RaudanKurko II

Hurraa! Kurkokausi avautuu ja ensimmäiseksi tarjotaan RaudanKurko kakkonen! Nyt ei sitten kurkoillakaan Raudanjärven tuntumassa vaan Raudanriutalla, josta sieltäkin löytyy kurkotarpeisiin riittävästi kiveä ja louhikkoa. Lisämausteeksi soppaan heitetään metsänhoidollisten toimien jälkiä, heikompaa ja vahvempaa ryteikköä sekä polkuja ja koneuria. Eri-ikäisiä koneuria karttaan on kirjattu vain hyvällä maulla valikoiden ja ikään kuin lisäkiusaksi myös polkujen kuvauksessa on käytetty ihan mielivaltaisesti harkittua karsintaa. Reiteillä voi maistella palan KinkyKurkon (2008) maastoa, josta silloisissa olosuhteissa eräs Pasi antoi lausunnon: "Tämän pahempaa ei voi olla". No, pahuuksia on nyt yritetty välttää - vähintäänkin vähentää. Totuuden nimessä pitää kuitenkin todeta, että reitistö kulkee aivan kelvollisessa ja nopeahkossakin suunnistusmaastossa.

Kurkomaastossa ei liene monikaan kurkoilija muutamaan viime vuoteen suunnistanut. Alueen polkujuoksu- ja maastopyöräreittien tuntemuksesta tuskin etua saa. Uskoa riittää, että kurkoilusta muodostuu nautittava kokemus. Ratamestari- Antti ja TA- Jouni uskovat myös vahvasti, että RaudanKurko II:ssa riittää sopivasti haastetta jokaisella radalla aivan maalileimaukseen saakka.

Metsänhoidollisten toimien jälkien lisäksi maastossa on runsaasti erikokoisia kiviä.

Kartta on ratamestaritaiteilijan näkemys maastosta. Karttaa on päivitetty syyskesän 2021 aikana noin oletetulta kurkoilun tarvealueelta. Joissain paikoin kartan kuvaus voi jopa tuntua samalta kuin kurkoilija maastotilan kokee. Kartan symbolit ovat "vanhan" standardin mukaiset.

Ratojen suunnittelussa on pyritty välttämään pahimmat ja hankalimmat maastonkohdat, joten kuljettavana on suhteellisen(! ?) hyväpohjaista maastoa. Lopputuntuma on tietenkin suuresti reitinvalinnastakin kiinni. Ratojen alueilla tehdyistä metsänhoidollisista töistä osasta on jo vuosia, osa on puolestaan uutta, viime kevättalven tuotosta Pystyvihreää kartassa on siis paljon mutta toisaalta huonokulkuista maastoa on lopulta hyvin vähän. Kaikkien ratojen alueella maasto on suurelta osin avointa "harvennusmaastoa" ja näkemä on pimeässäkin hyvänpitkä.

Hyväpohjaista maastoa mahtuu reiteille myös kurkotarpeisiin yllin kyllin.

Huomatkaa, että lähtöalueelle tultaessa ja lähtöalueella on ehdottomasti pysyttävä sulkunauhojen rajaaman alueen sisäpuolella! Ennen lähtöön ryhmittymistä pidetään lähtöalueella lyhyt kisainfo.

Koronatilanne alkaa hiljalleen kääntyä normaalielon suuntaan ja siksi RaudanKurko II:n lähtö uskalletaan järjestää yhteislähtönä - tosin hieman väljennettynä. Lähtöalue on laaja ja avoin mutta ura K- pisteelle kaventuu ja hankaloituu lyhyen matkan päässä lähdöstä. Siksi käytetään "hajautettua yhteislähtöä" enemmän ruuhkautumisen ja vahinkojen välttämiseksi.

Siispä: sarjat järjestyvät lähtöalueelle omiksi lähtöryhmikseen ja karttojen jaon jälkeen ensiksi starttaavat vain Kurkot. Kurkojen perään sopivan ajan päästä (10-30 s) annetaan lähtölupa Gubbesarjalle ja vastaavasti pienen välin jälkeen yhdessä SuperGubbe- ja HelppoElämä- sarjoille.

Lähdöstä K- pisteelle on opastava viitoitus. Älkää ryysikö K- pisteelle menossa: kisaa ei siinä voiteta mutta voidaan vahingon tms. johdosta vain hävitä. Kaikkien on kuljettava K- pisteen kautta.

Kurkot suunnistavat lähdöstä maaliin 6,7 km:n radan. Gubbe- rata on pituudeltaan 5,6 km. SuperGubbe- radan pituus on 3,6 km ja HelppoElämä- rata on 2,2 km pitkä. HE- radasta suoriutumiseen riittää noin C- tason kuntosuunnistusosaaminen. Pimeäsuunnistusoppia ja tukea voi hakea osaavamman kaverin kanssa yhdessä kulkien.

