TappiKurko III

Tapahtuman ajankohta:

10.​10.​2019 (7 kommenttia)

TappiKurko taputeltu

Tulokset, väliajat, kartat.

Tappikurkon jälkeiset

Karttaa ja ratoja, sunnuntai yönä kahden aikaan, piirrellessä fiilis oli hyvä. Postimerkin kokoiselle karttapalalle, joka oli viimeisen kartoitusviikon sateiden takia paljon tavoitetta pienempi, oli juuri laitettu tämänkertainen rakkauden lapsi alulle - kolmas tappikurko.

Keskiviikkona naama virneessä painotuoretta tuotosta ihaillen alkoikin selkähiki valua ja suupieli nykiä. Kaikki ei ollut tämänkään lapsen kohdalla ihan priimaa. Suusta pääsi pari kerpelettä. Oliko aikataulu sittenkin ollut liian tiukka ja äly karannut valvottujen öiden takia. Leuka ylös ja tiukka uskottelu että ei se saatana haittaa vaikka hieman pissaa oli tullut sekaan, kyllä tästä kurkokisa aikaiseksi saadaan muutamasta kauneusvirheestä huolimatta.

Supergubeille oli tehty alkuun kaksi hajontarastia, joista toiselle avautuikin tietä myöden turhan helppo reitti. Tässä punakynä tuli apuun. Käsin taiteiltu kieltoalue lähdön seutuville pakottaisi SuperGubet heti metsän puolelle, tai kärsimään kieltoalueen kiertelystä selvästi. Kurkokarttoja fiksattiin myös yhden puuttuvan kiven verran, ja printattiin pari hajontakarttaa uudelleen.

Esitietojen mukaan ajatuksena oli tehdä epäreiluja välejä ja yhdet perhoset kaikille radoille, mutta jossain sunnuntain ja maanantain välillä aamuyön tunneilla kävikin niin että gubet ja supergubet saivat lopulta epäreilut lenkit ja kurkot semireilut perhoset. Rasteja en viitsinyt piilotella vaan osa oli jopa tyrkyllä ohijuoksijoiden poimittavaksi. Varsinkin alueilla, joissa selvä pysäyttävä este puuttui rastin takaa oli rastit normaalia näkysämmällä. Tämän ajattelin poistavan pienen kartan reunan yli juoksentelua ja helpottavan heikomman aineksen pärjäämistä.

Käytännössä hommat menee harvoin niin kuin sohvalla teorioidessa. Läheltä katsottuna suorastaan julkean näkyvällä paikalla olevaa, monen radan keskusrastia, nenän ja kumpareen syleilyssä olevaa pientä painannetta etsittiin lähestymissuunnasta huolimatta melkoisesti. Terävin kärki tämänkin selätti rallatellen ja ongelmaksi heille muodostui hajontojen varovaisuus. Gubeissa letkat pysyivät kohtuullisina ja terävin kärki leimasi selvästi jälkijoukkoa ennen. Kurkot tulivat hajonnoista huolimatta melkein yhtenä joukkona maaliin.

Jälkeenpäin on aina hyvä olla viisas mutta aikalailla selvää on että rastien pitäisi olla enemmän ja reilummin irrallaan, jotta kovimmat menijät saataisiin irtoamaan toisistaan.

Ehkä siten seuraavalla kerralla...


06.​10.​2019 (1 kommenttia)

Tappikurko III

Ei kahta ilman kolmatta. Samoissa Petäjäveden perämettissä kisataan jälleen, mutta uudenkarhealla (tarkoittaa että: ei ihan viimeistelty) kartalla ja alueella. Alueella on viimeksi kisattu suunnistuksessa joskus syvällä 1980 luvulla ja silloinkin sukset jalassa.

Alue on kangasmaastoa ja pääosin oikein vauhdikasta. Vihreää ja keltaista biotaloutta on reiteillä hyvin vähän. Maaston mielenkiintoisin alue on jääkauden muovaama mökelikkö / supikonpoikanen, jossa hiekkamaa taipuilee kupruille ja kuopille. Tämä on alue, jossa näkyväisyys on erinomainen seuraavan harvennushakkuun jälkeen. Ymmärrettävistä syistä johtuen jokunen lenkki siellä heitettäneen. Radoissa on haettu nopeutta ja toimintaa. Ajatuksia ratoihin on kaivettu syvemmältä kurkoilun historiasta, mutta myös nykymuodin mukaista epäreiluutta on matkassa.

Ratapituudet: Kurkot (> 6 km), Gubet (< 5 km), Supergubet (< 4), HelppoElämä (noin 2 km). Mittakaava kaikissa kartoissa 1:7500

Lähtö klo 19.15 jälkeen. Lähtöön on pieni siirtymä. Omat karttamuovit mukaan.

Jyppilästä painavajalkainen rallikuski vetäisee sukka syylärissä Petukan perämettään noin puolessa tunnissa. Tappikurkoon saavutaan tieltä 23 kääntymällä tielle 604 (Jämsään). Tätä tietä noin 800 metriä ajettuasi käännä hakkapelitat oikeaan, kohti Siniänvirtaa (Urriantie). Tästä risteyksestä alkaa opastus (noin 4 km ajoa ennen seuraavaa risteystä). Jos Tappikurko I muutaman vuoden takaa on vielä muistissa, niin voit vetäistä samoille seuduille vanhalla muistilla.

Opastus alkaa
Toimisto ja paikoitus

Järjestää: Tarmo Ketola p. 040-7214582, tketola@jyu.fi