TaivasKurko II taivasteltu

Tulokset, väliajat, kartat, kuvia


Taivaskurko II taputeltu ja jälkispekulaatiota käyty niin radoista, kuin parkkeerauksesta. Allekirjoittanut ottaa mielellään vastaan niin rakentavan kritiikin, kuin positiivisen palautteen. Ehkä kolmas kerta toden sanoo, jos sellainen vielä päivänvalon joskus näkee. Älkää huoliko on tämä sen verran sairaalla tavalla kivaa suunnitella teidän kiusaksi ikäviä hajontoja ja lisäksi, kun saadaan vähintään satapäinen, pääsääntöisesti tyytyväinen väkimäärä liikkeelle kerta toisensa jälkeen, niin saatetaan Taivaskurko III nähdä jo ensi vuonna.

Ratamestari oli suunnitellut Kurko ja Gubbe radoille alkuun reilun 4 rastin hajonnan, joka tuntui hieman haastetta ja jälkispekulaatiota aiheuttavan. Pienen lisälenkin jälkeen tultiin samaisille hajonnoille vielä toistamiseen hieman eri suunnasta, kuitenkin siten että mikään hajonta ei pääsyt samalle rastille, kuin ensimmäisellä kerralla. Tuore lumi helpotti putkiosuuksilla rastien löytymistä, kun johdatteleva polku auttoi rastien lähelle. Toisaalta edellä menevän ketunlenkit saattoi sekoittaa omaa tekemistä, joten tarkkana sai olla. Kurkoille tarjottiin tie & notkonpohja kiertoa 8-9 välillä, mutta ainakaan illan mestari ei siihen syöttiin tarttunut, liekkö kukaan muukaan. Sitten putkea ja hajontaa kunnes loppuun vielä jo perinteeksi tullut 3 rastin hajonta, josta kohti maalikukkulaa. Gube radoilla ei ylimääräsiä kierroksia lopussa kierretty vaan tultiin mäen päällisen hajonnoilta lyhyen putken jälkeen loppu hajonnoille. Super miesten rata aloitti hieman eri hajonnalla ja välttyi 4 rastin hajonnalta, vaikka kaikki 4 rastia käytiinkin läpi. Kurkot ja Gubet taisivat tampata omalla rastivälillä 4-5 petollisen hyvän polun Super Gubeille, joiden reitti menikin lounaaseen 4 rastilta eikä Länteen, aiheuttaen hieman hämmennystä SuperG miehissä ja naisissa. Super Gubbe rata osoittautui myös hieman liian raskaaksi illan sankareille, johtuen osittain tuoreesta lumesta ja hieman ylipitkästä radasta, joka vielä venähti viime hetken ratamuutoksesta, jolla haettiin parempi kulkuista maastoa jalkojen alle. Tästä pitää ottaa oppia ja välttää jatkossa moinen. Yleiskommenttina voinee todeta että hajonnat & loppusuora puri sen verran hyvin, että maalileimasimella ei perinteistä loppukiritaistoa käyty.

Kurko kansan suusta kuultua palautetta:
Kurkon kantaisä, "menee hänen Kurko-historissaan ehkä ykköseksi radan puolesta, ei niinkään suorituksen"
Joku Gubbe kärkikaartista, "Kauden 2021 paras rata"
Kurkotar, "Koko rahan edestä oli kyllä"
Kurko, Siistiä, mutta vaikeata ja rankkaa
Suber Gubbe, "oli mitoitettu terveiden veteraanien mukaan"
 
Kurko sarjassa ylivoimaisen voiton vei kukapas muukaan kuin Topi, edes lopussa tiekierron aiheuttama reilu minuutin tappio ei horjuttanut vakuuttavaa voittoa. Kuvausrymän Topi onnistui tuolla yllättävällä kierrolla välttämään kokonaan. Jäätävän suora GPS jälki 5-6 välillä ei jätä ketään kylmäksi.
 
Gubbe sarjassa Kettunen & Klemettinen parivaljakolle osui sama hajontakuvio, joka siivitti kaksikon ykkös ja kakkos sijoille. Kurkottarista illan tähtenä loisti Merja jääden reilu 4 minuuttia Gubbe kärjestä. Illan Super mies oli Tolosen Juha jonka peesissä oli erään Guben hyvä nousta maalikukkulalle. Nassikoissa Klemettisen Simo tekee vakuuttavaa jälkeä ja hoiteli illan tyylillä. Helpon elämän voittaja ja illan ensimmäinen maalikukkulalla oli Oula.
 
Illan ehdoton kunniamaininta menee parivaljakolle, joka ilman otsalamppuja metsään lähti !!! Katso lähtövideo.
 
Taivaskurko II organisaatio kiittää, kumartaa ja on hieman huolissaan todellisten Kurkojen vähyydestä


8 kommenttia.

