PaasiKurko pötkitty

Tulokset, väliajat, kartat, kuvia


Paasikurko jälkiselvittelyt

Paasikurko saatiin kuin saatiinkin pakettiin, vaikka enemmän oli järjestelyissä hyvää tuuria kuin hallittua toimintaa.

Viime syksynä oli ajatus kartoittaa Paasivuorta Muuramen puolelta. Eteläisellä rinteellä kun ei kai ole suunnistettu sitten onnellisen 80-luvun. Eipä tuo alue kovin paljon uutta tarjonnut, kun iso osa kartasta on eri sävyistä vihreää. Lisäksi harvennushakkuu jo viime talvena muutti Rajahongan polun maastoa, johon kurkon ykkösvälit suuntasivat. Onneksi kuitenkin hakkuun jäljet ovat kohtuullisesti juostavaa.

Viime suunnuntai sitten rasteja viedessä iski paniikki Raudanjärven yli tähyillessä: Paasivuoren pohjoisrinnekin on pelkkää aukkoa. Lisäksi pieni kierros osoitti, että pari muutakin vanhan metsän kuviota oli aukkona. Ja metsäkoneet vielä möyrysivät vuorella. Ensi säikähdyksen jälkeen viileä analyysi osoitti, ettei aukoista kuin pienin vaikuttaa optimireiteillä.

Opetus: Kannattaa seurata metsänkäyttöilmoituksia.

Siispä radat oli paketissa suununtaina, mutta metsätöiden takia venytimme kartan painon viime hetkeen. Niinpä klo 16 noin 2 tuntia ennen kurkostarttia järjestäjä kiirehtii Ässäpainoon hakemaan karttoja vain huomatakseen, että sehän meni kiinni jo puoli tuntia sitten. Mielessä pyöri jo hetken vaihtoehtoinen kurkokonsepti: kartan sijasta kilpailijat saavat lähtöpaikalla ratamestarilta ratakuvauksen suullisesti. Kiitos Ässäpainon hyvän asiakaspalvelun kartat saatiin kuin saatiin hyvissä ajoin kisapaikalle.

Opetus: Kannattaa katsoa painotalon aukioloajat ja hakea kartat päivää ennen.

Itse kisasta yleisin kommentti oli "kylmää". Kylmä suovesi, mäen päällä käynyt viima sekä viimeinen kilometri kivistä hidasta rinnettä taisi laskea lämmöt loppua kohti.

Opetus: Kilpailukeskus tai ainakin maali ison mäen päälle Heinäkurkon tapaan.

Kiitos kaikille osallituneille. Yritetään etsiä vähemmän kivisiä maastoja, jossa on myös metsää (niitäkin ehkä seudulla on).


5 kommenttia.

SG kommentoi 20.11.2021, 11:19:52
Kurkokansan valoshow antoi paikkakunnan lapsille mukavaa iltaohjelmaa, ja Paasivuoren valloitus uudesta suunnasta antoi suunnistajille haastetta, reitinvalinnat olivat ratkaisevassa roolissa, ja lopussakin vielä tarkkoja pisteitä, kiitokset ratamestarille ja järjestelytiimille !
Jorma kommentoi 19.11.2021, 10:18:13
Olipahan mukavaa settiä. Harvoin sitä vapaaehtoisesti tähän vuoden aikaan juostaan reilussa nilkkasyvyisessä vedessä, mutta nyt juostiin. Reisikin kiitteli järven lounaisreunaa hipovaa reitinvalintaa. Iso aukko pimeällä oli yllättävän paha, kun juostakin piti yrittää. Ja sellaisen huomasin, että pari rastipistettä oli eri paikassa kuin mies :-).
se kommentoi 19.11.2021, 06:07:14
Mahtavan haastavaa. Pari kivikkoa olisi kyllä voinut kiertää :)
Anssi kommentoi 19.11.2021, 06:04:40
Superin voittajalta voi poistaa kurkopisteet kun juoksi väärässä sarjassa. Maalissa asiasta ilmoitettiin.
Jari kommentoi 19.11.2021, 06:02:48
Mukavahan se oli taasen kierrellä, "muutaman" muunkin valopään kanssa Paasivuoren kivikoilla, kiitos järjestäjille. Reittejä voi latailla http://3drerun.worldofo.com/?id=-16889226&type=info

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.