Tappikurko III

Ei kahta ilman kolmatta. Samoissa Petäjäveden perämettissä kisataan jälleen, mutta uudenkarhealla (tarkoittaa että: ei ihan viimeistelty) kartalla ja alueella. Alueella on viimeksi kisattu suunnistuksessa joskus syvällä 1980 luvulla ja silloinkin sukset jalassa.

Alue on kangasmaastoa ja pääosin oikein vauhdikasta. Vihreää ja keltaista biotaloutta on reiteillä hyvin vähän. Maaston mielenkiintoisin alue on jääkauden muovaama mökelikkö / supikonpoikanen, jossa hiekkamaa taipuilee kupruille ja kuopille. Tämä on alue, jossa näkyväisyys on erinomainen seuraavan harvennushakkuun jälkeen. Ymmärrettävistä syistä johtuen jokunen lenkki siellä heitettäneen. Radoissa on haettu nopeutta ja toimintaa. Ajatuksia ratoihin on kaivettu syvemmältä kurkoilun historiasta, mutta myös nykymuodin mukaista epäreiluutta on matkassa.

Ratapituudet: Kurkot (> 6 km), Gubet (< 5 km), Supergubet (< 4), HelppoElämä (noin 2 km). Mittakaava kaikissa kartoissa 1:7500

Lähtö klo 19.15 jälkeen. Lähtöön on pieni siirtymä. Omat karttamuovit mukaan.

Jyppilästä painavajalkainen rallikuski vetäisee sukka syylärissä Petukan perämettään noin puolessa tunnissa. Tappikurkoon saavutaan tieltä 23 kääntymällä tielle 604 (Jämsään). Tätä tietä noin 800 metriä ajettuasi käännä hakkapelitat oikeaan, kohti Siniänvirtaa (Urriantie). Tästä risteyksestä alkaa opastus (noin 4 km ajoa ennen seuraavaa risteystä). Jos Tappikurko I muutaman vuoden takaa on vielä muistissa, niin voit vetäistä samoille seuduille vanhalla muistilla.

Opastus alkaa
Toimisto ja paikoitus

Järjestää: Tarmo Ketola p. 040-7214582, tketola@jyu.fi


1 kommenttia.

Ossi kommentoi 09.10.2019, 08:57:48
Kimppakyytilähtö TappiKurko III:een Jyväskylästä päin klo 18.00 Agoran parkkipaikalta Mattilanniemestä.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.