KehrääjäKurko

Tapahtuman ajankohta:


09.​11.​2023 (10 kommenttia)

KehrääjäKurko kehrätty

Tulokset, väliajat.

Kurkojen (ja gubbejen) GPS-seuranta sekä rerun. Kaikki kartat ja kaikkien rerun.


Leivonmäen kansallispuisto loisti kirkkaana kun 121 kurkoilijaa valaisi pitkästä aikaa upeat Selänpohjan kankaat. 

Kotiseutulauluja, lähtölaukauksia tai ilotuksia ei tällä kertaa ammuttu starttiviivalla vaan metsään sännättiin ratamestarin perinteisen sekavien ohjeiden ja lyhyen hiljaisen hetken kera. 

Sen verran tuo lähdön hetki sekoitti ratamestarin paketin, että muutamia olennaisia ohjeita ja ennakoita unohtui mainita, mm. K-pisteellä (kolmio kartassa, lippu maastossa) käynti ja kurkomaisen epäreilut hajonnat. 

No sinänsä pikkuvikoja ja tämä sallittakoon. Ei sitä ennenkään ole tosiaan näissä maastoissa kaikki kurkojärjestelyt onnistuneet. 

Tällä kertaa kuitenkin merkillisen asiasta teki sen, että isosti mukana järjestelyissä oli kaksi monessa liemessä keitettyä, meritoitunutta ja SSL:kin toimestakin palkittua valvojaa. Nykypäivänä suunnistustapahtumien järjestelyt vaativat paljon, monta asiaa otettava huomioon ja lähes aina kaikki hoituu talkoovoimin. Hieman silti haiskahti puuhastelulta. Miten nämä hajontakuviot ja lähtösuunnat voivat mennä ohi näin monen silmän alta? 

Tässähän saattaisi jopa hätääntyä ja miettiä, että missä on suunnistustapahtumien tulevaisuus, ellei muistaisi, että kyseessä on niin ihanaisen yllätyksellinen Kurkocup.

Ei huonoa, ellei rutkasti hyvääkin.

Saapuminen ja Kurkokeskus oli loihdittu Itä-Päijänteen Rastin tyyliin tunnelmalliseksi. 

Radoista tykättiin, ainakin pääosin. 

Maasto oli kelvollinen, ainakin gps-seurantaa kotikatsomoista seuranneiden mielestä! 

Tuloksetkin saatiin ajallaan, vaikka koneet kyykkäsivätkin perinteisesti ja kurkotyyliin h-hetkellä. Valvonta(ko) petti tässäkin!? Kiitos Suunnistajan Kaupan energisyyden, taaskin selvittiin!

Voittajien osalta voidaan melkein sanoa, että paluuarkeen oli tosiasia…johan tässä viikko vierähtikin välissä ihmetelessä viime viikon tuloksia.

 • Topi Syrjäläinen hoiteli Kurkot rutiinilla ja kauden neljäs tolppa ennen Maxime Rauturieria ja Akseli Virtasta.
 • Tereza Janosikova kruunattiin ykköseksi Kurkottarissa. Hopea ja pronssi meni Elisa Viholaiselle ja Kaisa Klemettiselle.
 • Nuutti Hietala roikotti upeasti pääletkoissa mukana ja selkeä voitto Nassikoissa. Toinen oli Samuli Karjalainen ja kolmas Atte Löfbacka.
 • Gupeissa Vesa Taanila dominoi jälleen ja kukisti niukasti Timo Joensuun. Kolmas oli Heikki Kettunen, vain reilun minuutin Taanilaa hitaampana.
 • SuperGubeissa Noposen Pekalle ei löydy pysäyttäjää. Taitaa olla jo Kurkopisteiden osalta ratkaisun makua? Toiseksi taituroi Raimo Itkonen ja kolmanneksi ”pääletkasta” Juha Turunen.
 • HelppoElämä-sarjassa kaikki hyväksytyksen tuloksen saaneet nousivat podiumille järjestyksessä: Petri Hämynen, Juhani Heikkinen, Paavo Rahkila.

