HimmeliKurko II

Tapahtuman ajankohta:

03.​10.​2019 (9 kommenttia)

Himmelissä ei himmailtu

Kartat, tulokset, väliajat, kuvat.

Achtung, Himmeli!

Mukavasti viilentynyt syyssää toivotti kurkoilijat tervetulleeksi uuteen kauteen HimmeliKurkon merkeissä. Sääksvuoren takainen mäkimaasto ei pettänyt taaskaan: haasteita löytyi moneen lähtöön, ja suora reitinvalinta ei todellakaan ollut aina paras. Mojovat 115 hommaan hurahtanutta kurkoilijaa oli noudattanut ratamestari Antti Kuhasalon kutsua, ja lähes sata näistä kiersi radan hyväksytysti läpi.

Kurkojen voittoarpa oli tällä kertaa hajonta BD. Kärkikolmikko Tuomo Lahtinen, Arttu Syrjäläinen, Lauri Pohjola ei saanut eroa toisistaan matkan aikana, loppurutistuksessa Tuomo oli vahvin. Muilla oli haasteellisempaa. Gubberadat hajottivat porukkaa enemmänkin, nopeimmin syheröt selvitti Morceli Liuha Janne Aholan säestämänä, Teemu Katajisto ennätti maaliin seuraavan letkan ensimmäisenä. Ensimmäisen kiinnityksen Kurkotar-pokaaliin otti Anna Kotkajuuri, Paavo Heino taas piti parhaiten nassikkojen puolta veteraanien seassa.

Kurko-kausi on päräytetty onnistuneesti käyntiin, ja ensi viikolla päästäänkin taas nauttimaan Petäjäveden korvesta TappiKurko III:n merkeissä. Ennakkotietona jo nyt, että kimppakyytilähtö Jyväskylästä on klo 18 Agoran parkkipaikalta Mattilanniemestä. Nuolkaa haavanne ja ladatkaa akkunne.

Kurkon kärkikolmikko Arttu, Tuomo ja Lauri muistelevat kisaa ratametsuri Kuhasalon kanssa.

Terä viiltää yön pimeydessä


26.​09.​2019 (0 kommenttia)

Kurkokauden 2019 kurkoilut aloitetaan vanhoja muistellen mutta uusin kujein.

HimmeliKurko II:ssa pimeää pelkäämättömille valopäille tarjotaan uusia kujeita osin jo HimmeliKurkosta (2016) tutussa Paasivuori-Sääksvuori-Sääksjärvi- kolmion maastossa.

Kurkomaasto ei ole Jyväs-alueen nopeimpia ja siksipä matka kaikilla sarjoilla onkin vain noin normimatka. Pidentynyt suoritusaika saa tässä siis kompensoida alentunutta vauhtirasitusta. Maasto on kurkomaastoksi keskimääräisesti hyväpohjaista mutta toki erinäköiset maaston pikkuhaasteet kuuluvat olennaisesti kurkoiluun. Kurko- ja Gubberatojen oletusreiteille osuu muutamat VAARANPAIKAT, jotka on huomioitu kartassa ylityskieltoina ja vastaavalla sulkunauhalla maastossa. Nauha on vain oletetun kulkusuunnan mukaan mutta ko. vaara-alueelle ei pidä mennä mistään suunnasta! Vaaratyyppi ilmenee karttamerkistä.

HimmeliKurko II tarjoaa pimeän sankareille rehelliset mutta epäreilut hajontaradat. HimmeliKurkon "ratakehujen" vuoksi ratamestari rohkaistui tällä kertaa ajatukseen, että nyt sitten mennään tasapäin epäreilusti kurkoilija kurkoilijaa vastaan. Ainoastaan vaunuvastaavan "alisuoritus" pudottaa vaunun junasta. Toisaalta vaunuvastaavan rohkeat ja oivalliset omat ratkaisut voivat saada muun vaunuston jäämään kauas jälkeen - ja ratkaisupaikkoja on tarjolla mutta bingorastia ei ole tälläkään kerralla! Heti lähtövihellyksestä on oltava hereillä, että kurkojuna ei pääse katoamaan maisemaan...

KurkoCup- avausta 2019 - HimmeliKurko II - tapahtumaa - ei kannatta missata... 

Kaikkien ratojen kartta on mittakaavassa 1:7500, käyräväli 5 m. Kartta on osittain päivitetty, viimeisimmät päivitykset 9/2019. Kartta on valmiiksi muovissa ja kartan saa lähtöhetkellä - tai ehkä vähän sitä ennen. Rasteilla on rastilippu, heijastin ja Emit- leimasin.

HelppoElämä- rataa lukuun ottamatta radoilla on hajonnat. Kunkin sarjan ratavariaatiot on pyritty tekemään epäreiluudesta huolimatta mahdollisimman tasapuolisiksi. Tasapuolisuudesta johtuen savolainen ratamestari uskoo, että suuri osa kurkojunan vaunuista pysyy hyvinkin toistensa lähituntumassa aina loppuratapihalle saakka. Olkaa tarkkoina rastien & -koodien suhteen sillä lähekkäisiä "oikeita ja vääriä" rasteja on reitin varrella paljon.

Kurkoille on tarjolla K- pisteeltä 6,8 km:n kirmaus. Gubbe- rata on 4,7 km, SuperG- rata 3,7 km ja HelppoElämä suunnistaa 2,1 km.

Saapukaa paikalle hyvissä ajoin, sillä sarjan ensimmäisessä koitoksessa ilmoittautumiseen & muuhun alkuhässäkkään on syytä varata hieman extra-aikaa!

Ilmoittautumispaikalta lähdetään lähtöpaikalle johdetusti klo 19:30 ja yhteislähtö tapahtuu noin klo 19:40:n tietämissä sitten, kun on ensin asianmukaisesti ryhmitytty yhteislähtöön.

Opastus HimmeliKurkon P- paikalle alkaa Muurame-Säynätsalo- tien (6090) ja Paasivuorentien risteyksestä. Pysäköintitilana käytetään soveltuvin osin hakekentän kaakkoisosaa ja/tai tulotien vartta. Matkaa opastuksen alusta P- alueelle on n. 2 km.

Oikeasta suunnasta lähestyttäessä rastiheijastin näkyy ehkä liiankin kauas.

Kurkomasto on enemmän ja vähemmän hyväpohjaista sekä avaraakin suunnistettavaa.