KurkoCup 2019


17.​10.​2019 (1 kommenttia)

KossuKurko kurkoiltu

Tulokset, väliajat, kartat.

KossuKurko II juostiin Keski-Suomen ja Pirkanmaan rajoilla Heräjärven kankailla. Ratametsuri oli laatinut kurkoradat mainioon keskisuomalaiseen kangasmaastoon, jossa brändin vastaisesti sanat oikeasti tarkoittivat sitä mitä tarkoittavat. Jopa julkaissut maastokuvat olivat oikeasti edustavia maastotyypistä mitä ei voida pitää kurkoperinteen mukaisena. Monelle mukana olleelle saattoikin juoksuvauhti nousta kovemmaksi kuin koskaan yösuunnistaessa tai ainakin Kurkossa. Tämän seurauksena loppurasteja lähestyessä joidenkin kisailijoiden eteneminen tai siis ainakin kuulunut ääni muistutti kummasti Olav Lundanesia. Maasto olisi kuitenkin tarjonnut mahdollisuuden Lundanes tyyppiseen etenemiseen, muutamaa suolampea lukuunottamatta nopein reitti oli piirretty valmiiksi karttaan violetillä värillä. Sarjojen nopeimmat olivat normaaleilla voittoajoilla "normimatkoista" huolimatta: Toni S, Morceli Liuha, Veera K, Simo K ja Seppo R.

Huolimatta puolenpäivän jälkeen Jyväskylässä kertyneestä parista sentistä räntää, lähestyvästä SM EP:stä tai koulujen lomaviikosta metsään säntäsi 76 urheaa suunnistajaa. Muistetaan että ainoa syy olla osallistumatta Kurkoon on tekosyy. Erityiskiitos suurelle määrälle nuoria osallistujia sekä koillis Pirkanmaalta mukaan uskaltautuneiille. Ensi viikolla siirrytään Päijänteen itäpuolelle ja maastopohja vaihtuu hiedasta enemmän karkeita jakeita sisältävään ainekseen.

Kossukurkon tarjoili RTM Juha Koskinen, mukana auttamassa Pake, Pyry, ja Peltolan Matti

Loppu.


13.​10.​2019 (2 kommenttia)

KossuKurko II

Kurkokaravaani kääntää valot seuraavaksi Metsomaakunnan lounaiskolkkaan, HERÄJÄRVEN kankaille. Kannattaa suosia kimppakyytejä, toki yksinkin saa tulla.

Opastus Jämsä - Mänttä tieltä alkaa Alaniityn tien risteyksestä, pohjoisesta tuleville opastus alkaa Roosinpohjan tien risteyksestä, tieltä 16537, mikäli joku uskaltaa tulla Keuruun suunnasta, niin tieltä 58 opastus myös Roosinpohjan tien risteyksestä.

Muille tulijoille lähtöpaikka karttalinkin takana.

Kossu Kurko ei tarjoa perhosia, salmiakkeja tai himmeleitä, vaan perus tekemistä, kahden kilometrin rastiväleillä voi sitten joko yrittää tiputtaa kaveria tai sitten yrittää roikkua mukana.

Hajontoja on kaikilla muilla radoilla, paitsi Helppo Elämällä.

Syyslomaviikon kunniaksi ratapituudet poikkeavat hieman totutusta, Kurkojen radat on 9,8km, Gubet vääntää 6,7km, Super Gubet 5,5km ja Helppo Elämä 2,6km.

HERÄJÄRVEN laavulla sijaitsee KOSSUKURKO II:n kilpailukeskus, ilmoittautuminen, Media ja Vip tilat.

Miesten ja naisten pesupaikka on heti rinteen alla, kuumaa vettä ei ole tarjolla.

Ensimmäisiä maaliintulijoita odottaa kuumat ”kärkkärit”.

Tässä aukeaa maasto lähtölaukauksen jälkeen. Takarivistä pääsee nopeasti keulille.

ja tuolta tullaan maaliin.

Laakea notko Heräjärven pohjoispäässä.

Laakea suppa kahden kumpareen edessä.