Kaikilla radoilla (ei HE) on hajonnat ja hajontarasteja on sijoitettu myös lähelle toisiaan. Olkaa tarkkoina määritteiden ja tunnusten varmistuksessa.

Kaikki kartat ovat kokoa A4, mittakaavaltaan 1:7500 / 5 m – HE:llä 1:5000 / 5 m.

Kartat ovat valmiiksi muovissa.

Rasteilla on rastilippu, Emit- leimasin ja heijastinkin, jota kurkosäännöt eivät ainakaan vielä kiellä.

Ilmoittautuminen päättyy klo 19:00, jolloin lähdetään ilmoittautumispaikalta opastetusti lähtöalueelle.

Arvokkaissa ja arvostetuissa suunnistustapahtumissa julkaistaan viimeinen rasti kilpailijoille etukäteen. Tässä siis pistekumpare, josta virallinen rastirekvisiitta vielä puuttuu.

Opastettu pysäköinti on Paasivuorentien varressa. Pääpysäköintialueena on kalliolouhosalueen alatasanne. Lisäalueina ovat tienvarsi ennen louhosaluetta sekä tienvarsi ja sivutie noin louhoksen kohdalla. Huomioikaa, että Paasivuorentien liikennettä ei saa tukkia holtittomalla pysäköinnillä: pysäköinti VAIN TIEN YHDELLE LAIDALLE kohdallaan – ellei pysäköinninohjaaja tarkoituksella toisin opasta.

Ilmoittautuminen on pääpysäköintialueen etelänurkalla louhosalueella.

Paasivuorentie alkaa Muurame-Säynätsalo- tieltä (tie 6090). Risteyksessä on opaskyltit. Paasivuorentietä pääpysäköintipaikalle on matkaa noin 1 km.


9 kommenttia.

Ratamestaaja kommentoi 07.10.2021, 19:18:05
Näppylähanskapari löytyi Paasivuorentieltä louhosparkin kohdalta.
Rystypuolella mm. teksti GUIDE. Tunteeko joku omakseen?
Rami kommentoi 07.10.2021, 18:49:32
Kommenttina mittakaavakeskusteluun, seiskapuolikas sopii hyvin kurkoilun gubbesarjoihin. Kurkosarjaan voidaan varmasti tarjota kymppiä. Ja kyllä se ikänäkö saavuttaa nykyiset kurkotkin, kun vaan jaksaa odottaa. Love and peace, jokaiselle jotakin…
Kysyvä kommentoi 07.10.2021, 13:00:06
No olihan sinne ohjeisiin jossain vaiheessa tullut hieman tarkennusta radoille osallistumisesta,
jos ikä ei vielä riitä esim. Super-G sarjaan, hyvä näin. Rehellisyys kunniaan!
Kysyvä kommentoi 07.10.2021, 12:51:14
Mites super-g:n pistelaskusysteemi, onko sitä tarkennettu? Ei selvinnyt ohjeista, parina viime vuonnahan
on saattanut jäädä pisteittä, vaikka iän puolesta niitä olisi pitänyt tulla. Nuoriso sotkee osallistumisellaan
todellisen pistetilanteen. Heille pitäisi olla jokin toinen vaativa lyhyempi rata, vaikka eri hajonta samasta
Sg:n radasta.
Ratamestaaja kommentoi 07.10.2021, 08:34:03
Aine ei voi onnistua, ei ees joka kerta. Onneksi kartat ovat sentään kurko-ohjeiden mukaiset.
Ossi kommentoi 07.10.2021, 06:59:50
KurkoCup siirtyy tänä syksynä piirun verran lähemmäs nykyaikaa. Kymmenen osakilpailun kausimaksun 60 € tai kahdeksan euron kertanautinnon voi nyt maksaa MobilePay-sovelluksella tunnuksella 52238. Suosittelemme käyttämään, käteisen käsittely illan pimeydessä ei ole aina herkkua.

Ainakin parissa ensimmäisessä kisassa onnistuu maksu myös vaikkapa EazyBreakillä (toimipaikkakoodi PQE7), ePassilla (Suunta Jyväskylä KurkoCup) tai Smartumilla/SmartumPaylla, jopa Edenred on kuulemma toimiva systeemi.
Toinen kurko kommentoi 07.10.2021, 04:49:14
Samaa mieltä Kurkon kanssa, 1:7500 mittakaava ei kuulu kurkosarjaan.
Kurko kommentoi 06.10.2021, 19:11:35
Kurkosarjojen kartat jatkossa 1:10 000. Jos olet sokea, et ole Kurko.
SG kommentoi 04.10.2021, 20:52:34
Raudankurko II:n kuvausta lukiessa suunnistusnälkä kasvoi taas: kausikortti hankittava ensi tilassa, että pääsee jännitysnäytelmään ja suunnistusnautintoon mukaan!
Kiitos talkoolaisille panostuksesta vuoden odotetuimpaan tapahtumasarjaan!

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.