KertausKurko

Tapahtuman ajankohta:


19.​10.​2023 (7 kommenttia)

KertausKurko kerrattu

Tulokset, väliajat

Kartat, Gubberadan GPS-seuranta ja rerun.

Tuttu ja turvallinen Paasivuori houkutteli paikalle jälleen reilusti rastikansaa.

Kärkikurkot jäivät lämmittelemään tassujaan Halikkoviestiä varten joka näkyi kurkojen verkkaisessa vauhdissa. Kärkikolmikko Sjöblom, Leinonen, Senttula irtautui muista saman hajonnan ansiosta. Leiritys painoi paikallisia poikia antaen Södertäljen miehelle korkeimman kunnian. Kurkottarista nopeinta kyytiä piti Klemettisen Veera joka haastoi loppuun asti tiukassa ja tasaisessa väännössä Gubbeja ja taipui lopulta muutamalla sekunnilla vain Kettusen Heikille sekä isäpappa Veskulle. Seuraavina Kurkottarista maaliin saatiin Liisat Raasakka & Peltonen jotka jäivät Veerasta reilun minuutin päähän. Heikin ajasta voisi päätellä, että haastetta Gubbe-radalla oli, sillä ratamestarin ihanneaika ylittyi kolmella minuutilla. Nassikoista isoimman pistepotin keräsi Ekonojan Kasper.

Emit ei pettänyt tälläkään kertaa, leimoja oli tarttunut kortteihin usealla rastilla. Tietenkään kaikkiin kortteihin ei niitä tullut vaikka ledit kuinka vilkuttelivat. Näissä annettiin armon käydä oikeudessa ja varsinkin niitä tuloksia missä leimoja puuttui alkumatkasta on hyväksytty mukaan tuloksiin. Vieläköhän Kiintopisteeltä löytyisi pihtileimasimet loppuihin kisoihin....


19.​10.​2023 (2 kommenttia)

KertausKurkossa seurannassa gubet, kurkottaret ja nassikat!

Illan Kurkosta luvassa GPS-seurantaa Gubbe-radalta! Seuranta avautuu klo 19.00.

Jos olet kärkipään Gubbe, Kurkotar tai Nassikka niin kysy GPS:ää emitin kirjauksen yhteydessä.


15.​10.​2023 (1 kommenttia)

KertausKurko

ONNEKSI OLKOON! Viime torstaina Sulkulan klaani nosti kurkoriman ennätyskorkealle. Koettuun verraten järjestäjällä on odotettavissa Paasivuoren ponnistuksista vain limboja. Kaikesta huolimatta uskalletaan kuitenkin edelleen edetä "perussetin" mukaan ja toivotaan, että edes jonkinlaista nautittavaa kurkokansalle on tarjolla pimeän maaston valloituksessaan.

Niin, ratamestari sai kurkopäälliköltä yllättäen ja pyytämättä kummisetämäisen tarjouksen kurkoilujen järjestämiseksi Paasivuoreen. Hätäpäissään soveltuvaksi maastoalueeksi valikoitui jo aiemmin kurkoiluissa koluttuja tienoita: siispä KertausKurko vanhoissa puitteissa uusin radoin!

Ratasuunnitelmat on koostettu tutuille(?), mahdollisimman kulkukelpoisille alueille - vähän hyvää sieltä ja vähän täältä - ja sekaan on sotkettu sitten tietenkin ripaus rytöistä kurkomaastoa.

Metsänhoidollisten töiden jälkiä maastossa on - vaan ei juuri harmiksi. Kivistä pohjaa löytyy ja vaihtelevan oloisesti polkuja. Metsäalueet ovat pääasiassa avoimia ja näkemää niissä riittää aiempia kurkoilukertoja enemmän. No tietenkin mukaan mahtuu tiheää vihreääkin ja suot ovat paikoin kurkoiluun riitävän vetiset - vetinen taitaa paikoin olla muukin maastopohja!

Ratojen pituudet: Kurko 6,9 km, Gubbe 5,4 km, SuperGubbe 3,6 km ja HelppoElämä 2,4 km.

