HanksuKurko

Tapahtuman ajankohta:


16.​11.​2023 (7 kommenttia)

HanksuKurko höylätty

Tulokset, väliajat.

Online-tulokset, kurkojen GPS-seuranta ja rerun, kaikki kartat ja kaikkien rerun.


14.​11.​2023 (0 kommenttia)

Lisäyksiä HanksuKurkon ohjeisiin

GPS-seurannassa Kurkot. Seuranta avautuu klo 18:30. Jos olet Kurko kysele itsellesi gepsiä ilmoittautuessa.

Ilmoittautuminen on pysäköintialueella, moottoriradan kentällä 9-tien eteläpuolella. Samoin kahvio ja Suunnistajan Kaupan myyntiauto.

Älä ylitä 9-tietä turhaan. Verryttele moottoriradan ympäristössä ja ylitä 9-tie pohjoisen puolelle vasta lähtöön siirtyessäsi. Verryttelyä voi jatkaa Hietasyrjäntien suoralla, josta ohjattu siirtyminen 300-400m lähtöön klo 18:25. Maali on Hietasyrjäntien alussa, joten verryttelytakin voi jättää maalin lähistölle ennen lähtöön siirtymistä. Maalista siirry 9-tien yli pysäköintiin ja kioskin jonoon.


12.​11.​2023 (3 kommenttia)

HanksuKurko

Tasan kymmenen vuotta sitten, 2013 syksyllä, Suunnistuslukio otti tavoitteekseen järjestää Kurkocup-osakilpailun Kovalanmäessä Timo Joensuun ja Ilari Sulkulan kartalla 16.11.2023 klo 18.30 alkaen. HanksuKurko (lue: Tero Föhr –juhlakurko, Salo-Jukola 2006 voitto) järjestetään Hankasalmella legendaarisessa Kovalanmäessä. Kovalanmäen legenda-arvo johtunee kahdesta siellä järjestetystä tapahtumasta, joita en nyt muista. Pais saattaa muistaa. Kysykää häneltä.

Hankasalmi on Suomen kunta, joka sijaitsee Suomessa, vanhan Savon ja Hämeen rajamailla. Hankasalmen kunnanvaltuustossa on 23 jäsentä. Kunnan alueella on 97 järveä, joista suurimmat ovat Kynsivesi-Leivonvesi, Armisvesi ja Kuuhankavesi. Kirkonkylä sijaitsee Kuuhankaveden ja Hankaveden välisellä kannaksella. Kynsivesi muodostaa vesirajan naapurikunta Laukaan kanssa. Järvien ansiosta Hankasalmella on runsaasti vapaa-ajan asuntoja (1 549 mökkiä), mistä johtuen asukkaiden määrä suurenee kesäisin huomattavasti. Asukkaiden määrän kasvuun saattaa myös vaikuttaa S-market Hankasalmen pidemmät aukioloajat kesäisin.

Hankasalmen Natura-kohteita ovat mataloitunut lintuvesi Pieni-Kaihlanen, Vihtamäen lettorämeen pieni suoalue ja Vanginvesi. Eli Kovalanmäki ei kuulu listaukseen. Kovalanmäki on silti näkemisen arvoinen luontokohde, joka tarjoaa loistavat puitteet suunnistuskilpailulle. Tähän tekstiin kannattaa yleisesti suhtautua kurkomaisen kevein mielin, mutta maaston laatua ei voi vähätellä. Priimaa, ettenkö sanoisi. Tämä saattaa olla se kuuluisa Hankasalmen paras maasto. Pidemmillä radoilla päästään nauttimaan enemmän upeista ja erittäin hyväkulkuisista rinteistä. Eli nyt jos koskaan kannattaa uskaltautua pidemmälle seikkailulle. Reitille saattaa osua jopa entinen hyppyrimäki.

Alueelle on niin hel**tin helppoa suunnitella radat, että jopa ratamestariryhmä Juti, J Niemelä ja Kairaaja lähes onnistuivat siinä. Ratamestariryhmän ainoa vakavasti otettava jäsen Tero Föhr erotettiin ensimmäisessä kokouksessa toistuvien myöhästelyjen takia. Erottamispäätös oli yksimielinen myös Teron äänestäessä erottamisen puolesta.

Ratojen pituudet ovat lyhyemmät kuin “melkein” ikinä (?). Haluamme tarjota nautinnollisen suunnistuselämyksen, mutta ei sentään koko rahalla. Kurkoille aiottiin tarjota pirullista 6,66km matkaa, mutta “säästösyistä” matkaa jäänee lyhemmäksi. Muut radat nauttivat käytännössä perinteisistä ratapituuksista. Ja koska olemme reiluja, julkaisemme myös alueen vanhan kartan. Toivottavasti kukaan ei saa siitä liikaa etua...

Kartan vanhempi versio

Pasin uusintakartoitus muutama vuosi myöhemmin

Timben ja Ilari S:n ajantasaistus

Saapuminen ja paikoitus

Saapuminen 9-tietä. Jyväskylän suunnasta Hankasalmelle tietää saapuneensa, kun Lievestuoreen Lipeälammen haju alkaa hälvetä, ja sen mukana itsetuhoiset ajatukset poistuvat, kun on taas mahdollisuus hengittää. Tarkemmalla osoitteella kaikki löytänee perille. Paikoitus Kovalanmäen rallicross-radan parkkipaikalla, turvallisesti porttien sisäpuolella. Parkkipaikalta siirtyminen lähtöön ja takaisin maalista parkkiin tapahtuu 9-tien yli. Noudatathan ylityksessä erityistä varovaisuutta, vaikka liikenteenohjaus kurkoilijoille järjestetäänkin.

Älä ylitä 9-tietä turhaan. Verryttele moottoriradan ympäristössä ja ylitä 9-tie pohjoisen puolelle vasta lähtöön siirtyessäsi. Verryttelyä voi jatkaa Hietasyrjäntien suoralla, josta ohjattu siirtyminen 300-400m lähtöön klo 18:25. Maali on Hietasyrjäntien alussa, joten verryttelytakin voi jättää maalin lähistölle ennen lähtöön siirtymistä. Maalista siirry 9-tien yli pysäköintiin ja kioskin jonoon.

Ilmoittautuminen on pysäköintialueella, moottoriradan kentällä 9-tien eteläpuolella. Samoin kahvio ja Suunnistajan Kaupan myyntiauto.

Sarjat, matkat, mittakaavat ja kartan koko

Kurkot seikkailee n. 6,2 km, 1:10 000/5 m
Gubet taivaltaa n. 4,9 km, 1:10 000/5 m
SuperG painaa n. 3,3 km, 1:7 500/5 m
HelppoE tepastelee 2,0 km, 1:5000 /5 m

Kaikki kartat A4, omat karttamuovit mukaan. Gubeille joudutaan tarjoamaan 1:10 000 mittakaavaa, jotta saadaan parhaat palat mahtumaan kartalle. Kartta on uunituore, elokuussa valmistunut Timo Joensuun ja Ilari Sulkulan toimesta.

Lähtö

Lähtö tapahtuu klo 18.30. Ilmoittautuminen on luonnollisesti pitänyt hoitaa ennen tätä. Lähtöön siirtyminen porukalla noin 18.25.

Muuta kivaa

Suunnistajankauppa narraa hyväuskoisia ulkoilijoita tässäkin tapahtumassa. Lisäksi Hanksulaisten puolesta järjestynee myös kioski, josta saa isolla rahalla pientä purtavaa. Varatkaa mukaan hillitön makeanhimo ja koko omaisuutenne.

Tervetuloa torstaina Kovalanmäkeen, Hankasalmelle!