Lisää voit lukea Ylen Teksti-TV:stä, ensi viikolla Joutsan Seudusta ja mahdollisesti myös muista valtamedioista. Palautteita ja kommentointia voi jatkaa ennakkojutussa mainituilla palstoilla.

Linkin (Instagram) takaa löytyy myös lyhyt fiilispläjäys videon muodossa eilisestä (@hutterpetteron).

Kiitokset kaikille kurkoilijoille, Metsähallitukselle, upeille talkoolaisille ja muutenkin mukaville tyypeille!

Olihan meillä taas mukava ja tunnelmallinen Kurkocupiltama!

Kurkomaisin terkuin
Itä-Päijänteen Rasti


05.​11.​2023 (0 kommenttia)

KehrääjäKurko

GPS-seurannassa tällä viikolla Kurkot ja paikalla myös suunnistajan kauppa! Jos juokset Kurkoissa niin kysy GPS:ää ilmoittautuessa. Laitteet löytyy rekisteröitymispisteeltä. Jos laitteet ei ole vielä ehtinyt paikalle niin käy katsomassa myöhemmin uudelleen. 

“SuunnanOtto lentää”

“Huikokurkon ykkösrasti on puhuttanut. Youtuben kautta pääsee mukaan autenttiseen tunnelmaan SuunnanOton videota katselemalla. Huomatkaa erityisesti, miten kevyesti ikämies lennättää junnun kauemmaksi kapulasta - kapula on jo melkein kädessä ja hetkessä ollaankin ihan jossain muualla.”

Näin kirjoitettiin vuoden 2012 Huikokurkon jälkeen. Ei syyttä. Suosittelemme katsomaan kyseisen episodin Youtubesta (kohdasta 2:00) ja miksei vaikka kokonaan niin saa kokonaiskuvan maastosta mitä tulevana torstaina KehrääjäKurkossa tarjoillaan.

Tuolta se KehrääjäKurkon ratamestarin kurkojärjestelyt alkoivat rapiat 10 vuotta sitten ja moni voisi kuvitella, että onpas tosiaan ollut melkoinen munaus, kun vain yksi leimasin kapula ja kaikilla (huom. KAIKILLA, pl. easy-sarja) sama lyhyt ykkösrasti. Eikö tuosta pitäisi antaa jo järjestelytoimikieltoa?

Eiphä mithään, turvallinen Kurkomeininki ja ketään ei kuitenkaan mukiloitu (muistaaksemme), ei edes ratamestaria. Tämänkin jälkeen on kurkojärjestelykorttia silloin tällöin viulauteltu. Voidaan siis todeta, että ainakin ratamestarin osalta paluu rikospaikalle on selviö, mikään muu ei olekaan selvää. 

Mitä nyt olemme seurailleet tämän syksyisiä kurkotapahtumia niin melkoisen “laukalle” on lähtenyt järjestelyt ja liiton puolellakin pohditaan jo uusia termejä näillä lähi-, kevyt-, kauko-? ja nyt onkaan kisoille.

Kevytkurkoilua ei KehrääjäKurkostakaan tullut vaan ratoja ja laulun sanoja on pyöritelty yötämyöten ja BO Productions Oy:ta on myös konsultoitu monella eri osa-alueella. 

Uskallamme väittää, että maasto tulee ainakin olemaan yksi niistä parhaista kangasmaastoista mitä Rutalahti-Leivomäki-Joutsa välimaastosta löytyy. Mistään uutukaisesta maastosta ja kartasta ei kuitenkaan ole tällä kertaa kyse… päivityksiäkään viimeisimpiin versioihin ei ole jaksettu tehdä. Vanhoja karttoja kannattaa siis tonkia netin syövereitä ja voihan alla olevista v.2012 Huikokurkon kartoista radoistakin jotain vinkkejä saada. 

Arkistokuvia maastosta (kuvittele itse ihanainen ja märkä umpihankiloska)

Ja jos joku vielä miettii, että miksi (jälleen) juuri Selänpohja ja nimitys KehrääjäKurko? 