HE:n radasta tuli mieluummin ehkä vaativahko kuin helppo mutta ei suinkaan ylivoimainen yösuunnistusta aloittavallekaan. Radasta suoriutumiseen riittää kyllä hyvin noin C- tason kuntosuunnistusosaaminen.

Muutkaan radat eivät ymmärtääkseni(?) ole vaativuusasteikon helpoimmasta päästä ...

Kaikilla radoilla (ei HE) on hajonnat ja rasteja on sijoitettu myös hyvin lähelle toisiaan. Olkaa tarkkoina rastinumeroiden, -määritteiden ja -tunnusten varmistuksessa.

HUOMIO! Järjestäjä on merkinnyt maastoon muutamia paikkoja muovinauhalla. Olkaa varovaisia ja valppaita tilanteessa, jos nauhaa eteen ilmaantuu. Nauhojen paikkoja ei ole merkitty karttaan.

Kaikki kartat ovat kokoa A4. Mittakaavat ovat: K 1:10000 / 5 m, G ja SG 1:7500 / 5 m ja HE 1:5000 / 5 m. Kartat ovat valmiiksi muovissa.

Käytössä on Häkkisen Erkin 2023 päivittämä kartta ratamestarin pikkuviilauksilla höystettynä.

Rasteilla on rastilippu ja Emit- leimasin; maalissa myös heijastimia. KertausKurkossa järjestetään varustekuljetus kokoontumispaikalta Emit- purkuun. Varatkaa pussi/kassi varusteillenne, niin ei tarvitse yksin kappalein niitä sitten etsiä. Varusteet jätetään punaiseen pakettiautoon kokoontumispaikalla. Sivuovi on auki. Varustekuljetuksen ohessa toimii myös avainparkki.

Auto paikalla viimeistään n. klo 18:40.

Ilmoittautumispaikka on Paasivuorentien varressa, n. 1,2 km kestopäällystetieltä. Ilmoittautuminen päättyy klo 18:35. Ilmoittautumisen jälkeen kokoonnutaan puuvarstoalueen kaakoisnurkkaan, jonne on matkaa ilmoittautumisesta n. 700 m Paasivuorentietä pohjoiseen: kukin kulkekoon matkan omaan tahtiin. Yhteiskulkua ilmoittautumispaikalta kokoontumiseen ei järjestetä. Kaikilla autoteillä saa liikkua mutta maastoon ei saa poistua. Puuvarastoalueilla liikkuminen on kielletty.

Kokoontumispaikalta lähdetään klo 18:45 opastetusti lähtöpaikalle.

KertausKurkossa lähdetään yhteislähdöllä. Sarjat järjestyvät lähtöalueelle omiksi lähtöryhmikseen ja karttojen jaon jälkeen kaikki pääsevät matkaan yhden ja saman lähtösignaalin mukaan.

Opastettu pysäköinti on pääasiassa tienvarsipysäköintiä Paasivuorentien varressa: pysäköinti VAIN TIEN YHDELLE LAIDALLE niillä kohdilla, joissa ylipäänsä voi eli saa pysäköidä – ellei pysäköinninohjaaja nimenomaan ja tarkoituksella toisin opasta. Huomatkaa myös, että järjestäjä on asettanut tien varteen omia "pysäköinti kielletty" merkkejä. Noudattakaa niitäkin.

TÄRKEÄ !! P- paikasta voi olla useampi sata metriä matkaa ilmoittautumiseen: koettakaa kuitenkin kestää isommin tuskastumatta … HUOMIOIKAA matkat ilmoittautumiseen ja kokoontumispaikalle saapumisenne ajoituksessa!

Paasivuorentie alkaa Muurame-Säynätsalo- tieltä (tie 6090). Risteyksessä on opaskyltit.

Avokallioitakin löytyy ja jotkut pääsevät nauttimaan niistä enemmän kuin toiset.

Kurkomaastoa syysauringossa.

Sopivan pehmeää ja pikkutiuhaa.

Maali häämöttää ...

Kokoontumispaikalta lähdetään klo 18:45 opastetusti lähtöpaikalle.