ValeKurko

Tapahtuman ajankohta:


02.​11.​2023 (5 kommenttia)

ValeKurko vaellettu

Tulokset ja väliajat. Gubbe-radan GPS-seuranta, Gubbejen rerun, kaikkien rerun, kartat.

Kohtalo meinasi puuttua peliin ja kaataa koko illan järjestelyt, tuli flussaa, koronaa ja vatsatautia. Onneksi ehdittiin viedä rastit maastoon ja saatiin muutama apumies kokeneimmasta päästä tekemään paikkoa. Kiitos Vesa ja Antti!
 
Reilu 80 lunta pelkäämätöntä yön sankaria uskaltautui tarkistamaan Valekurkon tarjoamaa todellisuutta. Ennakkotiedoista poiketen puskaa ei ollut tarjolla, kuin yhdellä rastipisteellä (Illan paras rasti by Maaret 153), liekkö joku pettynyt pahasti.
 
Ratamestarilla kävi maastokatselmusta tehdessä mielessä, että nyt saadaan hienoa ja nopeaa maastoa jalkojen alle. No siellä se jalkojen alla aivan varmasti oli, mutta reilu 20 cm valkoista erotti tuon tossun pohjasta. Käyrääkään ei radalle ollut paljoa kerätty, mutta nyt fyysisyys tuli kyllä aivan pyytämättä, kuin kuuluisa faxi Jäätteenmäelle. Kilometrivaudit putosivat melkoisesti edellisistä osakilpailuista, mutta täysin ymmärrettävästä syystä. Lumi teki etenemisestä haastavaa ja hidasta, toisaalta lumeen tamppautuneet polut helpottivat putkiosuuksilla rastin löytymistä tai joukkopummin tekemistä. Ykkösen tehosekoitin tuli vielä pykälää haastavammaksi lumen hävittäessä luettavia kohteita maastosta. Keskivaiheen syvyyshajonnat hieman sulivat, kun polut ohjasivat suoraan rastilta rastille, no pieni helpotus ei liene ollut tuossa kelissä pahasta.
 
Pientä suunnistushistorian havinaakin tarjosi läheisen maatilan vanha isäntä ja emäntä, jotka aikoinaan olivat Petäjäveden Jukolan toimitsioina toimineet. Heidän maillaan myös osittain rata kierteli, joten jalon lajin siemen oli tartutettu yli puolivuosisataa sitten tähän pariskuntaan.
 
Illan pahin moka sattui Ratamestarille, jonka törppöilystä johtuen maaliin saapui neljä "hieman" äkäistä ja aivan ymmärrettävistä syistä pettynyttä helpon elämän suunnistajaa. Rasti sieltä kyllä löytyi lähes Joulukorttimaisesta idyllistä, mutta rastimäärite kertoi rastin olevan ladon toisella seinustalla. Nöyrä pahoittelu tästä!


 
Sankarit ja sankarittaret kuitenkin saatiin selville. Kurkoissa nopeinta vauhtia piti Lahtisen Tuomo, Tuukan tullessa toiseksi. Kurkoilla hieman lopussa urakka helpottui, kun Superit ja Gubet ehtivät loppupätkälle ennen yön kuninkaita.
 
Gubeissa Laurille ja Veskulle sattui sama hajonta ja illan Gubbe voittaja taisi ratketa loppukirillä. Töllin Marko oli todella lähellä illan gubbe kärkeä vielä avokallioalueen jälkeen, mutta vauhdin hurmassa meinasi yksi rasti jäädä leimaamatta. Onneksi käsijarru pelasi ja uukkarin jälkeen saatiin sankari etenemään taasen oikeaan suuntaan. Illan ensimmäinen metsästä tulija oli Super sankari Noponen. Pienen alku harhailun jälkeen mies pääsi jyvälle ja helpotti täten kakkoseksi tulleen Raimon putsailu-urakkaa loppurasteilla. Illan Kurkotar Maaret taisi ansaita muutamat pullakahvit opastettuaan radan ainoassa tiheikössä porukan illan parhaalle rastille, Katin ottaessa Kurkottarissa kakkospaikan. Nassikoista Hietalan Nuutti piti hienosti takanaan monta Gubbe konkaria.
 