SG-addikti kommentoi 28.11.2021, 15:35:32
Järjestelyjoukko oli tehnyt mahtavaa työtä ja kurkoilijat saivat jälleen nauttia kirmailusta pimeän metsän siimeksessä, hajonnat purivat ja hajottivat suunnistajat kuin varpusparven kuusikkoon, ja itsekin löysin parhaiten väärän hajonnan rastit ...ja kun viimeisen rastin mäen päällä näkyi valo, niin hymy levisi kasvoille, suuret kiitokset tapahtuman eteen puurtaneille ja järjestelyihin panostaneille!
J kommentoi 27.11.2021, 18:51:10
Hyvät järjestelyt, hyvät hajonnat, hyvät radat, kaikki toimi. Kiitos järjestäjille! Kurkocup kaipaa järjestelijöitä. Kommenttikentän perusteella ainakin yksi vapaaehtoinen on jo ilmoittautunut ensi vuoden järjestäjäksi ja hän voi suunnitella toimivan kokonaisuuden parkkeineen kaikkineen.
ST kommentoi 26.11.2021, 07:09:37
Kiitos järjestäjille! Pari haastavaa rastipistettä ja lisäksi lumi sokaisi tätä sg:tä. Juoksuvälit palautti lämmöt pummailun jälkeen. Erityiskiitos kauniista talviseen tunnelmaan sopivasta laulusta ja maalin valaistuksesta!
SG kommentoi 26.11.2021, 06:41:23
Kiitos hajonnoista jotka olivat 10+ tähän lumen kaunistamaan maastoon, vain täysikuu puuttui, mm superguppe-radoilla rastilta 73 erottui ketkä katsoivat kompassia, paikoituksesta, nytkin olisi ollut mahdollisuus hyödyntää viimeistään Isolahden kylälle parkkeerausta ja siitä kimppakyydillä lähtöpaikalle, automäärä tienvarressa vähenisi.
Kommentti parkkeeraukseen kommentoi 25.11.2021, 23:06:13
Totta Jarmo tuo että riski hälyytysajoneuvvojen kanssa on olemassa, kun ollaan tienvarsiparkissa. Eiköhän metsäkoneet kuitenkin saada sovittua paikanpäällä, jos sellainen sattuu vastaan tulemaan. Tienvarsi parkkeeraukseen pitänee varmaan kaikkien järjestäjien jatkossa kiinnittää huomiota. Vuonna 2021 on ollut vain kolme tienvarsiparkkia, jossa karavaani on ollut kapeammalla tiellä, joten ei nyt ihan jatkuvasti kuitenkaan ole järjestäjät vaaraa aiheuttaneet. Se halutaanko suunnistaa vain lähikartoilla kaupungin valojen katveessa hyvillä parkkialueilla, on tietysti pohdinnan paikka kurko organisaatiolle. Vai oikeassa metsässä pitkillä siirtymillä turvallisilta parkkipaikoilta. Tämän päiväinen yllättävän runsas lumisade kavensi tietä merkittävästi, lisäksi kun ei kaikkia dollarihymyjä voi varmaankaan penkkaan ajattaa, niin kapeaksihan tie käy. Vaihtoehtona olis tietysti ollut kilpailun peruminen tai "maalais ratamestareiden" ilmaantuminen pelastamaan tilanne ;)
Tuomo kommentoi 25.11.2021, 22:06:21
Tultiin Pyryn kanssa peräkkäin maaliin, mutta kun ei kyennyt poistumaan "polulta", niin tönin Pyryn ekana leimaamaan...eli hävisin sen sekunnin hänelle. Aattelin vaan, että onhan se tärkeää saada sijoituksen kohdilleen...vaikka taitaa olla ihan sama, onko sija 27. vai 28. :-D
jarmo kommentoi 25.11.2021, 21:56:16
tämä " kaupunkilais ratamestareiden " näkemys järjestää tienvarsi parkkeeraus on iso VIRHE.
Paikalliset asukaat tarvitsevat hälyytysajoneuvoja jne.
Metsäkoneurakoitsiat siirtävät koneita millon tilanne sitä vaatii !
Harrastajat ei voi sulkea tietä, kuten jatkuvasti KURKO cup järjestelyt on osoittanut 2021.
Tämä järjestely maksaa jonain päivänä koko Kurko cupin talouden, kun osuu kohdalle.

Tai sata autoa on jumissa 24 tuntia. ( miehet / naiset märkinä metsäkoneen parkin takana )

Mikä pahinta ei saada ajantasaisia tuloksia, kun järjestäjä ei pääse lämpöiseen kerrostalo koloon.

Parmpia parkki järjestelyjä jatkossa ettei mene kiville.
Jari kommentoi 25.11.2021, 20:34:33
Kansa saatu kotiin lumisesta metsästä, osa pelkkänä hymynä nautinnosta ja osa hieman nyreissään hajontojen sotkiessa illan nautintoa. Kaikesta huolimatta ISO kiitos kaikille osallistujille! Reittejä voi käydä latailemassa http://3drerun.worldofo.com/?id=-16890234&type=info

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.