Selänpohjan ensimmäinen värikartta oli yksi niistä nyt Kurkokauden alla poisnukkuneen seuramme perustajajäsenen Pekka Huikon upeista kartoituksista. Historian ja muistojen havinaa siis ilmassa! 

Entäs se Kehrääjä? No siihen vastaus selviää viimeistään kun tulet nauttimaan yösuunnistuksesta Leivonmäen kansallispuistoon tulevana torstaina 09.11. klo 18.30 alkaen!

Kenen kone kehrää kauneimmin ja tossu on syönnillään koviten? Tule, näe ja koe!

Alla ne tarkemmat ja tärkeimmät speksit KehrääjäKurkon koitokseen. 

Opastus & pysäköinti:

Opastus pysäköintiin Kivisuontien ja Syysniementien risteyksessä.  Eli kutakuin TÄSSÄ.

Pysäköinti (P) tapahtuu Selänpohjan pysäköintialueella (Leivonmäen kansallispuisto). 

Navigointiosoite KehrääjäKurkon keskukseen on Kansallispuistontie 20, Joutsa.

Noudatathan pysäköinninohjaajien ohjeita. Tilaa pysäköinti on rajoitetusti (suosi kimppakyytejä). Ajathan hiljaa saapuessa ja poislähtiessä, safety first. 

Rekisteröityminen, lähtö ja maali

Rekisteröityminen, lähtö ja maali ovat aivan pysäköinnin (P) välittömässä läheisyydessä. 

Varaathan riittävästi aikaa rekisteröitymiseen ja suoritat maksut mieluiten etukäteen mobiilisti!

Lähtöön siirtyminen kootusti rekisteröinnistä noin klo 18.25. Yhteislähtö on klo 18.30. HUOM. poikkeuksellisesti siis klo 18.30!!!

Muistathan ilmoittautua myös maaliin tulon jälkeen rekisteröitymispisteellä. Mikäli kurkoilu ei tuttua sinulle niin lukaise yleiset kurkoohjeet etukäteen.  


Sarjat, matkat, mittakaavat ja kartan koko

Kurkot: n. 6,4 km, 1:10 000/5 m, A4  

Gubet: n. 5,4 km, 1:7500/5 m, A4  

SuperGubet: n. 3,8 km, 1:7500/5 m, A4  

Helppo Elämä: n. 2,4 km, 1:7500/5 m, A4

Oma karttamuovi mukaan!

Kartan koko on A4 ja kartta on Jake Puttosen käsialaa jostain vuodelta 2017, jota on sitten sekalainen seurakunta käynyt tonkimassa tämän jälkeen vuosien saatossa. 

MUUTA: 

 • Muistattehan, että olemme kansallispuistoalueella, noudetaan niille annettuja ohjeita ja sääntöjä, jotka jatkossakin voidaan kirmata näin upeissa maisemissa. 
 • Laitetaan roskat roskiin, tai viedään takaisin kotiin!!! 
 • Pidetään paikat muutenkin siisteinä!
 • Tapahtumakeskuksesta löytyy kansallispuiston WC-tilat, jotka ovat käytössänne ja jonne voi mennä nastareilla. Katso kuitenkin, että suojamatto pysyy paikallaan!
 • Ponnista kaatuneiden puunrunkojen yli, jos vain ponnistusvoima riittää!
 • Vältä turhaa suossa pyörimistä ja kehräämistä kaverin kanssa vaikka se kuinka mukavalta tuntuisi. 
 • Jäälle meno on EHDOTTOMASTI KIELLETTY!
 • NAUTI & KEHRÄÄ lippu lipulta!!!
 • Keskusteluja aiheisiin Emitit, SuperG-pisteet ja vaikka Old Ladyn voi avata esim. näillä palstoilla: PESUPAIKKA, Facebook (Suunnistus) tai turvallista Kurkocupin foorumia. Myös palautetta on kiva saada :)

Tervetuloa kehräämään Selänpohjaan!

Itä-Päijänteen Rasti & co.