.

Maastosta löytyy paloja kauheinta, sekä myös kauneinta Keski-Suomea vanhoine peikkometsineen.

Näin lehdettömään vuodenaikaan tiheiköt ja pystyvihreät ovat kuitenkin pääosin parempia kuin kartalta näyttää eikä niitä montaa radalle osukaan (reitinvalinnoista riippuen).

Lehtien puutteesta aiheutuvaa liian hyvää näkyväisyyttä syyttää myös ratamestari laiskuuksissaan, joten maastosta löytyy vain emit-leimasimet sekä heijastinputkilo, nämäkin kuitenkin näkynevät aivan riittävästi, kun rastin läheisyyteen itsensä selvittää.

Kurkokeskus rakentuu Hisumaahan, jokunen rastilippu saattaa ilmestyä viimeisiin risteyksiin vaikka eiköhän suunnistajat löydä tuonne ilmankin. Ja sitten speksit, maasto on suosittua ulkoilualuetta joten polkukiertoja on tarjolla halukkaille lähes joka välillä:

Kurkot 7.4km 1:10000
Gubet 5.4km 1:10000
Supergubet 3.9km 1:7500
Helppo elämä 2.6km 1:7500

Kartan koko kaikissa sarjoissa A4. Omat suojavälineet mukaan.

Yhteislähtöön siirtyminen ohjelman mukaisesti klo 18:00 ja lähtö muutaman minuutin yli.

Tervetuloa


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.