SulkulaKurko

Tapahtuman ajankohta:


12.​10.​2023 (13 kommenttia)

SulkulaKurko suunnistettu

Kautta aikain ensimmäinen SulkulaKurko oli menestys! Huikeat 160 yötä pelkäämätöntä pihkaniskaa oli ennen lähtöä pimeällä pellolla todistamassa komeaa tulkintaa Keski-Suomen kotiseutulaulusta. Jos viime vuoden VihtaKurkossa jo viitattiin tähän eeppiseen sävelmään niin nyt se päästiin kuulemaan luonnollisessa ympäristössään. Kyllä kelpasi lähteä laulun herkistämänä kohti rasteja.

Pisteet laskettu ja viralliset tulokset julkaistu: tulokset, väliajat. Kurkojen GPS-seuranta, rerun. Kaikki kartat.


Sulkula-Kurkoon lähdettiin.
Auringon paisteessa saavuttiin.
Auto parkkiin, sitten telttaan.
Hymy tarttui jokaisen helttaan.
Lähtöpaikalle hölökyn kölökyn,
pellon laidalle yli pölökyn.
Laulu ilmoille kajahti.
Kisatunnelmaa nostatti.
Töttöröröö: jo valomeri välkehti.
Koko komeus tummaa metsää kirkasti.
Rastit löytyivät – jos ei heti:
sade virkisti ja sammalpeti.
Suunnistus innosti koko lössiä.
Vaikka tosissaan otti, saattoi sössiä.
Teitä mukanaolosta ja palautteesta kiitämme.
Kurkoillan onnellisiin muistoihin liitämme.ps. Pari takkia oli unohtunut kurkopaikalle. Jos tunnistat omaksi niin takit kulkeutunevat ensi viikon kurkoon.


12.​10.​2023 (6 kommenttia)

SulkulaKurkon GPS-seurattavat

Todella kovatasoinen kurko tulossa ja huhut kertoo, että myös naisissa on timanttista leidiä viivalla.

GPS-seuranta avautuu klo 19:00.

GPS-seurattavat

s1801 Eero Leino
s1802 Emils Zernis
s1803 Samuel Heinonen
s1804 Samuli Peltola
s1805 Maxime Rauturier
s1806 Petteri Huikko
s1807 Tuomo Lahtinen
s1808 Topi Syrjäläinen
s1809 Tuukka Senttula
s1810 Akseli Virtanen
s1811 Lasse Kautto
s1812 Toni Saari
s1813 Simo Klemettinen
s1814 Tommi Sivill
s1815 Vilho Hietala
s3301 Vinski Malinen
s3302 Altti Heikkinen
s3308 Aleksi Jutila
s3319 Atte Löfbacka


09.​10.​2023 (0 kommenttia)

SulkulaKurko

Suuri venäläinen kirjailija Fjodor Dostojevski kirjoitti aikoinaan tarinan Karamazovin veljeksistä. Nämä veljekset jäivät pysyvästi kirjallisuuden historiaan. Sulkulan veljekset ovat jättäneet jäljen, ainakin pienen hipaisun, Muurameen ja tulevaan Kurko-alueeseen.

Sulkulan nimestä oli nimittäin hyötyä kysyttäessä lupaa tapahtuman järjestämiseen. Suurin osa maanomistajista innostui valtavasti, kun kävimme heidän luonaan juttelemassa niin Kurkosta kuin suunnistamisestakin. Ainahan Sulkulan nimi ei ole näin lämmintä vastaanottoa saanut, mutta tällä kertaa nimestä oli vain hyötyä – vanhempien ja isovanhempien tunnettavuuden avustuksella. Lämmin kiitos maanomistajille.

Kurko järjestetään Muuramen golf-kentän ympäristössä. Kurkoa golf-kentältä ei ole aikaisemmin järjestetty, mutta monia golf-kilpailuja kylläkin. Noin viisitoista vuotta sitten eräs meistä veljeksistä osallistui yhteen sellaiseen.  Siskomme oli mukana samassa sarjassa.

Veljemme Paulus oli ennen kisaa täynnä itseluottamusta. Kymmenen vuotiaan mielikuvituksen avulla hän tunsi syntyneensä golfaajaksi. Hän oli varma voitostaan. Siskomme ei kuulemma olisi kannattanut edes osallistua kilpailuun, koska hänellä ei ollut golfiin tarvittavia ominaisuuksia.

Golfaaminen alkoi, eikä se sujunutkaan aivan yhtä helposti, kuin Paulus oli ajatellut. Puttaaminen epäonnistui kerta toisensa jälkeen. Paulus alkoi tuskastua ja se näkyi. Tuollainen kymmenvuotias ei nimittäin osannut teeskennellä. Jos ihmisruumiseen olisi tehty savupiippu, hänen päänsä olisi tupruttanut mustaa savua.

Siskomme voitti kilpailun ja Paulus jäi golf-kilpailussa toiseksi viimeiseksi. Jos veljemme oli tuskastunut jo kilpailun aikana, siskon voitto oli viimeinen niitti. Paluumatkalla kotiin Paulus ei puhunut sanaakaan. Jollekin tuleva Kurko voi olla yhtä helppoa kuin golfaaminen ainoalle siskollemme, toisille taas tuskaista kuin sisaruksistamme keskimmäiselle. Mutta kuten yhdysvaltalainen runoilija Ralph Waldo Emerson on sanonut ”Jokainen ihminen, jonka tapaan, on jossakin suhteessa minun yläpuolellani, ja siinä voin ottaa hänestä oppia.” Ilman tappiota oivallus olisi jäänyt saamatta.

Karamazovin veljekset jäivät aikoinaan Dostojevskin viimeiseksi romaaniksi. Tulevaisuus näyttää, jääkö tämä kurko viimeiseksi, jonka Sulkulan veljekset järjestävät.

Tervehdys metsään menijöille:

Ne jotka ovat kärsineet, ovat vieneet maailmaa eteenpäin, eivät ne, jotka ovat aiheuttaneet kärsimystä.

 -Leo Tolstoi

Matkat:

Kurkot n. 7 km/1:10 000
Gubet n. 5 km/1:10 000
SuperGubet n. 3,5 km/1:7500
Helppoelämä n. 2 km/1:7500

Muuramen Golf-kenttä tarjoaa kilpailukeskuksen ja parkkipaikat (Pyyppöläntie 313, 40950 Muurame). Älkää eksykö viheriöille missään vaiheessa iltaa.

Lähtöön siirtyminen tapahtuu klo. 18.50(sisäänkirjautuminen on siis hoidettava ennen tätä). Lähtöön on viitoitus, jos joku haluaa verrytellä sinne omaan tahtiin. Matkaa lähtöön on 1,3km: maanomistajien pyynnöstä. Maastoon lähdetään, kun kartat on saatu jaettua kaikille lähtöpaikalla. Lähdössä on auto, jonka takakonttin voi heittää ylimääräiset varusteet halutessaan.

Kartan on tehnyt Ilari Sulkula (9-10/2023). Ottakaa omat karttamuovit(A4) mukaan.

Maasto on pääosin hyväkulkuista isoa kuusimetsää.