S.AvutonKurko

Tapahtuman ajankohta:


05.​10.​2023 (5 kommenttia)

S.AvutonKurko samoiltu

Kartat, Kurkojen GPS-seuranta ja rerun.

Tulokset, väliajat

Alkava syksyn sää näytti parastaan kun taivaanrannasta nouseva oranssinen kuu tervehti kurkoilijoita, kun ennätysmäärä ( 146 ) osanottajaa säntäsi kauden ensinmäiseen otatukseen. Tutut maastot eivät olleetkaan niin tuttuja kuin etukäteen oli kuviteltu. Kunnon kurkopummeja ja seikkailujakin saatiin aikaiseksi.

Ensinmäisena maalin säntäsi helponelämän Hämysen Petri- lyöden ennätystä hipoen lähes puolella seuraavat. Kaikki helpon elämän osanottajat selvittivät radan hienosti ja onnistuneesti.

Supereiden kovinta – hyvää 9 min / km vauhtia pitänyt Hietalan Nuutti päihitti yli 50 osanottaa reilun kahden minuutin erolla ennen Pölösen Väinöa ja Pitkäsen Jaria. 

Guppejen kahinoissa kärki viisikko kamppaili tiukasti loppuun saakka – voiton vei Heiskasen Ilkka ennen uutta Kurko kenraalia Klemettisen Veskua, Töllin Markoa, Saaren Peteä sekä Kettusen Heikkiä. Järjestät yllättänyt osanottajamäärä aiheutti lähdössä ongelmia kun kartat loppuivat , mutta onneksi kilpailijoiden joustavuuden ansiosta saatiin kaikille sovellettua hyvät radat Kurkoradoista .

Kurkojakin lähtöviivalle ilmaantui yllättävän suuri ja tasokaskin joukko, aina mm mitalisteista lähtien. Voittoon tarvittiin K-S;ssa harvinainen alle 6 min / vauhti, jolla Topi Syrjäläinen piti haastajat takanaan. Mikään ei siis viime kaudesta ole muuttunut. Muut mitalisijat ratkesivat vasta viimerasteilla hajontojen sekoittaessa joidenkin ajatukset .

Kurkokauden aloitus sujui kaiken kaikkiaan notkeasti- ongelmia aiheuttivat monien emittien hyytyminen- oliko syynä kylmä lähes nollakelin sää vai niiden ikä tahi pitkä käyttämättömyys.

Seuraaviin kurkoihin myös esimerkin aiheuttama ehdoton vaatimus; Muistakaa maalintulon jälkeen ehdottomasti purkaa emitti tulospalveluun, että vältytään turhilta etsinnöiltä; Samuli P. unohti tehdä sen ja onneksi hän itsekkin huomasi asian kotimatkalla ja ilmoitti järjestäjille mokanneensa - selviää tällä kertaa nuhteella.

Mukavaa oli myös uusien osanottajien mukaantulo, esimerkkinä Ristisen Ilkka, elämänsä eka suunnistuskisa Kurkossa- hienoa. 

Kiitokset jälleen mukavasta iltapuhteesta

terveisin 

-PöPen pojat-


04.​10.​2023 (0 kommenttia)

Kurkojen GPS-seuranta

Kurko-sarjan GPS-seuranta avautuu klo 19.15.

Nimi GPS
Lasse Kautto s1801
Aki Saari s1802
Topi Syrjäläinen s1803
Akseli Virtanen s1804
Samuli Peltonen s1805
Tuukka Senttula s1806
Pauli Leinonen s1807
Ville Pasanen s1808
Simo Klemettinen s1809
Sinä? s1810
Sinä? s1811
Sinä? s1812
Sinä? s1813
Sinä? s1814
Sinä? s1815

30.​09.​2023 (0 kommenttia)

S.AvutonKurko

Kurkokausi 2023 polkaistaan käyntiin tutuissa ja turvallisissa puitteissa Vaajakosken takamaastoissa Savu- ja Savo-kukkuloilla.

Jälleen suuren kunnian saanut järjestelyorganisaatio on paneutunut antaumuksella järjestelytehtäviin ja vastuisiin. Lisenssin myöntämisen jälkeen käytiin jopa kisakeskuksessa toteamassa, että kyllä tänne mahtuu. Leveät uudet tiet tarjoavat väljät pysäköintipaikat.

Kisamaastossa saattaa monille ilmetä takaumia menneestä- kisamaastossa tahi oikeammin maastoissa on mitelty mm, sm, pm, alue mitaleista illalla, yöllä, päivällä, kesällä, talvella jne. lukemattomia kertoja, puhumattakaan sadismista ja kurkoista, niin jalkaisin, hisutellen, pyöräillen ja ompa siellä autosuunnistettukin.

Maasto on jolistunut - maapohja suht puhdas hakkuujätteestä - metsänhoitotöitä ei siis ole viime aikoina liiemmin tehty ja polkurikas - pääosin hyväpohjainenkin maasto - tarjoaa vaudikkaitakin pätkiä vauhdista pitäville.

Tiettynä ajanjaksona (1960-80) maaston keskeisellä alueella paloi lähes ikuinen tuli niin, että palokunta veti läheisestä lammesta kiinteät vesihohdot sammutustöihin, muutamat kerrat tuli livahti lähimetsiinkin, niistä palojäljistä päästään nyt myös nauttimaan. Onneksi tulet on saatu sammumaan ja päästään Savuttomaan ja toivottavasti  ei avuttomaan maastoon.

Kurkofaktat

Kurkoilupaikalle opastus löytynee Vaajakoski-Leppävesi tieltä; Leppävedentie 379.

Radat

Kurkot 6,6 km - 1:10 000 - lähtöön 600 m

Gupet 5.1 km - 1; 10 000 - lähtöön 600 m

SuperGupet 3,6 km 1; 7500 - lähtö kisakeskuksesta

Helppoelämä 2,0 km 1: 5000 - lähtö kisakeskuksesta

Kartat muovikotelossa

Lähdöt n. 19.15

Eipä muuta kuin tervetuloa aloittamaan uudet syksyiset seikkailut

- Pöpen pojat