Laakea notko, tiheikössä.

LÄHTÖ tapahtuu n klo 19.00, muutaman sadan metrin päässä laavulta.

Karttojen mittakaava on Kurkoilla 1:10000, Gubet, SuperGubet ja Helppo Elämä 1:7500. Kaikki radat mahtuu kokoon A4. Kartta on nuoren JRV:n suunnistajan Topias Helmisen käsialaa.

Niin kuin kuvista näette, KOSSUKURKO II tarjoaa tänä vuonna todella nopean ja hienon maaston, arvio Kurkojen voittoajasta on n 50min, jopa alle. Koejuoksujen perusteella ei kannata keskiviikkona rastiväliviivasta juurikaan poiketa. Rohkeasti mukaan.

TERVETULOA Juha Koskinen 0503546885.


10.​10.​2019 (7 kommenttia)

TappiKurko taputeltu

Tulokset, väliajat, kartat.

Tappikurkon jälkeiset

Karttaa ja ratoja, sunnuntai yönä kahden aikaan, piirrellessä fiilis oli hyvä. Postimerkin kokoiselle karttapalalle, joka oli viimeisen kartoitusviikon sateiden takia paljon tavoitetta pienempi, oli juuri laitettu tämänkertainen rakkauden lapsi alulle - kolmas tappikurko.

Keskiviikkona naama virneessä painotuoretta tuotosta ihaillen alkoikin selkähiki valua ja suupieli nykiä. Kaikki ei ollut tämänkään lapsen kohdalla ihan priimaa. Suusta pääsi pari kerpelettä. Oliko aikataulu sittenkin ollut liian tiukka ja äly karannut valvottujen öiden takia. Leuka ylös ja tiukka uskottelu että ei se saatana haittaa vaikka hieman pissaa oli tullut sekaan, kyllä tästä kurkokisa aikaiseksi saadaan muutamasta kauneusvirheestä huolimatta.

Supergubeille oli tehty alkuun kaksi hajontarastia, joista toiselle avautuikin tietä myöden turhan helppo reitti. Tässä punakynä tuli apuun. Käsin taiteiltu kieltoalue lähdön seutuville pakottaisi SuperGubet heti metsän puolelle, tai kärsimään kieltoalueen kiertelystä selvästi. Kurkokarttoja fiksattiin myös yhden puuttuvan kiven verran, ja printattiin pari hajontakarttaa uudelleen.

Esitietojen mukaan ajatuksena oli tehdä epäreiluja välejä ja yhdet perhoset kaikille radoille, mutta jossain sunnuntain ja maanantain välillä aamuyön tunneilla kävikin niin että gubet ja supergubet saivat lopulta epäreilut lenkit ja kurkot semireilut perhoset. Rasteja en viitsinyt piilotella vaan osa oli jopa tyrkyllä ohijuoksijoiden poimittavaksi. Varsinkin alueilla, joissa selvä pysäyttävä este puuttui rastin takaa oli rastit normaalia näkysämmällä. Tämän ajattelin poistavan pienen kartan reunan yli juoksentelua ja helpottavan heikomman aineksen pärjäämistä.

Käytännössä hommat menee harvoin niin kuin sohvalla teorioidessa. Läheltä katsottuna suorastaan julkean näkyvällä paikalla olevaa, monen radan keskusrastia, nenän ja kumpareen syleilyssä olevaa pientä painannetta etsittiin lähestymissuunnasta huolimatta melkoisesti. Terävin kärki tämänkin selätti rallatellen ja ongelmaksi heille muodostui hajontojen varovaisuus. Gubeissa letkat pysyivät kohtuullisina ja terävin kärki leimasi selvästi jälkijoukkoa ennen. Kurkot tulivat hajonnoista huolimatta melkein yhtenä joukkona maaliin.

Jälkeenpäin on aina hyvä olla viisas mutta aikalailla selvää on että rastien pitäisi olla enemmän ja reilummin irrallaan, jotta kovimmat menijät saataisiin irtoamaan toisistaan.

Ehkä siten seuraavalla kerralla...

« EdellinenSeuraava »