TaivasKurko II

Taivaskurko II, Viipurikurko II vai sittenkin LandisKurko II, rakkaalla lapsella olisi voinut olla monta nimeä. Ensimmäinen juontaa juurensa paikkaan, jossa tämän porukan kurkojärjestelyneitsyys menetettiin. No kartan kerkesi varata legendaarinen Heinäkurko veteraani, joten hänelle kunnia suotiin. Viipurikurko II tämä olisi voinut olla myös, koska osittain samoja ryteikköjä kolutaan, kuin viime vuotisessa ViipuriKurkossa, mutta tuotemerkin haltijan kanssa käytyjen pitkien neuvotteluiden jälkeen sopimusta ei syntynyt, koska järjestelyjen laatuvaatimuksia ei pystytty täyttämään. LandisKurko olisi ollut universaali nimi ilman paikkasidonnaisuutta, viitaten koko järjestelykoneiston vapaa-ajansponsoriin ja ehkä se olisi kestänyt myös ajan hammasta. Kurkokoneisto ehti tehdä kuitenkin päätöksen ennen näitä pohdintoja, joten mennään tuolla Taivaskurko II nimellä, onhan siinä kaikua jostain suuresta ja taivaallisesta. 

Tälläkin kertaa kaikki pyrkivät pysymään maanpinnalla maaliin asti, pienet ojien & tuulenkaatojen ylihyppimiset sallitaan, mutta muuta leijumista ei sallita, ei edes hyvin sujuneen suorituksen jälkeen. Ja jotta edes hieman perinnettä saadaan noudatettua paikan vaihtumisesta ja "tasaisuudesta" huolimatta, hajontaa on taasen tarjolla, joten kaveria ei ehkä kannata peesata edes viimeisellä rastilla ;) Helppoelämä säästyy hajonnoilta ja tukeutuu polkuihin, teihin ja suo-ojiin. Helpolle elämälle suositellaan 3-4 rastivälillä tie, polku & suo-ojan vierus kiertoa, toki saa mennä suoraankin, jos taitoa & rohkeutta riittää.

Toivottavasti näin urheita (väli 104 - 149) suorituksia nähdään myös tänä vuonna ;)

Maastohan on aivan riiiimaa kuten perinteisiin kuuluu, eikä edes kovin kivikkoinen, karttakin on kokolailla tuore ja Katajiston Teemun käsialaa tältä ja viime vuodelta. Ratamestari on ollut sen verran hienohelma, että ihan pahimmat pusikot on pyritty kiertämään, tokihan niitä saattaa jokunen matkallekin eksyä, pahoittelut siitä. Heijastimia saattaa löytyä jostakin muttei välttämättä rasteilta.

Jokunen kuva matkan varrelta ohessa, todisteena että pääsäntöisesti avointa ja hyvä kulkuista pohjaa on tarjolla, taitaa tulla nopea iltapuhde kärki etenijöille ja loputkin pyrkivät parhaalla mahdollisella taidolla ja tarmolla suositellun 2h puitteissa ryömimään kohti maalia. 

Ja tästä kohti maalia, eli loppusuoran alkua.

Tällä loppusuoralla ei ohittaminen jää ainakaan leveydestä kiinni.

Viime vuonna oli K piste valaistu, niin ajateltiin kokeilla tänä vuonna maalin valaisua ;) Eli jos tuolta alkaa valo loistamaan niin sitä kohden vaan.

Jättäkää kuitenkin hieman reittä "loppukiriin". Muistakaa, että valo joka tuolta hämärän rajamailla pilkistää ei ole tuonpuoleinen vaan maalin löytämiseksi sytytetty valaistus ;)

Sääennusteen perusteella viimevuotista hirvikärpäs invaasiotakaan ei taideta nähdä, sen sijaan ... 

Voitten virittyä säätiedoitusten mukaiseen tunnelmaan kuuntelemalla ao. kappaletta sovitettuna alta löytyvillä sanoilla


Lumi on jo peittänyt polut laaksosessa,

Suon pinta jäätynyt syksypakkasessa.

Kurkonen pienoinen, juossut kesäreenisen,

Suon pinta jäätynyt syksypakkasessa.

 

Pienen polun varrella oli järkkärkulta:

– Tule, Kurko, riemulla, ota kartta multa!

KurkoCup on, armoto Kurkoseni onneton,

tule tänne riemulla, ota kartta multa!

 

Järkkärin luo nyt riemuiten juoksi kurkokulta:

– Kiitollisna karttasen otan kyllä sulta.

Palkita Järkkäri tahtoo kerran sinua.

kiitollisna karttasen otan kyllä sulta!

 

– En mä ole, Kurkoni, Gubbe tästä maasta,

olen pieni veljesi, tulin reenamasta.

Karttasen pienoisen, jonka annoit köyhällen,

pieni sai sun Gubbesi peesajien maasta.


Ja sitten faktaa:

Kartta A4 kokoa, omat muovit mukaan.

Matkat & mittakaavat:

Kurkot: ~6,8 km, 15 rastia, 1:10000

Gubet: ~ 5,3km, 13 rastia, 1:7500

SGubet: ~4,3 km, 11 rastia, 1:7500

Helppo elämä: ~2,1 km, 6 rastia, 1:7500

Saapuminen & Paikoitus: 

Kisakeskus rakentuu noin Kirkkokankaantie 261 kohdalle. Opastus alkaa Isolahden Koululta. Tienvarsipaikoitus, suosikaa kimppaa. Ensimmäiset saapujat opastetaan, loput omatoimisesti letkan perään, jos ei henkilökuntaa ole enää paikalla. Tiellä liikkuu myös muita kuin Kurko autoja, joten jätetään tilaa myös heille. Lähtöön lähdetään klo 18:00 ja otetaan kevyt 700 m hölkkä K-pisteen tuntumaan. Maalista on heijastin/rastilippu opastus (pinkki katkoviiva kartalla) kohti tietä ja Emitin purkupaikkaa, joka on merkattu karttaan.

Tervetuloa sankoin joukoin Taivaskurko II:een toivoo L&G:n tiimi Ali, Asko ja Jari


1 kommenttia.

Jari kommentoi 24.11.2021, 10:08:38
Säätiedoitus lupaa tosiaan upeaa valkoista kurkoilu säätä huomiselle. Leimasimet viety metsää viime sunnuntaina, joten ensimmäisenä rastille ehtivä joutunee hieman kaivelemaan leimasinta. Osa leimasimista puussa, jolloin ongelmaa tuskin on, mutta osa viistoon asennetussa rangoissa, jolloin pientä kertymää saattaa olla. Toimituksen huomio: Gubbe, SuperG ja Helppo elämä karttojen mittakaava on tosiaan 1:7500, joka jäi karttaan merkkaamatta, mutta onhan niitä pohjoisviivojakin puuttunut tällä kaudella ja sitä tuskin kukaan edes huomasi ;)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.