KaruKurko

Tapahtuman ajankohta:

24.​10.​2019 (4 kommenttia)

KaruKurko karautettu

Tulokset, väliajat, kartat

Nimensä mukainen oli historiaan jäävä Karu-Kurkon koitos Haukanmaan rapsakoilla kallioilla.

Leppoisan lämmin lokakuun ilta houkutteli paikalla lähes ennätysosanoton- peräti 127 kurkoilijaa karautti maastoon. Järjestäjiä huolestutti tilastojen valmistuttua yllättävä seikka : peräti kolme kausikortin lunastanutta henkilöä ei ilmaantunut lähtöviivalle- mistä moinen lepsuilu?

Mukavan piristyksen ja sparrauksen kisaan toi Vöyrin suunnistuslukion yli kymmenen hengen joukkue , joka oli leireilemässä Jyväskylän seudulla tavoitteena ensisyksyn SM-keskimatka. Karukurkohan oli mitä mainioin esimerkki tyyppimaastosta ensi syksyä ajatellen.

Itse kisassa Kurko sarjassa Leinosen Pauli kuittasi voiton Sulkulan Ilarin kaarreltua viimeistä rastia ja Joneskin livahti samalla hopealle. Kurkojen vähyys selittynee SM-erikoispitkän toipumisprosessilla.

Gupeissa 60 osanottajan sarjan ennakkosuosikki Morseli Liuha kohtasi parempansa – Vöyrin Oscar Stenbacka kuittasi arvokkaan voiton ja näytti paikallisille urhoille kaapin paikan. Hienoa. Pronssille ylsi kaksikolle niukasti hävinnyt Kai Reiman.

Super Gupeissa oli myös mahtava osanottajajoukko- kartakin ehti hetkellisesti loppua- mutta onneksi niitä löytyi kaikille- 53 osanottajaa lähti tavoittelemaan himoittua osakilpailuvoittoa. Liekö koettu historiaa, kun Siiri Rasimus vei selkeän voiton ennen Kumaran Heikkiä ja Mikael Bäckiä – jälkeen jäivät taas paikalliset suuruudet.

Helpossa elämässä Liuhojen kunnian palautti Helena Liuha niukalla voitolla ennen Aleksi Jutilaa.

Nopsasti meni taas hieno suunnistusilta – kahta tuntia ei kulunut kun kartan ulkopuoleltakin vauhtia hakeneet löysivät perille hyväksytyn suorituksen tehneinä ja kisakoneisto oli jo kotimatkalla ja suunnitelamassa uusia kujeita.

Pöpen pojat Paavo, Pyry, Matti, Seppo ja Kaapro kiittävät ja kumartavat.


21.​10.​2019 (3 kommenttia)

KaruKurko Haukanmaalla

Karukirkon kunniaksi liputuspäivä-

Tuskin on rännät Kossukurkon puidenoksita sulaneet kun uutta pukkaa- nollakelin vedet puiden oksilla odottavat Karukurkoon Teränmaan Kalliovuorille saapuvia.

Avokallioita nastareilla rapsutellaan- luki hakemuksessa, joka jo alkukesällä Kurko organisaatioon lähetettiin- ja niin taas saatiin luvan myöntäjiä höynäytettyä ja lupa kisan järjestämiseen lohkesi.

Yli neljännesvuosisata ehti vierähtää edellisestä maastokäynnistä- rastinviejiä kohtasi Karu yllätys maastossa- lähes kaikki hakkuujätteet olivat maatuneet- metsätraktoriurat hävinneet, avokalliot loistivat uutta jäkälää ja uusia ihmiskäden jälkiä ei maastosta löytynyt. Reiteille jäi yksi metsäautotien ylitys - nöyrin anteeksipyyntö siitä jo ennakkoon.

Kisakeskus löytyy Oravasaareesta; Haukaanmaanväylä 250.

Muista kääntyä vanhalle 4 tielle Kanavuoren ABC :ltä ja Toivakan kirkolta, ettei käy kuten....

Kisakeskus kompakti- ilmoittautuminen-lähtö ja maali samassa paikassa. Tienvarsipysäköinti.

Kartta kaikilla 1:7500 -muovikotelossa.

Matkat;

Kurkot 6.1 km

Gupet 4,6 km

Supergupet 3,5 km

Helppoelämä 1,8 km ( tällä radalla teitä ja polkuja )

Tervetuloa kokemaan Karu- elämys

Toimeksi saaneena PöPe:n pojat

Tyyppimaastoa- varoitus liukkaudesta
Vain tällaiset metsäkoneurat kartalla