KurkoCup 2019 ja jäähyväiset

KurkoCup 2019 sai arvoisansa päätöksen Himoksen maastoissa, kun jo SM-yössä testattu maasto koetteli Kurko-kansaa pienen piristävän lumipeitteen kera. Useassa sarjassa kisattiin tosissaan vielä kokonaisvoitosta, ja mestarit selvisivät tälläkin kertaa.

Kurkojen Kurko oli tänä syksynä Tuomo Lahtinen. Finaalin kakkossija riitti Tuomolle kannuun, kun ei kausikakkosesta Toni Saaresta ollut voittajaksi. IkiKurko Jones Kahelin vei kokonaispisteiden kolmossijan tasaisen jäätävällä suorittamisella. Kurkottarissa kauden ykkönen oli Kati Korhonen, jolle riitti finaalissa hyväksytty suoritus. Kovin haastaja Anna Kotkajuuri taisi joutua kalkkiviivoilla taudin takia pois lähtöviivalta, kolmossijan vei Nina Mäki.

Gubbe-pokaalista taisteltiin tiukasti viimeiseen loppukiriin saakka. Jari Liuhalle riitti Heiki Kettusen voittaessa finaalin kolmossija, ja sen hän myös itsellensä taisteli. Heikki siis yhteispisteiden toinen, ja Ossi Heikkilä kolmas. SuperGubbe oli tänä vuonna ylivoimaisesti Seppo Rantapuska, Juha Tolonen toinen ja mahdollisesti hiukan alaikäinen Tuomo Kohvakka kolmas. Nassikka-sarjakin sai tänä vuonna arvoisensa voittajan, kun Simo Klemettinen ahdisti gubbe-katrasta tosissaan useammassakin osakilpailussa. Kakkosesta Paavo Heinostakin tullaan vielä kuulemaan tulevilla kausilla. Voittopokaalit odottavat vielä kaiverrusta.

Kauden päätöksen haikeus sai surullisen lisän, kun pari päivää finaalin jälkeen saimme suru-uutisen kymmeniä Kurkoja kiertäneen Mikko Levon kuolemasta. Mikko oli kanssamme viimeksi vielä HirsiKurko II:ssa reilu viikko ennen menehtymistään. Kurkokansa jää kaipaamaan Mikon hahmoa lähtöviivalta ja pimeistä keskisuomalaisista puskista.

Kuva © Touho


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.