KaunisKurko keimailtu

Tulokset, väliajat, kartat, GPS-seuranta


"Pimeys kätki kauneutesi, kiire kiisi kantapäille,
Tummaa oli kansa, Kotamäen valtavilla.
Jotain kummaa etsivät, jotain kenties löysivät"

RTM

Niin saapui kurkokaravaani Kaunisharjuun siinä mitassa, että Terän patinoitunut järjestelyhybridi meni jo bensan puolelle. Vaan älähän hättäile, riittihän se aika juuri ja juuri kirjaamaan päättymättömältä vaikuttavan jonon. Karttojakin riitti jokaiselle, kunhan RTM hiukan ryntäili karjuen ympäri kisakeskusta.

Jälkiraportin osalta Kaunisharju lupaa selvästi enemmän kun antaa sillä hovikuvaajan otosten sijaan tyytyminen on jokamiessarhan kännikkä-otoksiin. Mutta hyvältä se näytti ja tuntui Kaunisharjun nyppylän päältä katsella kun valokeilat lähestyivät Kotavuorelta.

Kurkosarjaa hallitsi totutusti Syrjäläisen veljekset järjestyksessä Topi ja Arttu, ja Mikko Eerola saapui maaliin ihan veljesten kanssa. Kärkimiesten 7 min/km vauhti antaa osviittaa, että matkantekoa hidastavia elementtejä oli riittämiin. Kolmikon jälkeen erot erkanivat, joten neljä kahden rastin hajontaa (16 rataa) teki tehtävänsä. Omatoimista seurantaa voi katsella tästä. Seurannan mukaan 1:10 000 mittakaava ei suistanut Kurkoja tekemään replay-tason virheitä. Maininnan arvoinen on Artun lupaavasti alkanut tiekierto. Siinä vain kävi niin kuin RTM pahoin pelkäsi. Rastille vievä heikko polku oli todella huomaamaton ja lehtien peittelemä. Arttu pysyi kuitenkin suunnassa mutta ainoastaan polku oli juoksukelpoinen osa maastoa sillä kohtaa Kaunisharjua.

Tällä kertaa Gubbesarja sai arvon olla GPS-seurannassa. Voiton vei kovassa nosteessa oleva Heikki Kettunen. Toinen oli hienosti juniori Tommi Sivill, Kaunisharjun Kalske. Kolmas oli Janne Ahola. Harmi kun Tommi ja Janne eivät kantaneet gepsiä, joten selostus ei ota kantaa heidän osuudesta seuraaviin tapahtumiin: Ryhmä harjasi yhdessä alkutaipaleen Kotavuoren pimeälle puolelle. Ensimmäisen peliliikkeen teki Jaakko joka tutustui lähemmin kartan ainoaan suovitelikköön kolmosen tanhuvilla. Onni onnettomuudessa käsi kädessä edennyt pääryhmä kampesi ohi nelosesta ja Jaakollekin kaikki oli taas mahdollista! RTM:n erikoinen oli tällä kertaa ymmyrkäinen tiekierto, kunhan vain äkkäsi piilopolun kartalta. Olisihan sitä suoraankin ehtinyt, mutta se oli vaikeaa! Niinpä suorijat, lajin entiset maestrot mukaan lukien, jäivät nuohoamaan rastin pohjoispuolista rinnettä. Kiertäjillä oli täten tuhannen bitcoinin paikka karata vaan miten meni? Mersu kiipesi väärälle hajonnalle, Teemulla petti hermo kesken kierron, ja Heikki hukkasi oleellisesti karkumatkaansa noustessaan liikaa vitoselle. Näin ollen vitosella Teemu ja Heikki valmistautuivat kaksintaisteluun, joka ratkesi vasta Teemun kiemuroihin ysille. Haku oli siksi iso, että Jaakko ja Mersu ohittivat karttakontaktinsa lopullisesti menettäneen Teemun. Onnittelut Heikille eheästä juoksusta!

