PaasiKurko

Paasivuori, kivipaasien vuori, tuo pohjoisen Päijänteen yllä häämöttävä jylhä jättiläinen, kohottaa huippunsa kohti pilviä. Vuoren huippu yltää jopa puurajan yläpuolelle, mikä Keski-Suomen leveysasteilla on hyvin harvinaista. Syynä lienee Päijänteen yli puhaltava eteläinen viima. Vuoren laella saattaa kulkijalle tulla jopa mielikuva Kukastunturin huipusta kaikessa avaruudessaan ja avoinaisuudessaan.

Mutta ei pelkkää tunturin herkkua vaan onpa Paasivuoren alueelta löydettävissä myös ikikuusikkoa, nuorta männikköä, avokalliota ja jopa keskisuomalaista mäkimaastoa.

Tuo on siis Paasikurkon kilpailumaasto, josta on jo viime vuodelta hieman maistia. Nyt kurkoilijat pääsevät valloittamaan vuoren ns. eteläistä reittiä pitkin, ilman lisähappea.

Hyvin monivärinen kartta on kesältä 2021. Viimeiset fiksit on säädetty viimeisessä mahdollisessa hetkessä, painokoneen jo puoliksi nielemälle paperille.

Kartan erityinen piirre on ISOMin tarjoama vaihtoehto kuviorajalle, joka on vihreä lyhyt katkoviiva. Kuvausohje sanoo:

"Runsaasti kivi- ja kalliokohteita sisältävässä maastossa on suositeltavaa käyttää kuviorajana vihreää katkoviivaa. Haittapuolena tässä on, ettei vihreällä katkoviivalla voida esittää kasvillisuuden kuviorajoja symbolin 410 kanssa."

Kivipaaseja onkin maastossa paikka paikoin melko paljon. Myös polkurikkaassa maastossa vihreä kuvioraja ei sekoita polkujen luettavuutta. Symbolin 410 (taisteluvihreän) osalta haitta on vain marginaalinen.

Maastoon ilmestyi useampikin metsäkone viikonloppuna ja radat osin sivuavat uusia hakkuualueita. Mikäli puunkorjuu on käynnissä vielä torstaina, alueille meno on kielletty. Kartalle nämä alueet on merkitty punaisella reunalla. Annamme viikon aikana tai viimeistään kisapaikalla ohjeen, onko koneet vielä maastossa vai sallitaanko alueella liikkuminen.

Rasteilla ei ole heijastimia, mutta lippu on näkyvillä, mikäli on oikeassa kohteessa. Ratamestaroidessa syystalven vaalea härmä verhosi metsää, mikä sai puna-valkoiset liput suorastaan loistamaan jouluvalojen lailla rastipisteissä.

Radat noudattavat kurkoilussa hyväksi havaittua reseptiä. Mukaan mahtuu perhosia, reilunpuoleisia viestihajontoja, salmiakkia, muita mahdollisia hajontoja sekä putkea. Osuuspituudet ovat seuraavat:

  • Kurko 7.1-7.2 km
  • Gubbe 5.1-5.2 km
  • Super gubbe 4.1 km
  • Helppo elämä 2.5 km

Mittakaava:

  • Kurko 1:10000
  • Gubbe 1:7500
  • Super gubbe 1:7500
  • Helppo elämä 1:7500

Kartta on kaikille sarjoille kokoa A4.

Kartta ei ole muovikotelossa vaan ottakaa omat muovit mukaan.

Kurkoon rekisteröityminen tapahtuu täällä: Kurko rekisteröinti

Lähtö tapahtuu joskus klo 18 jälkeen. Siirrymme lähtöön tapahtuman rekisteröintipisteestä klo 18:00.

Opastus alkaa Muurame-Säynätsalo tieltä Leikarin kohdalta (tienviitta: Tervamäki) (Opastus). Matkaa kisan tapahtumakeskukseen opasteilta on n. 1,5 km.

Paikoitus on kadunvarsipysäköinti Tervamäentien varressa. Suosikaa kimppakyytejä.

Katu on suosittu koirien ulkoilutuspaikka, joten kannattaa katsoa askelmerkit pyörätien ja kadun välisellä nurmikolla hieman huolellisemmin.

Tervetuloa !!!


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.