Ja sitten se ykkösen tehosekoitin + hieman muuta, olkaa hyvä ja nauttikaa!!!

Kiitos ja kumarrus koko porukan puolesta T.Hjalmar


30.​10.​2023 (3 kommenttia)

ValeKurko

Seurannassa tällä kertaa Gubet. GPS laitteet löytyy sisäänkirjauksen lähistöltä.

Nimi GPS
Petri Saari s1801
Heikki Kettunen s1802
Marko Tölli s1803
Jaakko Penttinen s1804
Vesa K. Klemettinen s1805
V7 Taanila s1806
Panu Paalatie s1807
Ilkka Heiskanen s1808
Jouni Mäkäräinen s1809
Jussi Virkajärvi s1810
Teemu Karjalainen s1811
Tapio Mattila s1812
Tuulia Jussinmäki s1813
Ossi Heikkilä s1814
Sauli Kovanen s1815

Suomenkielen Valhe kääntyy kansan suussa sanaksi vale.  Sivistyssanakirja kuvaa Valhetta seuraavasti, Vilpillisesti esitettävä totuudenvastainen, perätön väittämä tai tieto tai jostakin joka ei ole aitoa, todellista tai todellisuudessa olemassa olevaa.  Siinä sitten lähtökohdat suunnittelulle.

Osa järjestäjistä on tarjonnut pelkkää herkkua jalkojen alle ja liputkin vielä näkyvälle paikalle sijoitettuna.

No nyt muutettiin strategia aivan toiseksi. Pelkkää ryteikköä ja liput poljettu suokuoppiin tai piilossa kuusenoksien alla. Leimasin saattaa löytyä noin 3 metrin säteellä lipusta. Harmiksemme ei löytynyt riittävän isoa yhtenäistä vihreää, niin rastiväleillä saattaa olla joitakin avoimia hyväkulkuisia pätkiä, pahoittelut siitä.

Testijuoksujakin tehtiin ja todettiin, että kyllä näistä läpi pääsee, kun oikein jaksaa puskea, ei siis pahoja ollenkaan.

Lisäksi tehdään ehkä Kurko historiaa, kun Kurko kartta (muilla "hieman" muunnelma tuosta) julkaistaan poikkeuksellisesti ennakkoon, niin tiedätte mitä on tulossa. Siis taattua kurkotason nautintoa koko rahan edestä ;)

Ainakin muutama rastipiste SM tasoa, joten jo pelkästään niiden takia kannattaa saapua paikalle ;) Ohessa todiste yhdestä SM-tason pukista.

Ja sitten faktaa:

Kartta A4 kokoa, hieman päivitetty 10/2023 muutamien aukkojen osalta, omat muovit mukaan

Matkat & mittakaavat:

Kurkot: ~6,5 km, 17 rastia, 1:10000, hajontaa

Gubet: ~ 5 km, 14 rastia, 1:7500, hajontaa

SGubet: ~3,5 km, 11 rastia, 1:7500, hajontaa

Helppo elämä: ~2,7 km, 9 rastia, 1:5000, putkea turvallisesti polkujen yms. läheisyydessä. Myös hyviä oikoharjoituksia tarjolla. Helppoheikit pysyy sitten poissa pelloilta !!!

Saapuminen & Paikoitus:

Ilmottautuminen noin "Hirvimäentie 418, Petäjävesi" kohdalla. Tienvarsipaikoitus Hirvimäentien itä laitaan, jos ei muuta opasteta, suosikaa kimppaa. Ensimmäiset saapujat opastetaan, loput omatoimisesti letkan perään, jos ei henkilökuntaa ole enään paikalla.

Tiellä liikkuu myös muita kuin Kurko autoja, joten jätetään taas kerran tilaa myös heille. Lähtöön lähdetään klo 18:00 ja otetaan todella lyhyt hölkkä kartan jakoon, josta K-pisteelle 150 m. Emitin purkupaikka maalin lähettyvillä, josta autoille noin 150 m

Ja jo lähes "perinteeksi" muodostunut Kotiseutulaulu kaipaa esilaulajia, joten vapaaehtoiset saapi ilmottautua

Tervetuloa sankoin joukoin nautiskelemaan Valekurkon todellisuudesta T. Hjalmar, Aleksanteri ja Askold ;)