Supergubet olivat myös junioreiden näytöstä Vilho Hietalan päihittäessä loppukirissä Sauli Kovasen. Parhaat ikämiehet saapuivat seuraavaksi kun parkkimiehen tehtävistä huippu-urheilijaksi siirtynyt Seppo Särkkä pesi loppukirissä Juha Tolosen. Helpon elämän herra ja hidalgo oli Olli-Pekka Jalovaara.

Kisan jälkeen suut olivat pääosin messingillä ja kuhinaa riitti. Valitettavasti myös osumaa oli tullut useammalle – oli piikkilankaa, peukalon vääntymistä, verta kaikkialla! Myönnettäköön että kokonaisuutena retki oli varmastikin raju, nousua oli paljon ja maastopohja oli monessa kohtaa kivinen jopa poluilla. Vaan minkäs teet. Onneksi kukaan ei tiettävästi loukkaantunut pahemmin.

Runollisen liikuttuneena häipyi kurkoväki samaan pimeytyyn kuin mistä äkisti saapuivatkin. Ja samaan aikaan Kaunisharjun väki jatkoi eloaan kaikesta autuaan tietämättöminä. Mitä nyt muutamat olohuoneet kokivat äkillisen kirkkauden kesken Emmerdalen.

Terveisin RTM

PS. Moni löysi ja jäi miettimään mystisen suuaukon salaisuutta syvällä Kaunisharjun pimeällä puolella. Mikä se on sinun mielestäsi? Ehdota kommenttiketjuun!

Kurkojen kurkot keskellä voittaja Topi Syrjäläinen, oikealla toiseksi kipittänyt Arttu Syrjäläinen ja vasemmalla kolmanneksi sijoittautunut Mikko Eeerola.

Oikealla Gubberkurko Heikki Kettunen.

Parkkipekat


10 kommenttia.

RTM kommentoi 18.11.2021, 16:46:01
Ei riittänyt järjestäjillä kantti lähteä selvittämään suuaukon salaisuutta. Jos joku uskaltaa ja palaa matkaltaan niin kertokoon muillekin. Luonnollisesti täällä kommenttipalstalla!
SG kommentoi 11.11.2021, 19:18:34
olisikohan kaivoksen suuaukko, ja luolasta etsitty arvoaineita ( hopeaa?), vanha hopeakaivos löytyy lähialueelta...
tai sitten kärkisuunnistajan piilopaikka peesaajien harhauttamiseksi,
antoiko runo vinkin?
Puljaus kommentoi 08.11.2021, 05:25:56
Kuvassa näyttää olevan Pönttövuoren peikkojen läntisin varauloskäynti.
Raihnainen gubbe kommentoi 06.11.2021, 09:47:35
Kiittää rastinauhoista!
RTM kommentoi 05.11.2021, 19:05:24
Tulokset ja juttu toimitettu kurko-organisaatiossa eteenpäin. Malttakaa vielä!
SG kommentoi 05.11.2021, 18:19:03
Armotonta menoa, armotonta menoa... pimeä liikuttaja iski jälleen ! Kiitos ratamestarille ja kaikille järjestäjille sekä hatunnosto taitaville parkkiohjaajille!
ST kommentoi 05.11.2021, 16:51:20
Hienot järjestelyt, keli, kartta ja rata, kiitos!
as kommentoi 05.11.2021, 11:49:29
Rastit haettu pois metsästä. Rastipisteille laitettu puna-keltaista kuitunauhaa.
Arska kommentoi 04.11.2021, 18:49:06
Kannatti hypätä aamulla Helsingissä junan kyytiin. Täytti kaikki odotukset- iso kiitos järjestäjille! Tämä meni heittämällä all-time top3 Kurkojen joukkoon.
Jari kommentoi 04.11.2021, 18:42:57
Flunssan pirulainen esti tällä kertaa gps käppyröillä teidän viihdyttämisen, mutta muut voi käydä käppyröitä latailemassa http://3drerun.worldofo.com/?id=-16886716&type=info

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.